1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.296
    Beğenilen Mesajlar:
    2.302
    Ödül Puanları:
    113

    Deniz Ürünleri Yahnisi

    Konu, 'Deniz Ürünleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 Su Bardağı Sek Beyaz Şarap 1/2 Kg Kalamar (temizlenip halka biçiminde kesilmiş)
    2 Kalkan Balığı Dilimi (kemikleri çıkarılmış)
    20 Midye İçi (midyeleri fırçalayıp temizleyiniz; kaynar suda haşlayıp, kabuklarını açarak içlerini çıkarınız)
    250 gr Karides (kabukları ayıklanmış)
    1 Çorba Kaşığı Limon Suyu
    1 Tatlı Kaşığı Tuz
    1 Çorba Kaşığı Un
    1 Çay Kaşığı Karabiber
    30 gr Tereyağ (2 çorba kaşığı)
    1 Çay Kaşığı Kekik
    2 Çorba Kaşığı Maydanoz (kıyılmış)
    60 gr Ceviz İçi (1/2 su bardağı)
    85 gr Acı Krema (1/3 su bardağı)


    Yemeğin Tarifi
    Lezzetli bir yemek olan deniz ürünleri yahnisi, pirinç pilavı ve yeşil salatayla servis edilir.
    Geniş bir tencereye yarım su bardağı beyaz şarabı, kalamar dilimlerini, limon suyunu, tuzu ve biberi koyup orta ateşte kaynayıncaya kadar ısıtınız. Ateşi kısıp karışımı 20 - 30 dakika daha hafifçe kaynatınız; kalamarları bir delikli kepçeyle servis tabağına alıp bir kenara bırakınız.
    Kalkan balığı dilimlerini ve kalan yarım su bardağı şarabı, kalamarları pişirdiğiniz tencereye ekleyip 7 - 8 dakika, balık dilimleri yumuşayıncaya kadar pişiriniz. Balıkları delikli kepçeyle ayrı bir tabağa alıp bir kenara bırakınız.
    Tencerenin içindeki suyu bir kaba süzerek kenara bırakınız.
    Geniş bir tavada tereyağı orta ateşte eritiniz. Tavayı ateşten alıp 1 çorba kaşığı unu ekleyerek, pürtüksüz bir kıvama gelene kadar iyice karıştırrnız. Kaba süzdüğÜnüz balık suyunu ve 1 çay kaşığİ kekiği karıştırarak katınız. Bu karışımı orta ateşte kaynama noktasına gelinceye kadar karıştırarak ısıtınız. Ateşi kısıp karışımı 2 dakika daha hafifçe kaynatınız.
    Midye içlerini pişirdiğiniz kalamarları, balık dilimlerini, karidesleri ve ceviz içlerini sosa ekleyip 8 - 10 dakika, karışımın bütün malzemesi iyice pişinceye kadar pişiriniz. Kremayı katıp karıştırarak sosu 1 dakika, kaynatmadan ısıtınız.

     
Deniz Ürünleri Yahnisi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. deniz ürünlerinin  anne karnındaki bebeğe faydaları

    deniz ürünlerinin anne karnındaki bebeğe faydaları

    deniz ürünlerinin faydaları Anne adaylarının balık ve deniz ürünleri tüketirken oldukça dikkatli ve özenli olmaları gerekmektedir. İşte doktorların,hamilelerin yemelerini tavsiye ettiği balık çeşitleri ile uzak durulması gereken balık çeşitler: Balık ürünleri Anne adayları ve bebeklerinin beyin gelişimi için oldukça faydalı protein,demir ve omega-3 yağ asitleri barındırmaktadır.Ancak...
  2. Deniz Ürünleri

    Deniz Ürünleri

    Aioli Soslu Uskumru (5 Kişilik) MALZEMELER 1 1/2 su bardağı mayonez 2 diş sarmısak dövülmüş 2/5 su bardağı zeytinyağı 5 orta boy uskumru 1/2 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un 2 çorba kaşığı margarin 1 limon (süsleme için) 1 demet maydanoz (süsleme için) HAZIRLANIŞI Izgarayı yakıp, zeytinyağı ile iyice yağlayın. Önce aioli sosu hazırlayın. Bunun için dövülmüş sarımsakla mayonezi bir telle iyi...
  3. Kolay Deniz Ürünleri Çorbası

    Kolay Deniz Ürünleri Çorbası

    deniz ürünleri çorbası deniz urunleri corbasi mahsülleri çorbası 500 g balık filetosu , 1 Tatlı kaşığı tuz , bir tutam karabiber , 2 Tatlı kaşığı susam yağı , 600 ml su , 125 ml sherry veya Tatlı şarap , 1 çorba kaşığı kök zencefil (rendelenmiş) , 1 çorba kaşığı soya sosu , 1 çorba kaşığı biber salçası , 2 çorba kaşı Balığı 2,5 cm'lik küpler halinde kesin. Tuz, karabiber ve susam yağına...
  4. İncik yahnisi

    İncik yahnisi

    İncik yahnisi tarifini ve gerekli olan malzemeleri sizler için veriyorum. 5 kişilik Malzemesi: -5 adet kuzu inciği -1 adet tavuk (temizlenmiş) 1 kg'lik -500 gr. dana eti -tuz -200 gr, arpacık soğanı (soyulmuş), (yaklaşık 15 adet) -1 adet ekmek (diimlenip,kızartılmış) -1/2 bağ maydanoz (ince kıyılmış). Yapılışı: 1.İnciği, tavuğu ve dana etlerini yıkayıp, bir tencereye yerleşti üzerlerini...
  5. Balık ve Deniz Ürünleri Kalori Değerleri

    Balık ve Deniz Ürünleri Kalori Değerleri

    balık ve deniz ürünleri, kalori değerleri, tablosu, nedir, kaç kalori, ile ilgili bilgiler burada melekler Balık sofralarımızın baştacı olmaya layık kıymetli bir besin melekler :) Ancak herşeyin olduğu gibi balığın da kararrında yenmesi lazım,çünkü balıkların bazıları hayli yağlı.. Merak edenler ve diyet yapanlar için deniz ürünlerinin kalori tablosunu eklemek istedik,afiyet olsun :)...

Sayfayı Paylaş