Diyabet nedir ? Diyabete ne iyi gelir ?

Uzman SühaN

Administrator
Diyabet nedir ? Diyabete ne iyi gelir ?
Diyabet yaygın bir sağlık problemi haline gelmiştir. Diyabetin kilo kaybı, aşırı susama gibi bazı semptomları arasında yorgunluk, artan idrara çıkma, çürükler ve bulanık görme ve yara iyleşmesinde yavaşlama görülür.Diyabet geliştiren kişilerin sayısı her yıl endişe verici bir hızla artmaktadır. İyi haber, hastalığı birkaç diyet ve yaşam tarzı değişikliği yaparak önlemek mümkün.Diyabet için kan şekeri seviyesini kontrol etmenize yardımcı olacak birçok doğal ilaç vardır.Birçok yaygın ot ve baharatın, kan şekeri düşürme özelliklerine sahip olmaları, bunları tip 2 diyabet riski taşıyan veya yüksek olan insanlar için yararlı kıldığı iddia edilmektedir. Bu makalede, diyebete iyi gelecek doğal tedavilere değineceğiz.




diyabet nedir.jpg






Diyabet veya şeker hastalığı , vücudun kan şekerini etkileyen bir grup hastalıktır. Kan şekeri veya glikoz, dokuları ve kasları oluşturan hücrelere enerji sağlamadaki önemli rolü oynar. Ayrıca glikoz, beyniniz için de bir yakıt olarak kabul edilir. Kandaki yükselmiş şeker diyabet olarak adlandırılır. Diyabetin iki temel nedeni vardır - birincisi vücudumuzun insülin üretmeyi durdurması ve ikincisi vücudun vücut tarafından üretilen insüline tepki vermemesidir.İnsülin vücut tarafından parçalanır ve hücrelere taşınan enerji olarak kullanılır. İki tip diyabet vardır - Tip I diyabet ve Tip II diyabet.



Diyabetin Belirtileri ve Belirtileri



Sık susuzluk

Sık idrara çıkma

Sık açlık

yorgunluk

Bulanık görüş

İyileşmeyen yaralar





Tip I diyabet genellikle 20 yaşın altındaki kişilerde ortaya çıkar . Bu tipte, vücut kısmen veya tamamen insülin üretemez hale gelir. Tip I diyabet bir otoimmün hastalıktır. Bu durumda, bağışıklık sisteminiz insülinin üretildiği yerden pankreasa saldırarak pankreası verimsiz hale getirir ve insülin üretememektedir. Tip I diyabet önlenemez, sadece sağlıklı yaşam tarzı değişiklikleri ile kontrol edilebilir. Tip II diyabet, Tip I diyabetlerden daha yaygındır. Tip II diyabet genellikle 40 yaşın üstündeki kişilerde görülür.Bu tip diyabet insülin direncinden kaynaklanır. Bu durumda pankreas insülin üretir, ancak vücut buna uygun şekilde cevap veremez. Tip II diyabetin arkasında birçok neden olabilir. Bazı nedenler aşırı kilo, yüksek tansiyon , kötü beslenme, aşırı stres, hormon dengesizliği, bazı ilaçlar ve hareketsiz yaşam tarzına yol açıyor olabilir.



Diyabetinizi olumsuz yönde etkileyebilecek bazı yiyecekler vardır. Yapmanız gereken ilk şey, bu yiyecekleri diyetinizden çıkarmaktır.Diyabetin farklılık nedenleri ne olursa olsun, kanınızdaki glikoz seviyesinin çok fazla olduğu anlamına gelir. Bu çok hafif veya ciddi sağlık sorunlarına yol açar. Tip 1 diyabet her yaştaki insanları etkileyebilmesine rağmen, çocuklar veya gençler bu hastalığa karşı daha savunmasızdır. Tip 2 diyabet, yaygın bir tipte, her yaşta insanlarda görülür, 40 yaşından büyük insanlar en çok etkilenenlerdir. Bazı bilim adamları ve araştırmacılar, tip 1 diyabetin nedenlerinin çevresel faktörleri ve genetik yatkınlığı içerebileceğini düşünüyorlar.Bununla birlikte, tip 1 diyabetin kesin nedenleri hala belirsizliğini korumaktadır. Tip 2 diyabetin çevresel faktörler, obezite veya aşırı kilo ve genetik neden olduğu düşünülmektedir. Tip 1 diyabet ve tip 2 diyabetin yanı sıra, Bu hastalığın üçüncü tipi hamilelik sırasında ortaya çıkan gestasyonel diyabettir. Hamilelik sırasında, plasenta tarafından hamileliği sürdürmek için üretilen aşırı hormonlar, hücrelerin insülin direncini artırır. Tedavi edilmezse, kardiyovasküler hastalık, sinir hasarı, böbrek hasarı, ayak hasarı, cilt rahatsızlıkları ve hatta Alzheimer hastalığı gibi komplikasyonlara yol açabilir. Reçeteli ilaçlar diyabet gelişimini yavaşlatabilirken, doğal ev ilaçları semptomlarını kontrol edebilir ve size önemli bir rahatlama sağlayabilir.


Sulu, gevrek ve tatlı elmaların düzenli olarak tüketilmesi, diyabet geliştirme riskini azaltabilir. . Bu nedenle, diyabet için ev çareleri aradığımızda, elmaları göz ardı etmemeliyiz. Bu tatlı meyve, C vitamini, çözünür lif ve antioksidanlar ile yüklüdür. Elmalarda bol bulunan Pektin, vücutta detoksunasyon, zararlı atıklar ve toksinlerin giderilmesi ve insülinin azaltılmasında faydalıdır. Ayrıca, elmalar bazı kanser, kalp hastalığı ve göz hastalığı, diyabet komplikasyonları riskini azaltabilir.Diyabetin gelişimini yavaşlatmak ve semptomlarını kontrol altına almak için günde sadece küçük veya orta boy bir elma yemelisiniz.


Kiraz diyabet için en iyi ev ilaçlarından biridir çünkü beta-karoten, antioksidanlar, potasyum, C vitamini, demir, magnezyum, folat ve lif ile yüklüdür.Ayrıca, kirazlarda bulunan antosiyaninler insülin üretimini yüzde 50 ye kadar arttırabilir, bu da kan basıncını düşürür.Kiraz tüketimi diyabet kanser, kalp hastalığı ve diğer sağlık sorunlarını önlemeye yardımcı olabilir. Kirazlar taze, dondurulmuş, konserve veya kurutulmuş olarak tüketilebilir.

Greyfurt C vitamini ve çözünür lif kaynağı içerir.Ayrıca, greyfurt flavonoid bakımından zengindir, bu da vücudunuzun insüline daha duyarlı hale gelmesini sağlar ve ideal kiloyu korumanıza yardımcı olur.Diyabetin gelişimini önlenmesini sağlar.Alternatif olarak, içen greyfurt suyu da size diyabetle ilgili en çok yararı sağlar.

Diyabet için çare arıyorsanız çileği görmezden gelmemelisiniz. Çilek kan şekeri seviyesini kontrol etmek ve diyabetin şiddetini azaltmak için yardımcı olabilecek hayati vitaminler, lif ve güçlü antioksidanlar açısından zengindir. Tedavi edilmezse, diyabet kalp hastalığına yol açabilir. Neyse ki, çileklerde bulunan antioksidanlar, kötü kolesterolü düşürerek ve iyi kolesterolü artırarak kalp hastalığını önleyebilir. Günlük olarak çilek tüketmek tansiyonu azaltabilir.Çileklerin karbonhidrat içeriği düşüktür.Bu meyveyi sağlıklı bir atıştırmalık olarak yiyebilirsiniz. Alternatif olarak, çilekler salatalara veya tahıllara eklenebilir.

Portakal sadece sağlıklı bir meyve değil, aynı zamanda diyabet için etkili ev ilaçlarından biridir. Bunun nedeni portakalların C vitamini, lif ve diyabeti kontrol etmede yardımcı olabilecek tiamin gibi önemli minerallerle yüklü olmasıdır. Portakallar glisemik indeksinde düşüktür; Bu nedenle, glikozun yavaş yavaş kanın içine salınmasını sağlar. Dahası, portakal kilo alımını kontrol etmeye yardımcı olabilir.Kan şekerini ve şeker hastalığını kontrol altında tutmak için günlük bazda sadece küçük bir portakal yemelisiniz. Portakal yemek portakal suyu içmekten daha iyidir. Portakal suyunun liften yoksun iken portakalları yemeniz size en iyi faydaları sağlayabilir.


Armut A, C, B1, B2, E ve lif ile doludur. Armut yeme kan şekeri düzeylerini kontrol etmek, bağışıklık sistemini iyileştirmek, kolesterolü düşürmek ve sindirim sağlığını iyileştirmek için yardımcı olabilir .Armut düşük kalorili ve karbonhidrat içeriğine sahiptir.İnsülin duyarlılığını artırma yeteneğinden dolayı tip 2 diyabetten muzdarip hastalar için günlük olarak armut tüketilmesi önerilir. Diyabetik hastalar diyabet için önemli bir rahatlama sağlamak için günde bir orta boy armut tüketmelidir.


Kivi sağlıklı bir meyve olarak bilinir, çünkü yüksek besin içeriğine sahiptir. Çalışmalar, kivi tüketimi ve kan şekeri düzeylerinde azalma arasında yakın bir bağlantı buldu. Kivi, genel sağlığı artırabilen ve bağışıklık sistemini geliştirebilen A vitamini, E, potasyum ve flavonoidlerden zengindir. Dahası, bu meyve aynı zamanda genel sağlığınızı iyileştiren ve serbest radikallerin neden olduğu zararlara karşı savaşan büyük bir beta-karoten kaynağı da içerir.Ayrıca, kivi düşük karbonhidrat içeriğine sahiptir, ancak kolesterol ve normal kan şekeri seviyelerini düşüren büyük bir lif kaynağı içerir.Kan şekeri düzeylerini düşürmek ve diyabetik durumu iyileştirmek için, sağlıklı bir atıştırma olarak günlük bir kivi yemeniz gerekir.

Yumurtalar protein bakımından yüksektir ve glikoz emilimini yavaşlatmaya yardımcı olabilirler.Yeşil çayda bulunan polifenoller, glikozu düzenlemeye yardımcı olur ve bu da, diyabetin önlenmesinin yanı sıra, yönetimde de yardımcı olabilir.Çemen otu kan şekeri seviyesini düşürdüğü bilinmektedir.Araştırmalar, zeytinyağının kan şekeri seviyesini düşürerek diyabetin iyileştirilmesinde etkili olduğunu bulmuştur. Zeytinyağı , diyabet tedavisinde iyi bir alternatiftir. Ayrıca, diyabetin önlenmesine de yardımcı olur.Şeker hastalığı için onu salata sosu maddesi olarak veya yemeklik yağa iyi bir alternatif olarak kullanabilirsiniz. Pişirme işleminden önce, tava yüzeyine ince bir tabaka zeytinyağı püskürtmeniz yeterlidir.Meditasyon insülin üretimini azaltır, insülin direncini azaltır ve adrenalin, kortizol ve noradrenalin gibi stres hormonlarını azaltarak glukoz düzeyini yönetir. Ayrıca, kandaki insülin ve glikozu dengelemeye de yardımcı olur.


Yeşil çay, kardiyovasküler sağlığın iyileştirilmesinde, vücudu bakterilerden ve mikroplardan koruyarak, bağışıklık sistemini güçlendirerek, yaşlanma sürecini yavaşlatmakta ve bazı kanserleri geliştirme riskini azaltmakta faydalıdır. Ayrıca, çalışmalar ayrıca yeşil çay tüketimi ve diyabet gelişiminde bir bağlantı bulmuştur. Bu nedenle, yeşil çay diyabet için doğal ev ilaçları listesine dahil edilmelidir.Yeşil çay polifenolleri, oksidatif stresi azaltan, kan basıncını düşüren, kolesterolü azaltan ve pıhtılaşmayı önleyen yararlı maddeler içerir. Yeşil çayda bol bulunan polifenoller, vücudunuzdaki glikozu yönetmede etkilidir.Tarçın, diyabetin savaşmasına ve önlenmesine yardımcı olabilecek biyoaktif bir bileşik içerir. Tarçın, insülin aktivitesini uyardığı ve dolayısıyla kan şekeri seviyesini düzenlediği bilinmektedir. Herhangi bir şeyin fazlalığı kötü olduğundan, aynı şekilde fazla miktarda alındığında tarçın, içinde bulunan kumarin denilen bir bileşiğe bağlı olarak karaciğer hasarı riskini artırabilir.


Yabanmersini bitki diyabet için ev ilaçlarından biridir. Yabanmersini, ülser ve diyabetin önlenmesinde ve tedavisinde etkili olan antosiyanidin içeriğine sahiptir. İnsülini vücutta yönetir ve kan şekerini kontrol altında tutar.Kurutulmuş ya da taze yaban mersini, diyabet tanısı alan kişiler için tavsiye edilir.Diyabet hastalığınız olsun ya da olmasın, birçok sağlık yararından dolayı diyabet için ev ilaçları olarak egzersiz önerilir. Kardiyovasküler sağlığı korur, kasları korur , kan basıncını azaltır, kemikleri güçlendirir, iyi kolesterolü yükseltir ve kötü kolesterolü düşürür, solunum sistemini geliştirir, ideal kiloyu korur, gerginliği azaltır ve iş kapasitesini artırır. Diyabetli hastalar tüm gün boyunca yatağa yatırılmamalıdır. Düzenli egzersiz rutini oluşturmaları önemlidir.
 
Diyabetten çok korkuyorum kayın pederimi diyabetten kaybettik. Eşimde de risk var. Çok kilolu ve beslenmesine dikkat etmiyor.Evde mümkün mertebe sağlıklı yiyecekler hazırlasamda işteyken yemek molalarında canının istediğini tüketiyor. Tatlıya bayılıyor. Çok fazla hamur işi yemekler pastalar yapmıyorum. Dikkat etmek gerekiyor . Sağlıklı beslenmek tüm vücut sistemimizi olumlu yada olumsuz etkileyebilir.
 
Geri
Üst