1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.296
    Beğenilen Mesajlar:
    2.302
    Ödül Puanları:
    113

    Durian ve Faydaları

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    durian faydaları Durian ve faydaları ayrıca kullanımı ile ilgili bilgileri sizler için sunuyorum [​IMG][​IMG]
    Bitki bilimde Durio zibethinus olarak adlandırılan durian ağacı Güneybatı Asya; Malezya Tayland ve Vietnam kökenli. 40 metreyi aşan boyuyla çok uzun bir ağaç olan durian ormanda yaşıyor. 5 - 10 yaşları arasına meyve vermeye başlıyor. Kabuğuyla birlikte her bir meyvesi 2 – 3 kg bazen de 3 kg' ın üstünde. Bu meyveye pek çok kişi "durian" diyor; ama farklı adlarla da anılıyor; örneğin Endonezya'da "duren" Tayland'da da "thurian". Ancak farklı adlarla anılsa da kültüre alındığı ülkelerde "meyvelerin kralı" olarak niteleniyor. Gerçekten de alışılmamış bir meyve türü. Dış görünüşüne baktığınızda "böyle bir şeye para ödenir mi?" dersiniz; ama insanlar onu çok yüksek fiyatlardan satın alabiliyorlar. Duriana "cennet - cehennem" de deniyor. Cehennem denmesinin nedeni dikenlerle dolu kabuğunun pis kokması. Uzakdoğu'da örneğin Endonezya'da bu meyvenin otellere sokulması yasak. Elinizde durian varken Singapur' da otobüse ya da metroya binemiyorsunuz.turkeyarena.com Ama Singapur' da ülkenin sembolü sayılan opera binası durianın biçiminde yapılmış. Ona böyle önem verilmesinin nedeni durianın "cennet" kısmıyla ilgili olsa gerek. Çünkü o dikenli kabuğu sıyırıp açtığınızda ortaya çıkan meyve bazı insanlara göre olağanüstü lezzetli. Kabuğun ardında mayhoş bir tatla karşılaşıveriyorsunuz.

    Kabuğun içinde 6 bölmeli sulu etli bir yapı var. Bu etli kısım yeşil gri - sarı krem - sarı renklerde olabiliyor. Bölmelerin içindeyse kahverengi - sarı 6 tohum saklı. Bu tohumlar yenildiğinde soluk alıp verme güçlüğüne neden olabiliyor.

    Durian çok yağlı bir meyve. Taylandlılar bu meyvenin özellikle alkollü içeceklerle tüketildiğinde çok kilo aldırdığını söylüyorlar. Besin içeriğine baktığımızda da 100 gr durianın 153 kalori enerji verdiğini görüyoruz.

    Durian tek parça ya da açılıp bölmeleri ayrılmış halde satışa sunuluyor. Çiğ olark tüketilecekse soğutulduktan sonra yenmesi öneriliyor. Tıpkı bizim yaptığımız hoşaflar gibi şekerle kaynatılarak da tüketiliyor. Şimdilerde dondurmaya lezzet vermek için de kullanılıyor. Sumatra'nın bir kenti olan Palembang'da durian' ın etli kısmı topraktan yapılmış kaplarda mayalanıp tüketiliyor. Durianın konservesi de yapılıyor. Bu meyvenin farklı kullanım alanları da var. Örneğin kabuk kısmı ipeğin beyazlatılmasında kullanılıyor.


     
Durian ve Faydaları konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Papaya ve Faydaları

    Papaya ve Faydaları

    papaya faydaları papayanin faydalari papaya çekirdeğinin faydaları çekirdeği nerede satılır KAVUN AĞACI olarak ta adlandırılır. Özellikleri ve Tarihçesi Papaya egzotik meyveler arasında çok değerli bir yere sahiptir. Protein, mineral ve vitaminler gibi günlük alınması gereken besinlerin önemli bir kısmı bu besinlerden sağlanabilir. Papayalar olgunlaştıkça içerdikleri C vitamini...
  2. Çarkıfelek ve Faydaları

    Çarkıfelek ve Faydaları

    Çarkıfelek (fırıldakçiçeği) : Çarkıfelekgillerden; çiçekleri tekerlek biçiminde, sarmaştığı için duvar kenarlarına ve kameriyelere ekilen bir çeşit süs bitkisidir. Hekimlikte yapraklarının üst kısımları kullanılır. Faydası : Çarpıntıyı keser. Yüksek tansiyonu düşürür. Spazmları çözer. Uyku verir
  3. Hünnap ve Faydaları

    Hünnap ve Faydaları

    hünnap faydaları Hünnap (çiğde) : Ayrı çanakyapraklı ikiçeneklilerden bir ağaç ve bu ağacın verdiği kırmızı kabuklu, sert çekirdekli, iri zeytin biçim ve büyüklüğünde bir yemiştir. Güz'ün olgunlaşır. Çiçekleri küçük ve yeşilimsidir. Meyveleri ise tatlımsıdır. Faydası : Öksürüğü keser. Balgam söktürür. Vücuda rahatlık verir
  4. Muşmula ve Faydaları

    Muşmula ve Faydaları

    musmula nin faydalari hamilelikte muşmula yemek döngelin faydaları döngel faydaları döngel in Muşmula (beşbıyık) : Gülgiller familyasından; kış aylarında yaprak döken, eğri büğrü övdeli, dallı budaklı küçük bir ağaçtır. Çiçekleri beyaz veya pembe renklidir. Meyvesi, buruk ve hoşa gitmeyen bir tattadır. Etlidir. 5 bölmesi vardır. İyice olgunlaştıktan sonra yenir. Faydası : Böbrek kum ve...
  5. Suyosunu ve Faydaları

    Suyosunu ve Faydaları

    Suyosunu (alga) : Tatlı bitkiler şubesinden; genellikle suda yaşayan klorofilli bitkidir. Yeşil, esmer, kırmızı ve mavi su yosunları diye sınıflara ayrılır ve değişik alanlarda kullanılırlar. Soda, potas ve iyot elde edilir. Tarım, sanayi ve tıpta kullanılır. Bazı memleketlerde de besin olarak yenir. Faydası : Fistüllü yaraları genişletmek için cerrahide kullanılır. Dıştan tatbik...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş