Dişleriyle doğan bebek

M

Misafir

Forum Okuru
Dişleriyle doğan bebek
54200.jpg

Balıkesir Sağlık Meslek Lisesi öğretmenlerinden Safiye Demirayak, Manisa Doğum ve Çocuk Bakım Evi’nde geçen Cuma günü saat 00.30′da, normal doğum ile ikinci çocuğunu dünyaya getirdi. Doğumdan hemen sonra yapılan kontrolde 3 kilo 320 gram dünyaya gelen kız bebeğin, alt damağında iki süt dişinin olduğu fark edildi. Anne Safiye ve baba İbrahim Demirayak ile doğumu yaptıran ebe ve doktorlar, bu durum karşısında çok şaşırdı. Hafta sonu annesi ile taburcu olan İrem bebek, ailenin neşe kaynağı oldu.
İlk çocuğu 2.5 yaşındaki Furkan’dan sonra, bir kızı olmasının sevincini yaşayan anne Safiye Demirayak (28), bebeğinin dişleri olduğunu gördüğünde önce korktuğunu ve çok şaşırdığını belirterek, “Hamileliğim normal geçti. Doğum da normal oldu. Bebeğim dünyaya geldiğinde bana dişlerinin olduğunu söylediler. Bu beni çok heyecanlandırdı. Doğumdan bir iki gün sonra dişlerinden biri düştü. Doktorlar diğerinin de düşeceğini söyledi. Bebeğimizin dişleriyle dünyaya gelmesi doğum yaptıran sağlık görevlilerini ve bizi çok şaşırttı. Bebeğimin sağlığı iyi olduğu için çok sevinçliyim” dedi.
‘ENDİŞEYE GEREK YOK’
İkinci çocuğunu kucağını almanın sevincini yaşayan sağlık memuru baba İbrahim Demirayak da, kızının dişleriyle dünyaya gelmesine kendisinin de şaşırdığını söyledi. Demirayak, “Bebeğimiz dünyaya geldiğinde doktorlar alt damağında iki süt dişinin olduğunu söyledi. Sağlık memuru olmama rağmen ilk kez duydum ve gördüm. Bebeğimizin sağlıklı olması bizi çok mutlu etti” diye konuştu. Dede Ramazan Üstün de (55) dişleriyle bebek doğduğunu daha önce duymadığını ilk kez gördüğünü söyledi.
Moris Şinasi Çocuk Hastanesi Başhekimi Dr. Selahattin Emre, bebeğin dişleriyle dünyaya gelmesinin nadir rastlanan, normal durum olduğuna dikketi çekerek, “Natal dişler diye bilinen dişler doğumdan sonra ilk altı ay içerisinde düşer ya da müdahale ile alınır. Düşen dişin yerine yenisi çıkar” diyerek, endişeye gerek olmadığını söyledi.
 
Geri
Üst