E vitamini nedir faydaları nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
E vitamini nedir faydaları nelerdir?
E vitamini bir antioksidandır.Bu zorunlu besin, birçok gıdada doğal olarak bulunur. Ayrıca bir diyet takviyesi olarak mevcuttur.E vitamininin en çok bilinen sağlık yararları, hava kirliliği, adet öncesi sendromu, katarakt gibi görme bozuklukları, Alzheimer hastalığı gibi nörolojik hastalıklar ve şeker hastalığı gibi toksinlere karşı koruma sağlamaktır.
e vitamini.jpg



E vitamini nin sağlık yararları, antioksidan özelliklerinden kaynaklanmaktadır. Bağışıklık sistemi düşük olanlar E vitamini içeren gıdalar tüketmelidir. Bağışıklık düzeyi E vitamini tüketildiğinde düzelir. E vitamininin bir diğer önemli yararı, kolesterolü ve kanseri geliştirme riskini düşürmesidir. E vitamini eksikliği nadirdir.E vitamininin sağlığı geliştirme ve hastalığı önleme ve tedavi etme potansiyeli açısından çok faydalıdır.
E vitamini eksikliğinin ciddi belirtileri şunlardır:

Kas Güçsüzlüğü
Kas kütlesi kaybı
Görme sorunları
Ciltte pullanma saçta dökülme
Uzun süreli eksiklik karaciğer ve böbrek sorunlarına da neden olabilir.

E vitamini besin kaynakları

Çoğu insan yiyeceklerden yeterli miktarda E vitamini alır. E vitamininin iyi kaynakları şunları içerir:

Zeytin ve soya gibi bitkisel yağlar
Yeşil yapraklı sebzeler, örneğin ıspanak
Güçlendirilmiş hububat ve diğer gıdalar
Yumurta


Cilt bakımın da E vitamini

E vitamininin yaygın olarak bilinen diğer bir sağlık yararı, cilt bakımı ve saç bakımıdır. E vitamini, hücreleri besler. Cilt için E vitamininin önemli bir yararı, iyileşme sürecine yardımcı olmasıdır. E vitamini cildin epidermis tabakası tarafından absorbe edildiğinden, güneş yanığının tedavisinde veya sizi güneşten korumada kullanılabilir.E vitamininin diğer bir harika yararı, yara izlerini, sivilceleri ve kırışıklıkları tedavi etmek için kullanılabilmesidir, çünkü hücre yenilenmesini hızlandırır. Bu, cildi gençleştiren bir anti-aging etkisi yaratır. E vitamini yağı doğal nem içeriğini koruyarak cilde yarar sağlar. E vitamini yağı, mat görünümlü, kuru cildi daha sağlıklı ve daha taze görünmesini sağlar.


E vitamininin diğer birçok fonksiyonu vardır. Hücrenin korunmasına ek olarak, E vitamini, işleyen bir bağışıklık sistemi için yaşamsal öneme sahiptir.Vitaminler sağlıklı, dengeli bir diyetin önemli bir parçasıdır. Bazen de, vücudunuz ilave vitaminlerden bir takviye şeklinde yararlanabilir. E Vitamini, tüm organlarınızın ve dokularınızın iyi çalışmasını ve genel sağlığınızı koruyabilmenize yardımcı olan birçok önemli role sahiptir. E vitamini takviyesi ilavesi, bu önemli vitaminden yeterince faydalanmanızı sağlamak için yararlı bir yol olabilir.Genel olarak güvenli kabul edilse de, E vitamini takviyeleri, bazı antidepresanlar, kan basıncı ilaçları ve kan kolestrolünü düşüren statin ilaçları da dahil olmak üzere bazı ilaçlarla etkileşime girebilir. E vitamini almadan önce mutlaka bir hekime danışın.

Antioksidan lar, normal metabolizma sonucunda vücudunuza dolaşan bir çok toksinin hücrelerinize zarar vermesini önlemeye yardımcı olur. E vitamini güçlü bir antioksidan olup yağda çözünen vitamin rolünü yerine getirir. E vitamininin etkilerinden biri bağışıklık sisteminizi güçlendirmektir. E vitamini, tahıl, yumurta ve koyu, yapraklı sebzeler de dahil olmak üzere çok çeşitli gıdalarda bulunur. Yeterli miktarda E vitamini elde etmek için en iyi yol, zengin antioksidan kaynakları içeren sağlıklı bir diyet yapmaktır. .
 
E vitamini bir antioksidandır. Antioksidanlar, hücrelerinizi serbest radikallerin etkilerine karşı koruyabilecek maddelerdir.E Vitamini, bağışıklık sisteminiz ve metabolik süreçlerinizde de rol oynar. E vitamininin iyi kaynakları, bitkisel yağlar, margarin, fındık, tohumlar ve yeşil yapraklı besinlerdir. Karaciğer hastalıkları, kistik fibroz ve Crohn hastalığı gibi bazı bozuklukları olan insanlar fazladan bir vitamin E ye ihtiyaç duyabilirler. E vitamini, kanseri, kalp rahatsızlığını, inmeyi , kataraktı ve muhtemelen yaşlanmanın bazı belirtilerini önlemeye yardımcı olur.E vitamini, hücreleri ve DNAyı ayrıca korur . Gögüslerinde fibro kist olanlar e vitamini kullanarak kistlerin büyümesini ve ağrısını önleyebilir. Menopoza giren kadınlar menopoz septomlarını hafifletmek için E vitamini tüketebilir. Burda yer alan bilgiler bilgilendirme amçalıdır. E vitamini kullanmadan önce mutlaka doktorunuza danışın.
 
E vitamini, kılcal duvarları güçlendirerek cildinize fayda sağlar ve vücudunuzda doğal yaşlanma karşıtı bir besin görevi görür . E vitamini harika bir ilaçtır! Kalp ve kandaki tıkanık arterler, yüksek tansiyon, bacaktaki sertleştirilmiş arterler, varisli damarlar, diyabet ve ilgili komplikasyonlar ile Alzheimer hastalıkları ve bunama dahil sinir problemlerini tedavi edebilir. E vitamini, cildin elastikiyetini korumaktan sorumlu lif benzeri bir protein olan kollajen üretimini artırır. Böylece yaşlanma belirtileri olan ince çizgilerin ve kırışıklıkların oluşumunu azaltır. E vitamini , güçlü bağışıklık ve sağlıklı cilt ve gözler için büyük nimettir.E vitamini, endokrin ve sinir sisteminizi dengelemede çok önemli bir rol oynayabilir . Hormonal dengesizliğin semptomları arasında PMS, kilo alımı, alerjiler, idrar yolu enfeksiyonları, ciltte değişiklikler, anksiyete ve yorgunluk sayılabilir. E vitamini içeren besinler tüketerek olası bir çok sağlık komplikasyonunu önleyebilir, sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.
 
Geri
Üst