Domuz Gribinden korunmanın doğal formülü!!!

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
Domuz Gribinden korunmanın doğal formülü!!!
Deli dana,kuş gribi derken şimdide domuz gribi çıktı.Domuz gribi denilen h1n1 virüsünden korunmanın doğal formülleri var.Bu formüller nedir diye merak ediyorsanız okuyunuz meleklerim.Aşı olmaktan daha iyidir emin olun.!!!
domuz-gribi-7749.jpg


Domuz gribi dünyayı sardığı gibi Türkiye’yi de etkisi altına aldı. Ülke olarak hazır olmadığımız belli ki, gribin aşısı bile yoğun tartışmalara yol açtı. Bazı hekimler aşıya şiddetle karşı iken diğer bir kısım kesinlikle yapılması gerektiğini savunuyor. Bu tartışmaların uzayıp gideceği ile şüphe duymuyorum ancak sonunu beklemek yerine doğal yollarla zararsız ve yan etkisiz bu hastalığın çözüm yollarını ve kendi kendimize alabileceğimiz önlemlere değineceğim.
Gittikçe yaygınlaşan grip salgınına endişelenmek yerine öncelikle kişisel temizliğimize dikkat etmeli, ellerimizi sık sık yıkamalı, çantamızda tek kullanımlık ıslak mendiller bulundurmalı ve bunları sık sık kullanmalı, hapşırdıktan veya öksürdükten sonra ellerimizi yıkamalı, toplu taşıma araçlarında maske kullanmalı ve en önemlisi vücudumuzun doğal bağışıklık sistemini korumak ve güçlendirmek için sağlıklı ve dengeli beslenmeye çalışmalıyız.

Şunu hatırlamalıyız ki vücudunuzun doğal savunma sistemi bizi en iyi koruyan sistemdir; bu yüzden ona gerekli önemi göstermeli kesinlikle sağlıklı beslenmeli, ideal ağırlımızı korumalı, haftada en az 3 kez yarım saatlik yürüyüşler yapmalı, gün içinde aktif olmaya çalışmalıyız.
Bağışıklık sistemimizi korumak ve güçlendirmek için;
* Günde en az 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir. Vücutta mikrop ve virüslere karşı savaşma özelliği yüksek aktif maddeler içeren ıspanak, karnabahar lahana, brokoli, brüksel lahanası, havuç, domates, kırmızı-yeşil biber ve turunçgilleri bol miktarda tüketiniz,
*Vücudun yapıtaşı olması bakımından protein kaynaklarının diyetteki miktarı daha önem kazanır. Yumurta, kırmızı et, tavuk, balık, peynir, süt, yoğurt tüketiminizi arttırın,
*Yoğun katkı maddesi içeren hazır besinleri çok sık tüketmeyin,
*Bol sıvı, şekersiz bitki çayı ve en önemlisi su tüketin.

Daha sık tüketilmesi gereken gripten koruyucu besinler;
1.Sarımsak: Antibiyotik özelliğinden dolayı bağışıklık sistemini güçlendirir ve kanın akışkanlığını sağlayarak kolesterolü düşürür. Yemeklere eklenen miktarı ve sofralarda tüketilen cacık miktarı arttırılmalıdır.
2.Soğan: Bağışıklık sistemini güçlendirir. İçerdiği allisin ve sülfür ile destek verir.
3.Domates: İçeriğindeki aktif maddeler sayesinde bağışıklık sistemini en büyük destekçisidir.
4. Elma: İçeriğindeki E ve C gibi antioksidan vitaminlerle bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı vücut direncini artırır.
5.Armut: Çözünmeyen lif ise bağırsakların düzgün çalışmasını sağlar. C vitamini ve bakır içeriği yüksektir. Tıpkı elma gibi armut da antioksidan etkisiyle vücudu serbest radikallere karşı korur. İyice yıkandıktan sonra kabukları ile tüketilmesi daha sağlıklıdır.
6.Portakal-mandalina: İçerdikleri zengin C vitamini ile vücudun savunma mekanizmasını kuvvetlendirir. C vitamininin yanı sıra B vitamini, potasyum, kalsiyum, magnezyum da içerir.
7. Yeşil biber- Tüm yeşillikler: Yüksek C vitamini içerikleri ile savunma sistemini korumada ve güçlendirmede etkindirler.

Domuz gribinden korunmak için örnek menü:
Sabah: 1 su bardağı taze sıkılmış karışık meyve suyu
1 adet haşlanmış yumurta
Beyaz peynir (diyetinizdeki miktar kadar)
Domates, salatalık, yeşil biber, taze nane-maydanoz
Tam tahıllı ekmek (diyetinizdeki miktar kadar)

Ara öğün: 1 porsiyon elma VEYA 1 avuç siyah çekirdekli üzüm
1 fincan ıhlamur çayı (tarçınlı)

Öğle : 1 kase mercimek çorbası
1 porsiyon kıymalı karnabahar yemeği(diyetinizdeki miktar kadar)
1 kase yoğurt
Tam tahıllı ekmek (diyetinizdeki miktar kadar)

İkindi ara: 1 su bardağı kefir veya 1 kutu probiyotik yoğurt
Akşama doğru: 3-4 adet kuru incir ile 1 avuç kadar fındık ( ceviz ile dönüşümlü)
1 fincan kuşburnu çayı

Akşam: 1 kase nohutlu yayla çorbası
Fırında sebzeli tavuk ( bol soğan ve domatesli- yağsız)
Bol yeşillikli, turp, havuç ve kırmızı lahana bulunan karışık salata
( 1 kaşık zeytinyağı, bol sirkeli ve limonlu)
Tam tahıllı ekmek (diyetinizdeki miktar kadar)

** hafta 2 kez ızgara balık tüketimine özen gösterin,
**haftada 2 kez kuru fasulye, kuru nohut veya barbunya gibi kurubaklagiller tüketin.
DİYETTEKİ MİKTARLARIN KİŞİYE ÖZEL OLARAK BELİRLENMESİ GEREKTİĞİNİ UNUTMAYIN, sadece besin alternatiflerinin nasıl kombine edebileceğinizi gösteren örnek bir diyettir.


Uzman Diyetisyen
Şeyma TUNA
 
Guzel bilgiler sagol,bende bol bol teze mevye suyu hazirliyorum,icine birazda taze zencefil ekliyorum.Bakalim ne kadar korunabilecegiz.
 
Geri
Üst