Doğru bakım, mobilyanızın size hizmet verme süresini uzatır güzel görünmesini sağlar

M

Misafir

Forum Okuru
Doğru bakım, mobilyanızın size hizmet verme süresini uzatır güzel görünmesini sağlar
Mobilya bakımı'nın en güzel yönü, paranızın korunmasıdır. Kaliteli mobilya, önemli bir alımdır. Doğru bakım, mobilyanızın size hizmet verme süresini uzatır ve her sene güzel görünmesini sağlar. Mobilya bakımı kolaydır. Sadece birkaç basit kurala uymanız, mobilyanızın hayatını uzatacaktır.

Ahşap Mobilya Bakımı
Hiçbir şey, kaliteli bir ağaç mobilya gibi ofisinize, sıcak ve kalite havası getirmez. Bu bölümde, size ağaç mobilyanızın değerini korumak için bilgi vermeye çalışacağız.

Mobilyaya Bakmak:
Toz Alma'nın İpuçları:

Toz alırken her zaman yumuşak bez kullanın. Toz, doğru alınmadığı zaman mobilyanın yüzeyini çizecektir. Hiçbir zaman kuru bezle toz almayınız, aksi takdirde toz mobilyanın yüzeyinde mikroskobik çizikler bırakacaktır.
Mobilyanın yüzeyine eşit bir biçimde sprey sıkınız, ama çok fazla sprey sıkmamaya çalışınız. Mobilyanın yüzeyini dairesel hareketlerle yumuşak ve temiz bir bez ile siliniz.
Sonra, güzel bir parıltı için kuru bir bez ile mobilyanızı kurulayın. Ağaç vitrinler için önce bezin üstüne spray sıkın, sonra toz alın.
Hiçbir zaman, mobilya bakımı için sabun ve su kullanmayın. Su, mobilya cilasını bozar, ağacın içine sinip yapısnı bozar, mobilyanın hasarlanmasına yol açar.

Ahşap Mobilyanın Düşmanları:

Güneş ışığındaki ultraviole ışınlar ağaç cilasını bozabilir. Mobilyalarınızı, direk güneş ışığından kaçınacak şekilde düzenleyin.
Sıvı döküntüler, hemen temizlenmedikleri takdirde mobilyaları bozabilir. İçecek bardakların altında bardak altlığı, vazoların altına küçük tabak koyun.
Sıcaklık, cilanın üstünde beyaz leke bırakacak şekilde kimyasal değişikliklere yol açabilir. Sıcak tabak ve kapların altına koruyucu pedler koyun.
Yüksek nem seviyesi ağacın şişmesine yol açar. Alçak nem seviyesi de ağacın nem kaybetmesine ve küçülmesine yol açar. Olağanüstü değişiklikler yamulmalara, çatlamalara ve kırılmalara neden olabilir.
Nem seviyesini olabildiğince sabit tutmaya özen gösteriniz.

Deri kaplama Mobilya Bakım İpuçları
Deri, kullanılan kaplamalardan en dayanıklı ve en uzun süreli olan bir kaplamadır. Derinin hayatı herhangi bir kaplamadan 4 -5 kat daha uzundur. Deri ateşe dirençlidir, çatlamaz ve kabuk bağlamaz, güneş ve sıcağa dirençlidir, vakit geçince kapladığı eşyanın üzerine uygun oturmaya devam eder ve renk canlılığını korur.

Deri Mobilya'nın Yerleşimi

Deri mobilyanın yerleşimi, uzun sure hizmetini sağlamak açısından önemlidir.
Deri mobilyayı radyatör, ısıtıcı, şömine ya da direk ısı kaynağına çok yakın yerleştirmeyiniz. Mobilya ve ısı kaynağının arasında en az 60 santimetre fark olmasına dikkat edin.
Deri mobilyanızı direk güneş ışığında yerleştirmekten kaçınınız. Mobilyanın güneş ışığında kalması, derinin kurumasına ve solmasına neden olacaktır. Derinin diğer kaplamalara göre çok daha dayanıklı olmasına rağmen, direk güneş ışığında duran herhangi bir kaplama zaman içerisinde solacaktır.
Olabildiğince, mobilyanızı, aile üyeleri ve misafirler tarafından sürtünecekleri yoğun gidiş - geliş yerlerden uzak koyunuz. Deri mobilya için yerleştirlecek en uygun yer, geçişlerin son bulduğu yerlerdir.

Deri Kaplama Mobilya Bakımı
Haftalık: Deri mobilyanızın her hafta tozunu almak, deri gözeneklerini toz taneciklerinden temiz kalması açısından önemlidir. Mobilyanızı her hafta yumuşak bir bezle siliniz.

Spot Temizleme: Mobilyanızdan bir lekeyi ne kadar çabuk silerseniz, o kadar büyük etki göreceksiniz. İçecek ve yiyecek lekeleri temizlemek için, mobilyanızı en kısa zamanda ıslak bir bez ve hafif deterjan kullanarak temizleyiniz. Mürekkep, yağ, kan, mum ve sakız gibi lekeler, özel deri temizleyici kullanılarak temizlenmelidir.

Üç Aylık: Üç ayda bir, deri mobilyanızın kaliteli deri temizleyicisi ile temizlenmesi gerekir. Giyilen yüzeyler, kollar, arka ve oturacak yüzeylere özel dikkat gösteriniz.

Son Olarak: Deri mobilyanın popüler olması, derinin uzun süre güzelliğini ve dayanıklılığını korunmasından kaynaklanmaktadır.

Kumaş Kaplama Mobilya Bakımı
Kumaş kaplamalı mobilyaların, satın aldığımız zaman istediğimiz kadar uzun süre hizmet etmedikleri gözüküyor. Sorunun bir kısmı, satın aldığımız mobilyanın kalitesinden kaynaklanırken, aynı zamanda mobilyanın bakımı da bunda rolü büyüktür. Bu bölümde, size kaplamalı mobilyanızın olabildiğince uzun süre kaliteli hizmet vermesi için yapılması gerekenleri saymaya çalışacağız.

Kumaş kaplama Mobilya Bakım İpuçları

Kaplamalı mobilyanızı, renk solukluklarından korunması için direk güneş ışığından uzak tutmaya çalışınız.
Kaplamalı mobilyanızı elektrik süpürge ile temizlemek, mobilyanızın ömrünü uzatacaktır. Mobilyanız tozlu görenmediği takdirde bile, küçük toz ve kir tanecikleri mobilyanıza hasar verebilir.
Minderler fermanlı olduğu takdirde, kaplamaları çıkarılabilir, ancak çıkarılabilekleri halde bile çamaşır makinasında yıkamaya çalışmayınız.
Yılda bir kez gibi bir sürede kaplamalı mobilyaların profesyonelce temizlenmeleri gerekmektedir.

Lekeler Hakkında Birkaç Söz
Lekeler konusunda tek önemli kural, lekelerin en kısa zamanda temizlenmeleridir. Ancak, leke meydana gelmeden önce ne yapmanız gerektiğini de bilmeniz lazımdır. Bir başka genel kural da lekenin büyümesine yol açmamaktır.

Sıvı Lekeler
Sıvı lekelerin en kısa zamanda temizlenmeleri için emici kağıt veya havlu kullanınız. OVARAK TEMİZLEMEYİNİZ! Basıncı artırınız ve bezleri değiştiriniz.

Katı Lekeler
Yemek gibi katı veya yarı-katı lekeleri temizlemek için, kör bıçak ya da benzeri alet kullanarak lekeyi kaldırınız. Lekenin kenarlarını hafifçe ortaya toplayınız. Geri kalan kısmı, sıvı lekeler gibi temizleyiniz.

Kuru Lekeler
Kül gibi kuru lekeleri temizlerken su veya herhangi sıvı kullanmayınız. Bunun gibi kuru lekelerde elektrik süpürge kullanmak, en güzel tercihiniz olacaktır. Önce mobilya yüzeyini dokunmadan elektrik süpürge ile temizlik yapınız. Sonra yüzeyi cetvel veya benzeri bir aletle vurup tekrar elektrik süpürge kullanınız.
 
Geri
Üst