Duygularda İstikrarsızlık

Beyazca

Yeni Üye
Üye
Duygularda İstikrarsızlık
( Aylin Atmaca ile yeni tanıştım, bu okuduğum ikinci kitabı..Her ne kadar gençlere yönelik olsa da her yaştan insanın kendini bulabileceği hususları içeriyor kanımca.
Bir başlığı paylaşmak istiyorum ; )

Gençlerin genellikle duygusal tepkileri düzenlilik göstermez.
Ruh hallerinin değişim hızı çabuktur. Ancak bu değişim genellikle istikrarsızlık şeklindedir. Örneğin gülerken birdenbire ağlamaya yada sakinken birdenbire öfkelenmeye açıktırlar.Bu , kendilerini tamamen duygularının kontrolüne bırakmalarından kaynaklanır.Halbuki aklın kontrol etmediği duygu insanı her yere çekebilir.Böyle bir durumda kişi sadece isteklerine göre davranır.Birine zarar vermek istiyorsa verir.Ağlamak istiyorsa ağlar.Vurmak istiyorsa vurur.Susmak istiyorsa susar.Ancak herkes bu şekilde davranmış olsa böyle bir kontrolsüzlük dünyayı büyük bir karmaşaya sürükler.
İnsanlar birbirlerini öldürür,yaralar,kanunlara uymaz,çevrelerini yakar,yıkar,mahveder.Böyle bir dünyada yaşamak istemeyeceğiniz açıktır.İnsanı huzurlu ve mutlu yapan şey sınırları olmasıdır.Bu sınırları belirleyen ise vicdanı ve aklıdır.Her istediğiniz yerde istediğiniz gibi davranamazsınız.
Derste uykunuz gelebilir ancak masaya yatıp uyuyamazsınız.Yorgun da olsanız eğitiminiz için derste anlatılanları dinlemelisiniz.(…)
Size zor gelsede eleştiriyi saygıyla karşılamalısınız.(…)Sizinki kadar diğer insanların da ihtiyaçlarına önem vermelisiniz.Ancak bu şekilde dengeli ve normal bir ruh haline sahip olabilirsiniz.Eğer içinizden gelenleri akıl ve vicdan kullanarak sınırlamayı başarırsanız o zaman ruh halinizdeki bütün dengesizliklerin kısa sürede istikrara kavuştuğunu görürsünüz.



__________________
"Diken ekersen , yasemin biçemezsin "
 
benim hep uykum gelirdi ders dinlerken demekki gençliktenmiş.yine o kadar genç olsam
 
Geri
Üst