Doğadan gelen mucize; Yer Elması

PeLiNiM

Yeni Üye
Üye
Doğadan gelen mucize; Yer Elması
hamilelikte yer elması yer elmasının faydaları hamilelikte elmasının faydaları elması oyunları mucize yerler
Yer elması mı? Hiç denemedim, nasıl bir şey, faydalı mı, neye benziyor?Demeyin..O kadar çok faydası var ki en kısa zamanda yemelisiniz.
Sizde daha önce yer elması tüketmeyen takımdan mısınız yoksa? Bu yazımız hepinize ışık tutarak bu mucizevî sebzenin tüketilmesinin vücudumuz için ne kadar da faydalı olduğunu sizlere gösterecek…


Yer Elması, parlak sarı renkte çiçekler açan ve toprak altında patatese benzer yumruları olan bir sebze türüdür. Anayurdu Amerika kıtası ve özellikle Kanada olan bu çok yıllık dayanıklı otsu bitki, 17. yüzyılda Avrupa'ya getirilmiş ve oradan dünyaya yayılmıştır. 1,5–2 m. kadar boylanabilen yerelması bitkisi ayçiçeğine benzer; ama yaprak ve çiçekleri daha küçüktür. Yazın açan sarı çiçekleri iri papatyaları andırır.
Bitkinin topraküstü kesimleri hayvanlara yedirilir. Bizim için önemli olan ve hafif topraksı kokmakla birlikte tadı biraz enginara benzeyen yumru köksaplarıdır. Bej, kahverengi ya da bazen pembe-turuncu renkli olan bu yumrular, dış görünüş yönünden patatese benzer ancak patates kadar düzgün yapılı değildir. Besleyici bir sebze olan Yer Elması, A ve C vitaminleri ile kalsiyum, demir ve fosfor mineralleri açısından zengindir. Yer elmasının faydaları saymakla bitmez; vücut direncini ve cinsel gücü arttırır. İçerdiği besin değerleri ile kansızlığa iyi gelir. Anne sütünü arttırmaya yardımcı olan yer elması emziren anneler için de faydalıdır. İdrar söktürür ve kabızlığı giderir. Böbreklerin düzenli çalışmasına yardımcı olur. Göğsü yumuşatır ve öksürüğü keser. Romatizma, mafsal ve nikris ağrılarını hafifletir. Basur şikâyetlerini azaltır. Cildi güzelleştirir.
Yer Elmasının kökü haşlanarak yemeği yapılır ve yenir. Besin değerleri yüksek kalorisi düşük bir besin olduğu için önerilebilir. Ancak her zaman dediğimiz gibi bu tip sebze ve meyveler medikal tedavinin yerini alamaz ve herhangi bir rahatsızlık durumunda öncelikle hekime başvurulması gerekmektedir. Yer elması gibi besleyici sebzeler ancak tedavinin yanında ek destek olarak tüketilebilir
 
Geri
Üst