Diş enfeksiyonu için en iyi doğal ev ilaçları

Uzman SühaN

Administrator
Diş enfeksiyonu için en iyi doğal ev ilaçları
Diş ağrısı nın ne kadar çekilmez dayanılmaz bir acı olduğunu hepimiz biliriz.Diş ağrısı, hafif ağrıdan dişlerinizde veya çene ekleminizin etrafında dayanılmaz zonklama ağrısına kadar değişebilir. Diş apsesi diş çürüğü enfeksiyonunun komplikasyonu olup dişlerin çevresindeki dokunun tahrip olmasıdır. Diş abseleri diş yaralandığında veya kırıldığında da ortaya çıkabilir. Bu durum, bakterilerin üreyip çoğalmasına zemin hazırlayabilir. Eğer kırık büyükse, sinirler üzerinde büyük bir baskı oluşturacak ve şiddetli bir acıya neden olacaktır. Diş ağrınız varsa, rahatsızlığınızın kökeninde ne olduğunu bilmeniz önemlidir. Bu makalede bu sorunla ilgili bazı temel bilgileri daha iyi anlayabilir ağrınızı yönetebilirsiniz.



diş ağrısı.jpg


Diş apsesi , dişlerin içindeki bakterilerin neden olduğu enfeksiyondan kaynaklanır. Diş apseleri çoğunlukla bakterilerin dişlere girmesine neden olan tedavi edilmemiş diş boşluğunun bir sonucu olarak ortaya çıkar. Dişlerin içindeki kırılmalar da benzer sonuçlar doğuruyor.Tedavi edilmemiş diş abseleri ciddi veya hatta hayatı tehdit eden komplikasyonlara neden olabilir. Doğru dental bakımı, sağlıklı bir diyet ve düzenli muayene ile diş apselerini önlemek mümkündür. Hamileyken, emzirirken veya bitkisel bileşenlerden etkilenebilecek herhangi bir sağlık durumunuz varsa aşağıdaki önerileri uygulamadan önce diş hekiminizle konuşmalısınız.

Diş eti enfeksiyonları nedenleri ve tedavisi



Sebepler

Diş absesinin en yaygın nedenlerinden bazıları aşağıda belirtilmiştir:


Yontulmuş veya Çatlak Diş
Zayıf Ağız Hijyeni
Diş Enfeksiyonu
Yüksek Şekerli Gıdaların Alınması
Dişeti iltihabı
Dişeti Enfeksiyonu veya Dişeti Hastalığı
Düşük Bağışıklık Sistemi
Diğerleri

Ağızda Abse Belirtileri
Soğuk veya Sıcak Gıdalar için Diş Hassasiyeti
Ağız kokusu
Yanakta şişme
Boğaz ağrısı
Diş eti ağrısı
Ağzı açmada zorlanma
Yutkunma zorluğu
Çiğnemede zorluk
Şişmiş lenf düğümleri
Hafif ila Yüksek Ateş
Uykusuzluk
Baş ağrısı
Yüz şişmesi
Ağızda Rahatsızlık

Diş enfeksiyonu için evde uygulanacak tedaviler

Tedavi edilmediği takdirde, bu enfeksiyon, dişi destekleyen kemiğe yayılabilir ve hayatı tehdit eden ciddi komplikasyonlara neden olabilir.Çoğu durumda, abse dişler ciddi diş eti hastalığından ( diş eti iltihabı ) veya diş çürümesinden kaynaklanır. Ayrıca, asitli yiyecek ve içecek tüketimi ,aşırı şeker tüketimi , kötü diş hijyenine sahip olma bu hastalığa yakalanma riskini daha büyük ölçüde artırır. Keskin ve zonklayan diş ağrısı diş enfeksiyonunun ortak bir semptomudur.Diğer semptom ve belirtiler genel rahatsızlık, ağızı açmada zorluk,yutma güçlüğü,şişmiş yanaklar,şişmiş kızarmış diş etleri, soğuk veya sıcak besinleri tüketirken zonklamadır. Bir diş enfeksiyonu bulguları ve belirtileri fark ederseniz, en kısa sürede bir diş hekimi uzmanına danışın

Diş hassasiyeti nedir ?



diş enfeksiyonu.jpg



Diş abselerinin başlıca nedeni uygun oral hijyen eksikliğidir. Dişler üzerindeki yiyecek ve plak bakterilerin büyümesi için uygun bir ortam yaratır. Dişlerinizi fırçalamamanız diş apseleri ve diğer diş ve ağız komplikasyonları riskini artırabilir. Diş apsesi, diş çürüğü komplikasyonları sebebiyle oluşur. Bir dişin kırılması veya parçalanması gibi travmalara bağlı olabilir. Diyabet veya otoimmün hastalıklar gibi bağışıklık sistemini zayıflatan bazı vakalar diş enfeksiyonu ve diş apsesi riskini artırabilir.

Tuzlu su

1 bardak suya bir yemek kaşığı tuz atıp karıştırın. Daha sonra bu suyla gargara yapın. Gargara yapmadan önce dişlerinizi mutlaka fırçalaıyın dilinizi de fırçalamayı unutmayın.

Yeşil Çay

Yeşil çay doğal anti oksidan özelliklere sahiptir. Bir bardak suya bir poşet yeşil çay atıp demleyin. Yeşil çayı için poşetinide diş etinin üzerinde 2 dakika bekletin.

Zencefil

Zencefili kaynayan suya atın ve 15 dakika bekletin. İyice demlendikten sonra bu suyla gargara yapın. Zencefil ağrı ve iltihabı ortadan kaldıracaktır.

Zencefilin faydası saymakla bitmiyor


Bal

Diş absesi için ev ilaçları arasında bal kullanarak en etkili yöntemlerden biridir. Bal, antibakteriyel hidrojen peroksit üretebilen, plak bakterilerinin gelişimini inhibe eden, üretilen asit miktarını azaltan ve dekstran (bakteri plağa neden olan bir bileşen) üreten bakterileri önleyen bir enzim içeriyor. Bal antibiyotiklere kıyasla antibakteriyel ve antiseptik özelliklere sahip doğal bir antibiyotiktir çünkü yan etkilere neden olmaz. Ayrıca, balın kullanımı kolaydır ve diş absesini iyileştirmenin etkili bir yoludur.Dişlerinizi temizleyin ve ağrıyan bölgeye bal tatbik edin

bal.jpg


Balın sayısız faydaları


Sarımsak

Sarımsak kullanımı da diş ağrısından kurtularak rahatlama sağlayabilir. Sarımsak antibiyotik ve diğer tıbbi özelliklere sahiptir. Bakteri, dezenfektan ve anti-inflamatuar öldürme kabiliyeti nedeniyle birçok hastalık için bir tedavi olarak da düşünülür. Bu yöntemi uygulamak için lütfen aşağıdaki adımları izleyin:

1 diş sarımsak, 1 parça zencefil ve 1 çay kaşığı deniz tuzu hazırlayın.
Zencefil ve sarımsağı soyun
Sarımsağı zencefili tuz yardımı ile ezin.
Bu karışımı ağrıyan bölgeye tatbik edin. 5 dakika bekleyin. Her gün düzenli yaparsanız enfeksiyondan kurtulabilirsiniz. 1 hafta yapılması tavsiye ediliyor.

Hindistan cevizi yağı

Dişerinizi fırçalayın ve hindistan cevizi yağını ağzınızın içine sürün. Biraz bekleyin yaklaşık 5 dakika bekledikten sonra ağzınızı tuzlu suyla yıkayın. Ağrınızın hafiflediğini farkedeceksiniz

Elma sirkesi

Yine diş problemleri iin etkili bir iksir elma sirkesi. Elma sirkesi ile gargara yapın. Elma sirkesi, kalıntıları dişlerde eritip etkili bir şekilde temizleyebilen asetik asit içerir. Ağrınızın geçtiğini görecek bir rahatlama hissedeceksiniz.
Elma sirkesinin faydaları nelerdir ?



Aloe Vera

Aloe vera, bakterileri öldürmek ve iyileşmeyi hızlandırmak için çalışır. Ek olarak, aloe vera yaprakları, vitamin B12, vitamin B19, esansiyel amino asitler, vitamin C, vitamin E ve Demir, Kalsiyum, Lesitin, Magnezyum, Sodyum Potasyum ve Manganez gibi mineralleri içeren birçok besin içerir. Diş apsesinin tedavisinde son derece etkilidirler . Aloe veranın diş apsesinin etkili bir tedavisi olarak kullanılması çok basittir. Sadece birkaç aloe vera jeli alıp hafifçe diş absesi bölgesine uygularsanız, ağrı azalır. Ayrıca, aloe vera suyunu içmek diş absesini tedavi etmek için etkili bir yoldur.

Sevgili okurlar gecenin bir saatinde diş ağrısı nedeni ile uykudan uyaanabilirsiniz. Doktora gidene kadar evde bu kürleri uygulayarak durumu geçici olarak yönetebilirsiniz. Diş eti abseleri mutlaka tıbbi olarak tedavi edilmelidir. Burda yer alan kürleri hekimizin reçete ettiği ilaçlara destek olarak uygulayabilirsiniz. Hekiminiz ağrı kesici ve antibiyotik reçete edecektir. Antibiyotik tedavisi olmadan abseyi gidermeniz mümkün değildir.
 
Diş ağrısı , diş enfeksiyonu için sirke ve sarımsağı duymuştum ama diğerlerini bilmiyordum. Dişimle ilgili problem yaşadığım zaman , dişlerimi fırçalıyorum ardından elma sirkesi ile gargara yapıyorum. Birde ağrıyan bölgeye sarımsakla masaj yapıyorum . Gerçekten iyi geliyor. Diğer önerilerinizi de mutlaka deneyeceğim.
 
Geri
Üst