Doğum kontrol hapı kullananlar hamile kalırmı?

Uzman SühaN

Administrator
Doğum kontrol hapı kullananlar hamile kalırmı?
doğum kontrol hapıyla hamilelik olurmu,doğum kontrolhapıyla hamile kalmak mümkünmü,doğum kontrol hapıyla gebelik belirtileri,doğum kontrol hapı ve hamilelik hakkında bilgiler
do.jpg








Doğum kontrol hapları, kadınların vücudunda bulunan strojen ve progesteron yani bu iki hormonunda içeriği olan, gebeliğinizin gerçekleşmemesini sağlayan bir hap çeşitidir.
Yumurtalıkların yumurta üretimini, rahim ağzından spermin geçişine engellemektedir. Bu haplar 21 ve 28 gün diye 2 tipten oluşmaktadır.
Çok çeşitli haplar vardır. Tıpta birçok değişmeler olduğu bu haplarda koruma etkisi yüksek, yan etkisi az olan ilaç hedeflenmiştir. Değişik firmalar, değişik ilaçlar sunmaktadır. Eğer ilk defa hap kullanımına başlayacaksanız mavi rengin üstüne hilalden dolunaya kadar uzantılı bir ay amblemi olur, bu hap ile başlanmalıdır. Çünkü daha düşük dozlu bir ilaçtır.


Doğum kontrol hapı doğru kullanırsa çok etkilidir. Doğru kullanıldığı zaman bin kadından 1 tanesinde gebelik görülmüştür. Yani bu hapları kullanırken gebelik riski % 6-8 gibidir.


Doğum kontrol hapı kullananlarda haplar unutulursa o zaman gebelik gerçekleşir. Etkili olması için mutlaka düzenli kullanmalısınız. Her gün aynı saatte alınmalıdır. 1 veya daha fazla tablet unutulursa eğer, 12 saatten uzun fark olursa o zaman koruyuculuğunu kaybeder.
Düşük hapı ve iğnesi bebeği nasıl düşürür ?
Gebe kalma olasılığı artar. 21 adet hap olan doğum kontrol haplarında düzenli kullanıldıktan sonra adet dönemi olan yeni bir kutu hapa başlangıcında 7 gün ara verilir. Adet kanamanızda yumurtlama baskılandığı, rahim tabakası inceldiği için az gelir.
Dediğimiz gibi bu haplarla çok az gebelik yaşanmaktadır. Eğer hapları kullanırken adet gecikmesi yaşanmış ve gebe kaldığını düşünüyorsanız hemen doktorunuza başvurmalısınız. Fakat adet düzensizliği hap kullanırken yaşanabilir. Bu durumda kan veya idrar testi yapabilirsiniz.
Doğum kontrol haplarını alabileceğiniz yerler eczaneler, sağlık ocakları, ana çocuk sağlığıdır.
 
Geri
Üst