Düşmeden Korunmak İçin

zuzu65

Yeni Üye
Üye
Düşmeden Korunmak İçin
.
Düşmeden Korunmak İçin

Düşmeler beyin sarsıntısı ve başın yaralanmasına sebep olur. Bilmeniz gereken çocuğunuzu nasıl güvende tutmanızdır.

Güvenlik Kontrolleri ;
Mobilyanızı balkon kenarından ve pencere kenarından uzak tutun. Bu önlem çocuğunuzun dışarı sarkmasını engelleyebilir.
2’nci kat ve üst katlarda oturuyorsanız, pencere emniyet koruyucularını taktırınız. Sadece sinek telleri bu görevi yapamaz.
Dahili merdivenli bir evde oturuyorsanız, merdivenin başına ve sonuna menteşeli ve güvenlik kilidi olan emniyet kapıları koymayı unutmayın. Bu önlem bebeklerinizi ve küçük çocuklarınızı korumak için oldukça önemli bir önlemdir.
Bebeğinizin altını değiştirirken bir elinizi daima üstünde tutunuz. Bu size bebeğinizin yataktan veya alt değiştirme masasından düşmesini engellemek için iyi bir şans tanıyacaktır.
Alışveriş arabasında bebek oturma sandalyesi varsa ve yüksek bacaklı bebek sandalyesi kullanıyorsanız, kesinlikle bebeğinizi oturttuktan sonra emniyet kemerini takın.

DÜŞMEDEN KORUNMA TEDBİRLERİ

Merdivenlerde:
Emniyet kapılarını merdiven başı ve sonuna uygunca yerleştirin. Böylece bebeğinizin veya küçük çocuğunuzun düşmesini engelleyebilirsiniz. Merdiven sonundaki emniyet kapısı çocuğunuzun merdivenlere tırmanarak düşmesini engeller.
Merdivenlerde kullanacağınız emniyet kapılarını itince açılabilen cinsten kullanmayın, bu çocuğunuzun üzerine eğilmesi halinde açılabilir ve tehlikeli olabilir. Bu emniyet kapılarını duvara kanallı yatakla monte edebilirsiniz. Merdivenlerinizde oyuncak bulundurmayın hatta hiçbir şey koymayın. Bu sizin ve çocuğunuzun ayağının takılmasına ve böylece ciddi yaralanmalara neden olabilir.

Evin içinde:
Yüksek bacaklı bebek sandalyesi kullanıyorsanız emniyet bağı kullanmayı ihmal etmeyin. Bu çocuğunuzun ayağa kalkmasını ve düşmesini önler.
Bebeğiniz yatağında veya oyun parkında ise yan koruma setlerini muhakkak takın ve oynaması için üzerine basabileceği büyük oyuncaklar, doldurulmuş hayvanlar vermeyin. Çocuğunuza siz tuzak hazırlamış olursunuz.
Banyo ve mutfakta yere damlayan her türlü sıvıyı derhal silin ve çocuğunuzun ayağının kaymasını engelleyin.
Mutfak ve banyo zemininize mümkünse kaymayan lastikten yolluk koyun. Ayağının takılmasını engellemek için gerekirse bunları iki ucundan yere bantlayın.
Mobilyalarınızın köşeli kısımlarını süngerle emniyete alın. Böylece kafasını vurabileceği sert ve keskin yüzeyleri ortadan kaldırmış olabilirsiniz.

Oyun Alanında:
Bu alanda yüksekliği 1,5 metreden daha fazla yüksekliğe tırmanmasına müsaade etmeyin ve çocuğunuzun yanında bulunun. Zeminin yeterince bol kumlu olması veya yumuşak malzeme ile kaplı olması (sünger vs..) çok önemlidir. Eğer zemin yumuşak değilse yere yakın olmasını sağlayın. Kendinden yaşça büyüklerin oyun alanında yeterli güvenlik yoksa orada oynamasını engelleyin.




cocukguvenligi.com
 
Cevap: Düşmeden Korunmak İçin

ben teşekkür ederim mislim
 
Geri
Üst