Doğumdan sonra beslenme

M

Misafir

Forum Okuru
Doğumdan sonra beslenme
doğumdan sonra beslenme, diyet, kilo verme, zayıflama, sağlıklı beslenme ve dahası burada arkadaşlar.


84dee2aa118f71.jpg


Doğum sonrası, her kadın hamilelik süresince aldığı kiloları bir an önce vermek ister. Fakat bebeğini emizrmek için ise diyet yapmayada cesaret edemez. Sevgili Melek'ler, işte size doğum sonrası beslenme rehberi:)

Yemek yeme alışkanlıklarını hamilelik döneminde değiştirdiyseniz bunları birden terk edemezsiniz. Eğer hamilelik döneminde iyi beslenemedinizse iyi alışkanlıklar kazanmak için bundan daha iyi bir zaman olamaz.

Yemek yeme alışkanlıklarını hamilelik döneminde değiştirdiyseniz bunları birden terk edemezsiniz. Eğer hamilelik döneminde iyi beslenemedinizse iyi alışkanlıklar kazanmak için bundan daha iyi bir zaman olamaz. Şimdi size yeni anneler için dokuz basit diyet kuralı vereceğiz:

• Yediklerinizin çoğu işe yarasın. Şu anda yediğiniz her lokma bir zamanlar gelişmekte olan bebeğiniz ile paylaştığınız kadar önemli olmasa da, hala bunların çoğunun dengeli beslenmeye yönelik olması gerekiyor. Dikkatli yiyecek seçimi bol ve kaliteli süt sağlayacak ve size yeterli enerji verecektir.

•Her kalori eşit yaratılmamıştır. Ailede kimi beslediğiniz hiç fark etmez, tipik olarak bir fast food öğününden alacağınız 1500 kalori; iyi dengelenmiş bir öğünden alacağınız 1500 kalorinin yerini tutamaz.

•Aç kalmanız bebeği kandırmaktır. Atlatılan öğünler şu anda hamilelikte olduğundan daha az zararlıdır fakat sürekli dengesiz beslenme sizin hem süt rezervlerinizi azaltacak hem de enerjinizi.

•Verimlilik uzmanı olun. Doğum sonrası ağırlığınızı aşağı ve beslenmeyi yukarı çekmeyi başarmak için az kalori karşılığında besleyiciliği yüksek besinler seçmeyi bilmelisiniz. Öğle yemeğinde salam yerine ton balığı, akşam yemeğinde pasta yerine meyve yemeyi başarmalısınız.

•Karbonhidratlar karışık bir konudur. Rafine olmayan kompleks karbonhidratlar doğum sonrasında yoğunlaşmanız gereken bir konudur. Kepekli ekmek, hububatlar, kahverengi pirinç, kurutulmuş fasulye, bezelye ve diğer baklagiller bolca vitamin ve mineral içerirler.

•Tatlı kaçamaklar başa beladır. Çay, kahve, kek, kurabiyeler ve dondurmalar içinde besleyici değeri olmayan ama bolca şeker ihtiva eden size faydasız besinlerdir. Arada bir kaçamak yapmak önemli olmamakla beraber bolca faydasız kalori yüklenmek zararlı olacaktır.

•Geldikleri yeri hatırlatan yiyecekler yemelisiniz. İleri derecede işlenmiş yiyecekler işlem sırasında besin değerlerinin çoğunu kaybederler. Sıklıkla rafine edilmiş gıdalar sağlıksız miktarda doymuş yağ, sodyum ve şeker içerirler. Hatta bazen anne sütü ile bebeğe bile geçebilen yapay tatlandırıcılar ve kimyasal boyalar içerebilirler.

•Dengeli beslenmeyi aile meselesi yapın. Aile sakinlerini de bu beslenmeye ortak ederseniz bebeğiniz erkenden sağlıklı beslenme ortamına kavuşmuş olacak ve sizin bu alışkanlıkları kazanırken çektiğiniz sıkıntıları çekmemiş olacaktır.

•Diyetinizi sabote etmeyin. Alkol ve sigara alarak sağlıklı beslenmeye gösterdiğiniz özeni bozmayın.
 
Geri
Üst