Ebced hesabı ile Burcunuzu Bulun Yıldızname yorumu okuyun

handanca

Daimi Üye
Yönetici
Ebced hesabı ile Burcunuzu Bulun Yıldızname yorumu okuyun
ebced hesaplama ebced hesapla yıldızname hesaplama yıldıznameme bak hesabı ile yıldızname
Sevgili Arkadaşlar şimdi sizlere ebced harflari ile hesaplama yapmayı anlatacağım.
Nasıl bakılır? Nasıl hesaplanır?
Kişinin yıldızını bulmak için Ebced hesabı da denilen bir yöntem uygulanır. Her yıldız aynı zamanda bir burca tekabül eder. Bu şekilde kişinin talihi ve hastalıkları vs. hakkında bilgi sahibi olunur.
Ebced hesabı 3 çeşit olmakla beraber ben sizlere Ebced-i Sagir dediğimiz küçük Ebced hesabını açıklayacağım. Aslında malumunuz Ebced hesabı Arapça dır. Türkçe ye uyarlayabildiğim kadarıyla buraya yazıyorum umarım sizlere faydalı olur.
Nasıl bakılacağına gelince kişinin anne ismi ile kendi ismi aşağıdaki tabloya bakarak toplanır ve 12 ye bölünür.
Baki kaç kalırsa o numaralı burca bakılır.
Örnek; anne adı ayşe olsun, isim handan olsun..
Şimdi A=1 , Y=10, Ş=0 , E=5 =toplam 16 etti.
H=8, A=1, N=2, D=4, A=1, N=2 = 18 etti
16+18=34
34 sonucu 12 ile bölünür. 2,833 çıkıyor..
12x2 (2,833 sadece 2 alınıyor) =24
ilk toplamdaki 34 le şimdiki 24 ü çıkartıyoruz. 34-24=10
Listeye baktığımızda burcunun oğlak olduğunu görüyoruz.

Gerçektende burcum Oğlak. Hesaplamayı dikkatli ve doğru yaparsanız kendi öz burcunuzu bulmanız lazım.
NOT: Kendi burcunuzu net biliyorsanız onun özelliklerini okuyun.


ebburctab1ne1ku5.jpg



Koç Kadını Yıldızname Yorumu 21 Mart - 20 Nisan
Güzel yüzlüdürler. Akıllı, anlayışlı ve sevimli olup çok çabuk kızar ve yine çok çabuk barışan bir mizaca sahiptirler. Maharetlidirler, İzzeti nefis sahibidirler. Herkese iyi davranırlar. Şaka yapmayı severler bunun için de hiç kimseyle uzun zaman dost olamazlar. İnatçıdırlar. Laflarını sakınmazlar. Yalan söylemezler ve yalan söyleyenleri de sevmezler. Endamları güzeldir. Erkeklerle münasebet kurmayı severler. Çocuğu az olur. Mizacı itibariyle hile ve oyun yapmaya müsaittirler.

Genç yaşlarında erkeklere çok eziyet ederler. Çok az erkek onların şerrinden kurtulabilir. Kadınların şerrinden korkmaları gerekir. Hastalıklarının çoğuna safran sebep olur.

Eğer Merih in mesut olduğu bir zamanda ve sabahın erken saatlerinde doğmuşlarsa çok zengin olurlar. Merihin uğursuz olduğu bir saatte doğmuşlarsa, çok fakir, müfsit, yalancı ve iftiracı olurlar. Erkekler yüzünden başları beladan kurtulmaz.

Alış-verişte ve umumiyetle ziraatta talihlidirler. Uğurlu günleri Salı, hayırsız günleri ise pazartesidir. Kapısı doğuya açılan bir evde oturmaları çok hayırlı olur. Çevrelerindekilerle tartışmaktan ve onlara eziyet etmekten çekinmezler. Kendilerini çok beğenirler. Her yerde ve her işte başarılı olmak isterler.

Son derece cömerttirler. Öğrenme kabiliyetleri çoktur. Erkek tabiatlıdırlar. En büyük mesuliyetleri bile yüklenmekten kaçınmazlar.
Doğum günlerinde yıldızlarının açılarına göre üç vasıfa ayrılırlar.

Birinci vasıf ( 21-30 Mart )
Çocuklarının çoğu erkek olur. İzzeti nefis sahibidirler. Ancak erkeklerin malını ve parasını yemekten zevk alırlar. Belirli bir yerde veya belirli bir işte devamlı kalmayı sevmezler. Yüzlerinde bir işaret vardır. Zeki ve akıllıdırlar. Çok da sabırsız olurlar. Kanun ve kurallara pek aldırış etmezler. Layık olmayanlara bile yardım etmeyi severler sağlık durumları ve mali durumları pek istikrarlı değildir.
Mide ve böbrek hastalıklarına istidatları vardır. Ayrıca baş ağrılarından da şikayet ederler. Ayrıca ileri yaşlarda kalp hastası veya felç olmalarından da korkulur. Çok obur olurlar. Gıdalarına dikkat etmeleri çok iyi olur. Kabız olmamaya ve hazımsızlık çekmemeye dikkat etmeleri lazımdır.

Yıldızları ile ahenk içinde olmak ve dolayısıyla işlerinde başarılı olmak isterlerse, kırmızı renkli elbiseler giymelerinde elmas veya yakut taşlı yüzük takmalarında çok büyük fayda vardır.
Hırçın oldukları için, kolayca herkesin kalbini kırabilirler. Onun için iş hayatlarında dikkatli olmaları gerekir. İdareci, cerrah, berber, kimyager ve devlet memuru olabilirler. Fakat, bu işlerde başarılı olabilmeleri için aceleciliklerini ve kalp kırma huylarını terk etmeleri gerekir.

Kavga, münakaşa ve her türlü düşmanlardan uzak durmaları kendileri için hayırlı olur.



İkinci vasıf ( 31 Mart – 9 Nisan )

Cesur ve enerjik olurlar. Devamlı hareket etmeyi severler. Hiçbir şeyden korkmazlar. Hürriyeti severler, idare edilmektense idare etmeyi isterler. Çok çabuk kızarlar. Kavga ve münakaşa etmeye meyillidirler. Çocukları az olur. Kadınlar tarafından çok sevilirler. Ancak, onlarla iyi geçinmek için, çok yumuşak davranmak gerekir. Erkekler tarafından da çok sevilirler. Başlarından iki veya dört nikah geçmesi ihtimali vardır. Ancak, bu nikah kelimesine nişanlanmak ve söz kesmek de dahildir.
Rızkı boldur Hayatları boyunca pek geçim sıkıntısı çekmezler. Sağlıklarına çok dikkat etmeleri gerekir, çünkü mide ve böbrek hastalıklarına karşı istidatları vardır. Ayrıca yaşlandıkları zaman kalp hastası veya felç olma ihtimali de vardır. Sarı veya kahverengi elbiseler giymek, elmas veya yakut taşlı yüzük takmak yıldızlarıyla ahenk içinde olmalarını sağlar. İdareci, politikacı, işyeri sahibi veya iyi bir işçi veya iyi bir devlet memuru olabilirler. Ancak işlerinde başarılı olmak istiyorlarsa, aceleciği ve plansız çalışma huylarını terk etmeleri gerekir.



Üçüncü Vasıf ( 10 – 20 Nisan )

Çeşitli maceralara kapılırlar. Zevk ve eğlenceleri uğruna paralarını sarf etme tehlikesi de vardır. Münasebette bulunduklarıyla alay etmekten de hoşlanırlar.

İşlerinde başarılı ve yıldızlarıyla ahenk içinde olmak istiyorlarsa, kırmızı, mavi veya beyaz renkli elbiseler giymeli ve yakut veya akik taşlı yüzük takmalıdırlar.

Mide ve böbrek hastalıklarına istidatları vardır. Bunun için sıhhatlerine çok dikkat etmeleri gerekir. Bunun için de çok sıkı bir perhiz yapmaları ve tatlı şeyler yememeleri gerekir.

Bu kadınlar bilhassa, çiçekçilik, lavantacılık, şarkıcılık, artistlik, kadın berberliği, doktorluk ve her türlü işçilikte muvaffak olurlar. Ancak, yumuşak davranışlı olmaları ve planlı çalışmaları gerektiğini de unutmamaları gerekir.

Hayat ve Maişeti:
Hayatı çok iyi geçer. Rızıkları boldur. Pek geçim sıkıntısı çekmezler. Arzularına kavuşmak için hiç durmadan çalışırlar. Herkese iyilik ederler fakat her iyilik ettiklerinden kötülük görürler. Çok rüya görürler, fakat çoğunu unuturlar. İnsanlardan uzak yaşaması daha hayırlı olur. Yaşlandıkları zaman itibarları daha da artar.

Mal ve Ticareti:
Erkekler sayesinde çok mal ve para sahibi olurlar. Fakat mallarını gereksiz yerlere sarf ederler. Belki de malının çoğunu bir erkeğe yedirirler. 25 ile 30 yaşları arasında fakir olma tehlikesi vardır. Fakat, 30 yaşından sonra tekrar refah ve huzur içinde yaşarlar.

Kardeşleri:
Eğer varsa kız kardeşleriyle iyi geçinir ve onlarla birlikte oturur. Kız kardeşlerinden zarar, erkek kardeşlerinden ise fayda görürler.
Ana ve baba Münasebeti
Anneleri babalarından daha çok sever. Onlardan miras yerler.

Evlatları:

Çocuklarının çoğu erkek olur. İlk çocuğu kız olursa, çocuklarından pek hayır görmez. Çocuklarından bir kısmı kendisinden önce vefat ederler.

Hastalık ve İlletleri:
İhtiyarlıklarında çok hasta olurlar. Hastalıklarının çoğu kalp, mide, böbrek ve karın hastalıklarıdır. Kalp veya karın hastalıkları ölümlerine sebep olabilir. Bu hastalıkları önlemek için, arasıra müshil almalarında fayda vardır. Ayrıca bahar ve yaz aylarında limonata ve demirhindi şerbetleri içmelerinde çok fayda vardır. Ekşi şeyler yemekten de fayda umulur. Diğer taraftan, Bahar aylarında kan aldırmaktan da çok menfaat sağlarlar.

Evlilik Hayatı:
Küçük yaşlarındayken evlenmek isteyen çok olur. Fakat, onlarla evlenmezler. Nişanlanmak ve söz kesmek dâhil başlarından 3 veya 5 nikah geçer. İlk eşinden boşanırlar veya ilk eşleri vefat eder. Onlar için en hayırlı koca beyaz veya sarı tenli olan erkeklerdir. Kocaları tarafından çok sevilirler, bunun için de herkes tarafından kıskanılırlar.

Korku ve Ölüm Tehlikesi:
Ölümleri kalp veya karın hastalıklarından olur. tehlikeleri atlatırlarsa 80 sene yaşayacakları söylenebilir.

Yolculukları:
Perşembe günü yola çıkmaları şartıyla kara yolculukları hayırlıdır. Onlar için deniz yolculuklarında hayır yoktur. Çünkü, deniz yolculukları hayatları için çok tehlikeli olabilir. En karlı ve hayırlı yolcucukları Batı ve Güney taraflarına olan yolculuklarıdır. Ayrıca, kamil bir iman sahibi iseler hacca gitmeleri de mukadderdir.

İzzet ve İkbali:
Mevki sahipleri yanında talihleri çok açıktır. Nüfuslu bir adamla dostluk kurup , onun sayesinde mevki ve itibar sahibi olurlar. Herkes tarafından sevilirler. Yaşları ilerledikçe itibarları ve rızıkları daha da artar. Çok azimli oldukları için başladıkları işleri bitirmeden bırakmazlar.

Emel ve Arzuları:
İstekleri çoktur. Her saat yeni bir şey düşünür ve düşündüklerine de sahip olmak isterler. Azmettikleri ve yapmaya karar verdikleri işte başarıya varmadan geri dönmezler. Refah ve bolluk içinde vefat ederler.

Düşman ve Hasetçileri:
Düşman ve hasetçileri çoktur. Hem malını yerler, yüzüne gülerler ve hem de onu kötülerler. Halkla olan münasebetlerinden ötürü çeşitli dertlere uğrarlar. Düşmanları çok olur. Ancak Allah cc Onu düşmanlarına galip ve muzaffer kılar. Halkla münasebette bulunmaktan mümkün olduğu kadar kaçınmaları çok hayırlı olur.
Hülasa bu kadınların en hayırlı günleri Salıdır. Hayırsız günleri Pazartesi ve çarşambadır.
Onlar için en uygun kumaşlar ipekten olanlardır. Safran renkli elbiseler daha çok mizaçlarıyla ahenk içinde olmalarına yardım eder.
Arkadaş, ortak ve eş olarak tabiatı ateş olanlar uygun ve münasiptir. Tabiatı su olanlardan kaçınmalıdır.
Pazartesi günleri başlayan hastalıkları tehlikelidir. Dana eti yemelerinde fayda vardır. Sığır eti yemekten kaçınmalıdırlar. Ayrıca keçi eti, bakla mercimek ve nohut gibi şeyleri de yememeleri gerekir. Tuzlu yemeklerden de uzak durmalarında fayda vardır.
En uygun koku menekşe, gül ve yasemin kokularıdır. Yalnızken karanlıkta yatmayıp, mutlaka ışık yakmalıdırlar. Yattıkları zaman başlarını doğu tarafına koyarlarsa çok iyi olur O zaman her türlü kötülüklerden emin olurlar.

Birisinden bir dilekleri olduğu zaman Salı günü müracaat ederlerse, dilekleri yerine getirilir. En uygun madenleri demir ve gümüştür.
Hayırlı ayları Mart, hayırlı günleri Salı ve Cumartesi ve hayırlı geceleri de Cuma gecesidir. Hayırlı sayısı 5 tir. Hayırlı saati Merih saatidir. Menekşe, gül ve yasemin kokuları onun için hayırlıdır. Canı sıkıldığı zaman oyun havalarını dinlemelerinde pek fayda vardır.
Boğazlarına çok düşkün olduklarından şişmanlama tehlikesine maruzdurlar. Yaşlandıkça iştahları daha da artar. Perhiz yapmaktan çok fayda görürler.
En çok et balık, hamur işleri ve tatlıları severler.
İdareci, cerrah, ressam, müzisyen, artist, terzi, kadın berberi, tuvalet malzemesi imalatçısı veya satıcısı, dişçi ve memur olabilirler. Ayrıca bunlara uygun başka meslekler de seçebilirler.

Boğa Kadını Yıldızname Yorumu 21 Nisan - 21- Mayıs
Zevk ve sefaya çalgı ve eğlenceye çok düşkün olurlar. Kendilerini de herkesten çok beğenirler. Esmer benizli bir kadının düşmanlık yapmasından korkulur. Bu kadın onun ev hayatını darmadağın etmeye çalışır. Yine, bu kadınlar için kesici bir aletle yaralanmak, denizde veya suda boğulmak veya ateşte yanmak tehlikesi vardır. Ekserisi annelerinden başka bir kadının da sütünü emerler.
Ekseri çocuğu kız olur. Erkeklerden çok zarar görmeler ihtimali vardır. Çünkü arkalarında dolaşan erkekler çok olur.
Çocukları yüzünden hiç kimseye muhtaç olmaz. Onlardan zahmet ve meşakkat görse bile sonunda hayır görür.
Gök mavisi elbiseler giymesi hayırlı olur. Kırmızı renkli elbiseler içinde de çok cazibeli ve güzel görüneceklerinden nazara uğramaları veya kıskanılmaları muhtemeldir. İri vücutlu esmer bir erkekten çekinmelidirler. Çünkü, böyle bir adamın onu kandırıp malını ve parasını yemesi muhtemeldir. Bu kadınlar zeki ve akıllı olurlar, herkese iyilik ederler. Fakat kefil ve ortak olmaktan hayır görmezler.
Doğum günlerinde yıldızlarının açılarına göre üç vasıfa ayrılırlar.

Birinci Vasıf ( 21 – 30 Nisan )
Çok bilirler, hemen hemen her mesele hakkında bilgileri vardır. Fakat, bu kadınların bazıları şehla gözlüdür ve böylelerinin hasetçileri çoktur. Haklarında çok dedikodu yapılır. Hiçbir günahları olmadığı halde, esmer bir kimse tarafından iftiraya uğramalarından ve bu yüzden de çok zarar görmelerinden korkulur. Böyle bir iftiraya uğramaları evlerinin yıkılmasına sebep olabileceğinden, esmer kimselerden sakınmaları çok iyi olur. Çok güzel konuşurlar. Bu sebeple de insanlar arasında sözü sohbeti dinlenir olurlar. Ayrıca, ellerinde her zaman için geçerli bir sanatları olduğundan, vefat edinceye kadar hiç kimseye muhtaç olmadan yaşarlar.
Çivit mavisi, portakal rengi veya limon sarısı renginde elbiseler giymeleri yıldızlarıyla ahenk içinde olmalarını sağlar. Ayrıca akik veya topaz taşlı yüzük taşımaktan da çok fayda görürler.
Öğretmen, muhasebeci, kitap yazan, mütercim, şarkıcı, artist, terzi ve memur olabilirler. Ayrıca süs eşyaları imal edip , bunları satma işinde de muvaffak olabilirler. Ancak, bunlara benzer işlerde de başarılı olabilecekleri şüphesizdir.

İkinci Vasıf ( 1 – 9 Mayıs )
Az konuşurlar, sevimlidirler, gezmeyi severler, yüzlerinde bir ben veya bir alamet vardır. Çok çabuk kızarlar fakat çok çabuk da barışırlar. Uyumayı severler, unutkandırlar. Ayrıca sır saklamayı da bilmezler.
Trafik kazası geçirmeleri veya yüksekçe bir yerden düşmelerinden korkulur. Hasılı, bu kadınlar herkes yanında sevgili ve muhterem olurlar. Severler sevilirler. Zevk ve sefaya da düşkün olduklarından, adlarının kötüye çıkmasından korkulur. İnsanlar arasında tenkit edilecek hareketlerden kaçınması kendileri için çok hayırlı olur.
Sıvı şeylerle ilgili her işte muvaffak olabilirler. Ayrıca, terzi artist , tezgahtar, şarkıcı, sanatkar, çiçekçi ve konfeksiyoncu da olabilirler.
Beyaz, açık sarı ve açık yeşil renkli elbiseler giyip, parmaklarında da opal taşlı bir yüzük taşırlarsa, yıldızlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.

Üçüncü Vasıf ( 10 – 21 Mayıs )
İnatçıdırlar. Yaşlandıkça uysal olurlar. Ayaklarında veya başlarında bir yara eseri bulunur.
Çocuklarının ekserisi erkek olur. Sıhhatlerini muhafaza etmeleri için sık sık yıkanmaları çok iyi olur. Sığır eti yemek mizaçlarının değişmesine sebep olacağından, sığır eti yemekten kaçınmaları kendileri için hayırlı olur. Ayrıca kuru bakla, mercimek ve nohut gibi şeyleri de yememelerinde çok fayda vardır.
Genç yaşlarında zengin, orta yaşlarında fakir ve ahir ömürlerinde yine zengin olurlar. Bu kadınların sıhhatleri iyi olmakla beraber, iştahlarını engellemelerinde fayda vardır. Ayrıca, boğaz hastalıklarına da istidatları vardır.
Bu kadınlar açık mavi, limon sarısı veya siyah renkli elbiseler giyip, parmaklarında da zafir veya opal taşlı yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla ahenk içinde olurlar.
Bu kadınlar, şair, artist ressam, şarkıcı ve sanatkar olabilirler. Ayrıca konfeksiyonculukta da başarı sağlayabilirler. Eğer başka bir iş seçtilerse, üzülmelerine mahal yoktur. Çünkü azimleri sayesinde her işi başarabilirler.
Unutulmamalıdır ki, azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz. Ancak , inanmak , iman etmek, Allah cc a sığınmak gerekir.

Hayat ve Maişeti:

Geçim sıkıntıları olmaz. Kalpleri saf ve temizdir. Kalplerinde gizli kin, garaz ve husumet yoktur. Hile ve hıyaneti sevmezler. Tatlı sözlü oldukları için hemen hemen her isteklerine nail olurlar. Elleri açıktır. Hiç karşılık beklemeden yardım etmeyi severler. İhanet etmezler ihanet edeni de sevmezler. Bu kadınlar için halktan uzak yaşamak hayırlıdır. Karanlık yerlerde bulunmaktan sakınmaları da çok hayır olur.Yaşlandıkça daha çok sevilirler ve halleri de daha iyiye doğru gider. Rahat ve huzur içinde vefat ederler.

Mal ve Ticareti:
Geçimlerine yetecek kadar paraları ve malları olur. 30 yaşlarına doğru mal ve servetleri daha da artar. Bu yaştan sonra fakirleşmelerinden korkulur. Ancak, daha sonraları yine kimseye muhtaç olmayacak kadar malları olur. Bu kadınların ortak iş yapmalarında hayır yoktur. Ancak, tek başlarına çalışırlarsa daha çok muvaffak olurlar.

Kardeşleri:
Bu kadınların kız ve erkek kardeşleri olur. Talihleri hepsinden çoktur. Küçük yaşlarında ana ve babaları tarafından çok sevilirler. Ancak bu sevgi yüzünden hasede uğrayıp kardeşleriyle aralarının açılması mümkündür. Kardeşlerini çok severler, fakat kardeşleri onları pek sevmediği için, ayrı yaşamaları çok uyun olur

Ana ve baba Münasebeti:
Bu kadınlar ana ve babaları tarafından çok sevilirler. Fakat onlardan ayrılıp başka bir yerde yaşamaları ihtimali vardır. Doğdukları anda yıldızları Zühal’e bakar vaziyette ise, babaları annelerinden önce, aya bakar durumda ise anneleri babalarından önce vefat eder. Onlardan miras yerlerse de bir faydasını görmez israf ve telef ederler.

Evlatları:
Bu kadınların çocuklarının çoğu kız olur fakat ekserisi kendinden önce vefat ederler. Hele birinin vefatına çok üzülürler. Bu kadınların bir veya üç çocuk düşürme ihtimali vardır. Ancak bu düşüklerden sonra doğacak çocuklarından çok hayır görürler.

Hastalık ve İlletleri:
Bu kadınların başlarında kalplerinden ve adalelerinde sık sık hastalık husule gelir bunlara sebep de safradır. Onun için de bağırsaklarını yumuşatıcı şeyler yemeleri iyi olur. Ayrıca Sonbahar mevsiminde balla yapılmış baharatlı macunlardan yemelerinde de çok fayda vardır. En hassas yerleri boğazları olduğu için soğuktan da korunmaları gerekir.

Evlilik Hayatı:
Bu kadınların nişanlanmalar da dahil olmak üzere başlarından üç nikah geçmesi muhtemeldir. Eğer üç kere evlenirlerse, ilk kocalarından ölüm veya boşanma ile ayrılırlar. İkinci kocaları ile geçinemez, boşanırlar. Çünkü ondan çok zahmet ve eziyet çekerler. Bu kadınların esmer bir kadından sakınmaları gerekir. Çünkü, böyle bir kadının yapacağı sihrin evlilik hayatlarını darmadağın etmesi ihtimali vardır. Bu talih sahipleri için en iyi koca, Yengeç, Akrep ve Balık burcunda doğan erkeklerdir.

Korku ve Ölüm Tehlikesi:
2.20.25 ve 35 yaşlarında bir Perşembe günü başlayan hastalıktan ötürü ölüm korkusu vardır. Bunları atlatırlarsa, torunlarının torunlarını görünceye kadar yaşarlar.

Yolculukları:
Bu kadınlar için en hayırlı yolculuklar Cumartesi günleri sabah erken başlayıp batı ve güney istikametlerine doğru olan yolculuklardır. Deniz yolculuğu kara yolculuğundan daha hayırlıdır. Kara yolculukları zararlı olacağından sakınmaları faydalıdır. Kamil bir iman sahibi iseler ve niyet de ederlerse hacca da giderler.

İzzet ve İkbali:
Bu kadınlar esmer erkeklerden çok fayda görürler. Yüksek mertebeli kimselerden de çok menfaat sağlarlar. Bu kadınları, kadınlar çok kıskanır. Bunun için kadınlarla arkadaşlık yapmaktan sakınmaları hayırlı olur. Ancak, bu kadınlar hiç korkmasınlar. Çünkü, Biiznillahi Teala bütün düşmanlarına galip gelirler.

Emel ve Arzuları:
Ümit ve istekleri çoktur. Fakat, arzularına zamanla nail olurlar. Sık sık rüya görürler, ama bu rüyaların çoğu gerçekleşmez. Ancak, akıbetleri hayırdır. Ahir ömürlerinde Allah cc ın bütün nimetleri arasında vefat ederler.

Düşman ve Hasetçileri:
Kadın ve erkeklerden düşmanları çok olur. Aslında, bu kadınlarla her görüşen, onlara haset eder, ekmeklerini yerler, nimetlerine nail olurlar ama haset ederler. Hülasa, bu kadınların hayırlı günleri Cuma ve geceleri de Pazartesidir. Bir iş veya bir dilek için müracaat edecekleri zaman Cuma erken saatlerde müracaat ederlerse muvaffak olurlar. Yeni ay gördükleri zaman, beyaz tenli bir kadın yüzüne bakacak olurlarsa, o ay onlar için çok hayırlı olur.
Yattıkları zaman rahat uyumak istiyorlarsa, başlarını güney tarafına koyup yatmalarında fayda vardır. Sık sık yıkanmaları ve yıkandıktan sonra da vücutlarını iç yağı veya vazelinle ovuşturmalarında çok fayda vardır. Çünkü, romatizma dahil bütün ağrı ve sızılarından böylelikle kurtulabilirler.

Bu kadınların hemen hemen hepsi çok iyi yemek pişirirler. Ve yine çok güzel sofra tanzim ederler. Temizlik ve tertibe çok dikkat ederler. Balık yumurta, et yemeklerini çok severler. Ayrıca alkole karşı da meyilleri vardır.
Ruhi bir sıkıntı geçirdikleri zamanlarda sabah hüzzam, acemaşiran ve nişaburek makamlarındaki şarkıları dinleyecek olurlarsa ruhi sıkıntılarından kurtulurlar.
Bu kadınlar öğretmen, yazar, muhasebeci, şarkıcı, artist, terzi , memur, tezgahtar, konfeksiyoncu, ressam ve sanatkar olabilirler.
Ancak unutmamalıdır ki, bu burcun kadınları azimleri sayesinde, seçtikleri başka bir meslekte de muvaffak olacak kabiliyette ve yaratılıştadırlar.

Hayatta her türlü dileklerinizin yerine gelip, dünya ve ahiret saadetini doya doya yaşamanız dileği ile. Her şey gönlünüzce olsun!

İkizler Kadını Yıldızname Yorumu 22 Mayıs - 21 Haziran
Cömerttir. Halk tan uzak yaşamayı severler. Ayrıca tuzlu ve soğuk şeylerden de hoşlanırlar. Sirke kullanmaları, bolca sebze ve marul yemeleri çok faydalıdır.

Aklı ve tedbiri yerinde ve sohbetleri de mükemmeldir. Kendilerini beğenirler. Erkeklerin malını yemekten zevk alırlar. İleri yaşlarında ziraata merak ederler fakat zarara uğrarlar.

Doğdukları gün yıldızlarının açısına göre üç vasfa ayrılırlar.
Birinci vasıf: ( 22 – 31 Mayıs )
Ev işlerinde maharetlidirler. Alışverişte talihlidirler.Aynı zamanda hazır cevaptırlar. Karınlarında bir alamet veya sezaryen izi gibi bir işaret bulunur. Balgamları çoktur sırt, omuz ve göğüs ağrılarından şikayet ederler. Ara sıra müshil kullanmaktan çok fayda görürler. Mevki sahibi biriyle evlenirler. Yaşlandıkça mal ve kazançları artar. Erkekler çok kıskanır, fakat kadınlar çok severler. Ama, gayet sarışın bir kadından korku vardır. Böylesinden çekinmesi hayırlı olur. Hafızası çok kuvvetlidir. her şeye karşı merakları vardır. Sinirlerine çok dikkat etmeleri gerekir. Çünkü, sinir hastalarına karşı çok istidatlıdırlar.

Öğretmen, yazar, muhasebeci, mütercim ve memur olabilirler.
Kavuniçi, mor, eflatun ve sarı renkli elbiseler giyip, parmaklarında akik veya zümrüt taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde bulunurlar.

İkinci vasıf: ( 1 – 9 Haziran )
Bu tarihler arasında doğan kadınlar için denize düşmek ve boğulmak tehlikesi vardır. Çocuklarının çoğunu düşürürler. Bunun için pek az çocuk sahibi olurlar. Çok mal ve mülke sahip olmalarına rağmen bunları faydası olmayan şeylere sarf ederler. Çalgı ve eğlence çok severler. Alış verişte bahtları açıktır. Başlarından 2 veya 4 nikah geçer. Bu tarihler arasında doğan kadınlar, hukukçu, bankacı, yazar,berber, dişçi, eczacı ve iyi bir işçi olabilirler. Kırmızı, mavi veya sarı renkli elbiseler giyip, topaz veya zümrüt taşlı yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla ahenk içinde olurlar.

Üçüncü vasıf: ( 10 – 21 Haziran )
Baş ve kalp ağrılarından şikayet ederler. Dimağlarına kan hücum ettiği zaman göz ağrılarına ve sinir hastalıklarına tutulurlar. Bunun için sık sık müshil kullanmalarında fayda vardır. Yüksek bir mevki sahibi olabilirler. Ayrıca meslek olarak yazarlık, öğretmenlik ve sekreterliği seçebilirler. Ancak bunların dışında da seçecekleri mesleklerde de muvaffak olacak kabiliyetleri vardır.

Kırmızı, turuncu, kahverengi veya sarı renkli elbiseler giyip, zümrüt veya yakut taşlı yüzük takarlarsa mizaçları ile tam bir ahenk içinde olular.

Hayat ve Maişeti:
Hayatları iyi geçer. Niyet ve hatırları saf olup, gizli kin ve garazda hile ve hıyanetten hoşlanmazlar. Herkesten hürmet görürler. Güler yüzlü olup, düşmanlarına bile dargın olmazlar. Emindirler, emanete ihanet etmezler. Gülmeyi ve eğlenmeyi severler. İyilik ettikleri kimselerden zarar görürler ve dedikodulara maruz kalırlar. Halktan uzaklaşmaları onlar için çok hayırlı olur. Yaşları ilerledikçe rızıkları artar ve halleri iyi olur. Karanlık yerlerden sakınmaları iyi olur.

Mal ve ticareti:
Küçük yaşlarda malı az olur. 30 yaşlarına doğru mal ve serveti artar. Arabi ayın 15 inden sonra doğanların zaruret çekmelerinden korkulur. Kah fakir, kah zengin olurlar. Nihayet bir erkek tarafından sahip olacakları bir mal sayesinde ahir ömürlerine kadar huzur ve bolluk içinde yaşarlar.

Kardeşleri:
Doğdukları saatte Utarit, Güneş’ e bakar vaziyette ise; o zaman kardeşleri erkek olur. Çok iyi anlaşırlar. Eğer doğdukları anda Müşteri’ ye bakar vaziyette ise; kardeşleri kız olur ve aralarında sevgi ve muhabbet olmaz. Bu halde kardeşleri kendisinden önce vefat eder.

Ana-Baba Münasebeti:
Ana babaları tarafından diğer kardeşlerine oranla daha çok sevilirler. Doğdukları anda Utarit, Müşteri yıldızına bakar vaziyette ise; babaları önce vefat eder. Miras yerler fakat bu yüzden kardeşleri ile münakaşa yaşarlar.

Evlatları:
Çok çocuk düşürmelerinden endişe edilir. Çocuklarının çoğu erkek olur. İlk çocukları erkek olursa; çocuklarının hepsi yaşar ve onlardan hayır görür.

Hastalık ve illetleri:
Hastalıklarının çoğu üşütmekten ileri gelir. Sırt, mafsal ve böbrek ağrıları ile birlikte baş dönmesinden şikayet ederler. Sinir hastalıklarına istidatlıdırlar. Ara sıra müshil alır, kızdırıcı ve ısındırıcı ilaçlar kullanırlarsa çok iyi olur.

Evlilik hayatı:
Şehvetleri çoktur. Akrabasından bir erkekle evlenme ihtimali vardır. Birden fazla evlilik yapma ihtimalleri de vardır. Sarı tenli, zayıf ve yüzünde bir alamet olan adamdan korku vardır. Böyle bir adamın ona sihir yapıp, kocası ile arasını açma riski vardır. Ahir ömürlerinde bütün servetlerini bir adama yedirmelerinden korkulur.

Korku ve ölüm tehlikesi:
7 aylık, 3, 7, 11, 15 ve 43 yaşlarındaki ölüm tehlikelerini atlatırlarsa; 80 sene yaşarlar.

Yolculukları:
Çok yolculuk ederler. En iyi yolculukları güney ve batıya olanlardır. Deniz yolculukları kara yolculuklarından daha hayırlıdır. Bu yolculuklarının birinde yüksek mevki sahibi biri ile tanışıp, ondan çok menfaat görürler. Çok sık rüya görürler ama neredeyse hepsini unuturlar.

İzzet ve ikbali:
Mevki sahibi kimselerden fayda görürler. Nereye giderlerse gitsinler orada sevgi ile karşılanırlar. Mal ve mevki sahibi bir erkekten çok fayda görürler. Kadınlar tarafından sevilmezler. Esmer tenli ve yüzünde bir eser olan kadından sakınmaları gerekir. .

Emel ve Arzuları:
Umumiyetle emellerine ulaşırlar. Erkeklerden çok fayda görürler. Nimet ve refah içinde yaşarlar.

Düşman ve hasetçileri:
Genellikle kadınlar tarafında düşmanlık görürler. Fakat Allah cc ın izni ile hepsine galip gelirler. Hayırlı günleri Çarşamba dır. Pazartesi günü ve Çarşamba gecelerinden sakınmaları gerekir. Dostlarını tabiatı hava olanlardan seçmeleri menfaatlerinedir. Toprak tabiatlı olanlardan sakınmalıdır. Yeni ay gördüklerinde bir erkek yüzüne bakacak olurlarsa o ay hayırlı ve bereketli geçer. Bir muratları için müracaatta bulunacak olurlarsa; Çarşamba gününün erken saatlerini tercih edecek olurlarsa muratları gerçekleşir. Pazartesi günü başlayan hastalıklardan sakınmaları gerekir. En uygun madenleri gümüştür. Mavi ipekli ve sarı keten elbiseler giymeleri münasiptir. Ekşi ve tatlı şeyler yemeleri faydalıdır. Yattıkları zaman başlarını sağ tarafa koyarlarsa; rahat uyur ve her türlü beladan emin olurlar.
Canları sıkıldığı zaman Hüzzam, Bestenigar, Segah ve Uşak makamında şarkılar dinlemeleri faydalıdır. Öğretmen, hukukçu, bankacı, sanatkar, yazar, muhasebesi, mütercim, dişçi, cerrah, ezacı, şair ve kuyumcu olabiliriler.

Çok iyi yemek pişirirler ve yine çok iyi sofra tanzim ederler. Fakat, kendileri boğazlarına düşkün olmayıp, yemeklerinde seçim yapmazlar. Her ne bulurlarsa onu yerler. Fakat çoğu defa az yerler. En çok ızgara etleri severler.



Yengeç Kadını Yıldızname Yorumu 22 Haziran - 23 Temmuz
Çok konuşurlar, çalışkan, zarif, hazırcevap daima hareketli ve güler yüzlüdürler. Erkekler tarafından çok sevilirler fakat kadınlar tarafından pek sevilmezler. Genç yaşlarında kötü ahlaklı olmaya meyillidirler. Çabuk nazara gelirler, kendilerini çok beğenirler. Yürürken salına salına yürürler ve ahu gibi arkalarına bakarlar. Bu yüzden başlarına çok bela gelir. Fakat Allah cc ın izniyle bütün belalardan kurtulurlar. Küçük yaşlarında suya düşme ve boğulma tehlikesi vardır. Karanlık odalarda yalnız yatmaları iyi değildir.
Doğdukları gün yıldızlarının açısına göre üç vasfa ayrılırlar

Birinci Vasıf ( 22 Haziran – 1 Temmuz )

Ziyneti , bağ ve bahçeyi, zevk ve sefayı severler. Çocuklarının çoğu kız olur. Bir halde sebat etmezler, hep değişiklik isterler. Fakat sabırlıdırlar. Ailesiyle iyi geçinir. Küçük yaşlarında boğulma tehlikesi vardır. Fakat bu tehlikeden kurtulurlar. Hayırlı günleri pazartesidir. Salı günü hastalanacak olursa, o hastalıktan vefat etmesinden korkulur. Tabiatlarına balgam hakimdir. Hazımsızlık ve gastritten şikayet ederler. Mor, mavi, açık yeşil, limon sarısı veya beyaz elbiseler giyecek olurlar ve parmaklarında açık yeşil taşlı yüzük taşıyacak olurlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.
Terzi, konfeksiyoncu, artist, şair, şarkıcı ve tuvalet malzemeleri imalatçısı olabilirler.

İkinci Vasıf ( 1 – 11 Temmuz )

Akıllıdırlar, irfan sahibidirler ve her gördüklerini aynen yapabilecek kabiliyettedirler. Erkekler arasında talihleri yaverdir. Fakat erkekler tarafından zarar görmelerinden korkulur. Sarı tenli bir kadından sakınmaları iyi olur. Çünkü, böyle bir kadın onların kötülüğüne çalışır. Çocuklarının çoğu kız olur. Mevki sahibi kimselerden yardım görülürler. Erkekler tarafından da çok sayılır ve sevilirler. Ateşte yanmasından, trafik kazası geçirmelerinden, hayvan tarafından ısırılmalarından veya bir hayvandan düşmelerinden korkulur. Çok uyurlar ve boş oturmayı da severler. Kış aylarında balgamları artar. Ara sıra müshil alırlarsa çok faydasını görürler. Astım hastalığına karşı da istidatları vardır. Alkol ve boğazı tahriş edici diğer şeyleri kullanmaktan da kaçınmaları gerekir.
Bütün sıkıntılara katlanmasını bilirler. Çünkü çok sabırlıdırlar. Hayatlarının sonuna kadar sadece bir tek erkeği severler. Hemen hemen her meslekte başarılı olurlar. Edebiyat ve sanat sahalarında da başarılı olabilirler. Onlar için ticarette hayırlıdır.
Beyaz, açık sarı, mor, mavi ve siyah renkli elbiseler giyip, kristal veya yakut taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.

Üçüncü Vasıf ( 12 – 22 Temmuz )

Seyahat etmeyi ve sık sık yer değiştirmeyi severler. Başlarından iki nikah geçer. Ziyneti ve güzel kokuları severler. Ekserisi muhafazakar olurlar. Böyle olanlar da çok iyi aile kadını olurlar. Arkadaşlarına da çok bağlı olurlar. Eski hatıralara ve geçmişlerine bağlıdırlar. Ve bu huylarından kurtulmakta da zorluk çekerler.
Beyaz, mor, açık sarı ve açık yeşil elbiseler giyip, kristal veya topaz taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.
Öğretmen, otelci, turizmci olabilecekleri gibi sıvı şeylerle alakalı her türlü meslekte de muvaffak olabilirler.


Hayat ve Maişeti:

Hayatı iyi geçer . Niyetleri saf olduğu cihetle, kimseye karşı kin ve garazları yoktur. Çok emindirler. Kimsenin malına hıyanet etmezler her zaman gülümserler. Oyun ve eğlenceyi severler, iyilik etmeyi de severler, fakat iyilik ettiklerinin çoğundan kötülük görürler. Karanlıkta yatmaktan ve karanlık yerlerde dolaşmaktan sakınmalıdırlar. İyi hal üzere, yataklarında bütün günahlarından tövbe etmiş olarak vefat ederler.

Mal ve Ticareti:

Ellerinin emeği ve alınlarının teri ile mal kazanırlar. Erkeklerin mallarını da yerler. Fakat, yaşlandıkça iyi huy sahibi olurlar . O zamanda bir erkek onların mallarını yer. Orta yaşlarında fakirlik çekerler. Sonradan Allah cc ın izniyle mal ve servetleri artar. Ömürlerinin sonuna kadar rahat ve huzur içinde yaşarlar.

Kardeşleri:

Erkek ve kız kardeşleri olur. Onlarla iyi geçinemeyeceklerinden ayrı yaşamaları çok hayırlı olur. Büyük kardeşleri kendilerinden önce vefat eder. Bütün kardeşleri arasında en uzun ömürlü ve en zengini olurlar.

Ana ve Baba Münasebeti:

Ana ve babalarına muti olup onlar indinde de sevgilidirler. Onlardan miras yerler ve bu yüzden de husumete uğrarlar.

Evlatları:

Çoğu kız olmak üzere çok çocuk sahibi olurlar. Ekseriyetle ilk çocukları kız olur. Eğer ilk çocukları erkek olursa gerek kendisine ve gerekse çocuğuna cin tasallutundan korkulur. Çocuklarının çoğu vefat eder. 1 veya 3 çocukları yaşar. Bir defasında ikiz çocuğa gebe kalırlar. Fakat, birini düşürürler, diğerini doğurular. Ölen çocuklarından birine çok üzülürler. Sonra Allah cc onlara diğer bir çocuk ihsan eder ve ondan çok memnun olurlar.

Hastalık ve İlletleri:

Safra, balgam, gastrit, mide ağrısı ve baş dönmesinden şikayet ederler sık sık başları ağrır gözleri de hastalanmaya istidatlıdır. Ekşi şeyler yemelerinde fayda vardır. Bilhassa, yaz günlerinde limon ve demirhindi şerbetleri içmelerinde çok fayda vardır. Ayrıca, müshil almalarında ve bilhassa halile kullanmalarında çok fayda vardır.

Evlilik Hayatı:

En fazla üç kere evlenmeleri muhtemeldir. Erkeklerden çok zahmet çekerler. İlk kocaları çok iyidir. Fakat, bu kocalarının vefat etmesi ihtimali vardır. Sonra beyaz tenli bir adamla da evlenirlerse de ondan da hayır gelmez. Esmer tenzil bir erkek yüzünden mutazarrır olurlar ve bu adam mallarını telef eder.

Korku ve Ölüm Tehlikesi:
3, 18, 24 ve 45 yaşlarında ölüm tehlikesi vardır. Bunları atlatırlarsa 80 yıl yaşarlar. Ayrıca ateşte yanmak, hayvan sırtından düşmek veya bir hayvan tarafından ısırılmak tehlikelerine maruz oldukları da söylenebilir.

Yolculukları:

Uzun yolculuklara çıkarlar. En iyi ve hayırlı yolculukları kara yolculuklarıdır. Perşembe sabahları çıktıkları yolculuklardan çok hayır görürler. Böyle yolculuklardan kazançlı dönerler. Deniz yolculuklarından sakınmaları gerekir. Eğer kamil bir iman sahibi iseler ve niyet de ederlerse hacca da giderler.

İzzet ve İkbali:

Her zaman ve herkes tarafından sevilirler, sayılırlar. Muazzez ve muhterem olurlar. Devlet kapısından da fayda görürler.

Emel ve Arzuları:

Emel ve arzularında sebatkar olup ümit ettikleri şeye nail olurlar. Azmettikleri işi başarmadan bırakmazlar. Hüsnüniyetlidirler. Ve gayet emin kişilerdir. Dostlarının işlerini kendi işleriymiş gibi yaparlar.

Düşman ve Hasetçileri:

Ekseri düşman ve hasetçileri okur yazarlar arasından olur. Esmer tenli ince ve beyaz çehreli bir kadın düşmanı vardır. Böyle bir kadından sakınması çok iyi olur.

Dost, ahbap, eş ortak ve arkadaş olarak tabiatları su olanlar muvafık ve mütenasiptir. Tabiatları ateş olanlardan sakınmaları iyi olur.

Hayırlı günleri Pazartesi, hayırsız günleri Salıdır. Salı günü başlayan bir hastalık ölümlerine sebep olabilir. Koyu doru renkli kısrak uğurlu hayvanlarıdır. Kanları fazlalaştığı zaman kan aldırmalarında çok büyük fayda vardır. Sığır ve keçi eti yemekten ve soğuk şeyler içmekten sakınmalıdırlar. Kış Mevsiminde zencefil ve kahve içmeleri faydalıdır. Her zaman bal yemelerinde de çok fayda vardır.

Her türlü kötülüklerden emin ve her nereye giderlerse muvaffak olmayı murat ederlerse, misk, safran ve gülsuyu ile kendilerine ait yıldız saatinin mesud bir diliminde, yıldızlarının özel duasını yazdırıp, üzerlerinde taşırlarsa her türlü kaza ve beladan korunurlar ve her işlerinde Biiznillahi Teala muvaffak olurlar.

Yeşil ve beyaz renkli elbiseler giyip, gümüşten yapılmış zümrüt taşlı bir yüzük taşıyacak olurlarsa, mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar. Yen ay gördükleri zaman beyaz tenli bir kadına bakarlarsa, o ay kendilerine mübarek olur. Bir dilekleri olduğu zaman Pazartesi günü erken saatlerde müracaat ederler, dilekleri yerine gelir.

Meslek olarak otelci, öğretmen, yazar, artist, şarkıcı, terzi, kimyacı, eczacı ve tuvalet malzemeleri imalatçısı olabilecekleri gibi sıvı maddelerle ilgili her türlü işlerde de muvaffak olabilirler.
Canları sıkıldığı zaman rast makamında şarkılar dinleyecek olurlarsa, çok faydasını görürler.
Çok iyi ve lezzetli yemek pişirir ve tatlıları severler.
 
Son düzenleme:
Aslan Kadını ( 24 Temmuz - 23 Ağustos )
Zevcelikleri çok hoştur. Çoğu erkek olmak üzere çocukları az olur. Gözlerinde bir ayıp veya zaaf vardır. Yüzlerinde de aşikar bir eser bulunur. Onlar için halkın şerrinden ve dedikodudan korku vardır. Orta yaşlarında beş parsız kalıp, fakir ve zarurete düşerler. Fakat, sonradan ellerine bol para geçer. Bir hayli genç erkeğin parasını yerler. İlk kocaları onların kahırlarından telef olur. Çok nazara uğrarlar. İşlemedikleri ve yapmadıkları işlerden ötürü itham olunurlar. Bunun için esmer tenli erkeklerden sakınmaları iyi olur. Çünkü böyle bir erkeğin mallarını yiyip, onlara fenalık yapması ihtimali vardır. Hasılı, erkekler yüzünden çok zarar görür ve felakete uğrarlar.

Denizde boğulmak tehlikesi vardır fakat Allah (c.c.)’ın izniyle kurtulurlar.

Doğdukları gün yıldızlarının açısına göre üç vasfa ayrılırlar

Birinci Vasıf ( 24 Temmuz – 2 Ağustos )

Soğuk sudan korku vardır. Sinir , kalp ve sırt hastalıklarına istidatlıdırlar. Mal ve mülk sahibi olurlar. Çocukları erkek olur, başlarından bir veya üç nikah geçer. Bir zaman için vatanlarından ayrılırlar. Halkla fazla münasebette bulunmaktan sakınmaları çok iyi olur. Sevince çok severler. Sadık ve sebatkardırlar. İhtiraslı oldukları için disipline çok ihtiyaçları vardır.

Sarı, turuncu veya siyah elbise giyip ,elmas , yakut veya topaz taşlı bir yüzük takarlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.

Terzi , tezgahtar, mücevherat işleyicisi gibi işlerde başarı kazanabilirler.

İkinci Vasıf ( 3 – 13 Ağustos )

Evlilikte bahtları yaverdir. Çocukları kız veya erkek olur. Mizaçları icabı kıskançtırlar. Çabuk kızarlar. El işlerinde maharetlidirler. Aynı zamanda zeki ve anlayışlıdırlar. Halk tarafından çok sevilen kişiler olurlar. Hayırlı günleri Pazar ve Pazartesidir. Bazıları erkeklere düşkün olurlar.

Yüksekçe bir yerden düşmelerinden veya bir trafik kazası geçirmelerinden korkulur. Kadınlardan tehlike vardır. Kumral veya sarı tenli kadınlardan uzak durmaları çok iyi olur. Çünkü, böyle kadınlar onların kötülüğü için çalışırlar. Herkesle kolayca dost olabilirler. Arkadaş ve dostları için her türlü fedakarlığı yaparlar. Sıcak kanlıdırlar. Bedenleri yaşlandığı zaman bile ruhları yaşlanmaz. Gençlerle birlikte olmaktan ve onlarla şakalaşmaktan hoşlanırlar. Aynı zamanda çok cömerttirler.

Yeşil, mavi, mor veya kırmızı renkli elbiseler giyip, zümrüt veya safir taşlı bir yüzük takarlarsa mizaçlarıyla ahenk içinde olurlar.

Tezgahtar, sekreter , bankacı , imalatçı , avukat ve hukukçu olabilirler.



Üçüncü Vasıf ( 14 – 24 Ağustos )

Mizaçları itibariyle sık sık baş ağrısından şikayet ederler. Göz hastalıklarına da istidatları vardır. Ayrıca kalp ve sırt hastalıkların karşı da korunmalıdırlar. Limonata ve demirhindi şerbeti içmelerinde çok fayda vardır.

Başlarından iki nikah geçmesi ihtimali vardır. İlk kocalarından vefat veya boşanmayla ayrılırlar. Zevk, safa ve eğlenceyi çok severler. İhtiyarlıklarında salah ı hal kesb ederler ve niyet de ederlerse Hacca da giderler.

Kırmızı, kahverengi veya sarı renkli elbiseler giyip, yakut veya elmas taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.

Memur, dişçi, kimyager veya tezgahtar olabilirler.



HAYAT VE MAİŞETİ:

Hayatı güzel geçer, iyi yaşarlar. Kalpleri saf olup , kin , garaz ve husumeti sevmezler. Hile ve hıyanetten hoşlanmazlar. Fevkalade emindirler ve cömerttirler. Eğlenceyi de severler. İyilik ettiklerinden bahtları olmadığı cihetle, halkla sıkı münasebette bulunmaktan kaçınmalarında hayır vardır. Bilhassa, esmer ve kırmızı tenli kadınlardan sakınmalıdırlar. Yaşlandıkça malları artar.

MAL VE TİCARETİ:

Küçük yaştan itibaren zengin olurlar. Yaşları ilerledikçe kazançları daha da artar. Fakat, mallarını faydası olmayan ve şükretmeyi bilmeyenlere harcarlar. Ömürlerinin sonlarına doğru bir zarurete uğrarlarsa da , Allah cc ın lütfü ile yine hiç kimseye muhtaç olmadan yaşarlar.

KARDEŞLERİ:

Kardeşleriyle pek geçinemezler. Bir mülk veya miras dolayısıyla aralarında husumet olur. Bilhassa kız kardeşlerinden sakınmaları iyi olur.

ANA VE BABA MÜNASEBETİ:

Çocukken ana ve baları tarafından pek sevilmezler. Anne sütünden başka süt emerler. Miras yerlerse de faydasını görmezler.

EVLATLARI:

Çocukları ya çok olur yada hiç olmaz. Çocuk düşürüp kısır kalmaları ihtimali vardır. İleri yaşlarında doğuracakları çocuklarından çok hayır görürler.

HASTALIK VE İLLETLERİ:

Sırt ve kalp ağrılarına , sancılara , sinir hastalıklarına , grip ve romatizmaya istidatlıdırlar. Ara sıra müshil almalarında çok fayda vardır . Ayrıca , kimyon , demirhindi ve bal yemekten de fayda görürler.

EVLİLİK HAYATI:

Beyaz tenli erkekler çok uygundur. Esmer erkeklerden sakınmalıdırlar. Nişan, söz kesme dahil başlarından 2 veya 4 nikah geçer. İlk kocalarıyla anlaşamazlar. Kocaları kahrolur. Çünkü onun malını yerler. Sonraki kocalarından da kendileri kahrolurlar. Etraflarında birçok nikahsız erkek bulunması mümkündür. Bunlar onların bütün malını yerler. Ayrıca bu burçta doğanlara bir kadının sihir yapmasından korkulur.

KORKU VE ÖLÜM TEHLİKESİ:

Gerek kocaları ve gerekse malları dolayısıyla felakete uğramalarında korkulur. 7 , 14 ,28 ve 40 yaşlarında ölüm korkusu vardır. Bunların atlatırlarsa 75 sene yaşarlar.

YOLCULUKLARI:

Yolculuklarda talihleri yoktur. Ne kadar az yolculuk ederlerse o kadar iyidir. En iyi yolculukları Salı günü sabahın erken saatlerde başlayıp doğuya doğru olan yolculuklarıdır. Yolculukları sırasında kaza geçirmeleri ihtimali vardır. Ama , Allah cc ın izniyle kurtulurlar.

İZZET VE İKBALİ:

Büyükler ve mevki sahibi kişiler arasında makbul ve muhterem olurlar. Kadınlar arasında talihleri yoktur. Kadınlar, onlara şiddetle buğz ve adavet ederler. Onlar için sarışın veya esmer, orta boylu bir kadından tehlike vardır. Böyle bir kadın evlerini yıkmaya çalışacağı için kaçınmaları çok iyi olur.

EMEL VE ARZULARI:

Her an bir başka emel taşırlar. Ancak, emel ve arzularına ahir ömürlerinde nail olurlar. Akıbetleri çok hayırlıdır. Düşünüp de karar verdikleri işlerden, katiyen vazgeçmezler. En sonunda isteklerine kavuşur, nimet ve refah içinde vefat ederler.

DÜŞMAN VE HASEDCİLERİ:

Düşman ve hasetçileri çok olur. Düşmanlarının çoğu kadındır. Ekmeklerini yiyen herkes ona kötülük etmeye çalışır. Sırlarını kadınlara söylediklerinden sihir yapılması tehlikesi ve bir kadının onları kocalarından ayırması ihtimali vardır.

Kadın veya erkek, dost, ortak ve eş olarak tabiatları ateş olanlar münasiptir. Tabiatları su olanlardan sakınmalıdırlar.

Kanları arttığı zaman ilkbahar , yaz ve sonbahar aylarında kan aldırmaları uygun olur. Hayırlı günleri Pazar ve hayırsız günleri Pazartesidir. Pazartesi günü başlayan bir hastalık ölümlerine sebep olabilir. Yeni ay gördükleri zaman bir erkek yüzüne bakacak olurlarsa, o ay kendileri için çok hayırlı olur.

Hayırlı madenleri altın ve gümüştür. Taşları ise yakut ve kırmızı akiktir. Onlar için keten ve ipek elbiseler iyidir. Sarı renk münasiptir.

İnsan ve cin şerrinden emin , nazar ve sihirden mahfuz olup, her yerde başarılı olmayı, itibar ve hürmet kazanmayı, kötülerin dilini bağlamayı ve kocalarıyla iyi geçinmeyi arzu ederlerse, misk , safran ve gülsuyu ile kendilerine ait yıldız saatinin mesud bir diliminde, yıldızlarının özel duasını temiz bir kağıda yazıp, üzerlerinde taşıyacak olurlarsa çok faydasını görürler.

Misk ve gül kokusu sürünürlerse çok cazibeli olurlar . Ayrıca sarı veya turuncu elbiseler giymelerinde de çok fayda vardır.

Canları sıkıldığını zaman, Uşşak, Dügah, Şehnaz, Nihavent, Karcigar makamında şarkılar veya oynak havalar dinleyecek olurlarsa çok faydasını görürler.

Tezgahtar, sekreter, terzi, mücevherat işçisi, bankacı doktor ve hukukçu olabilirler. Ayrıca bunlara benzer işlerde de muvaffak olurlar.

Çok iyi yemek pişirirler. Sofralarında her zaman iyi ve pahalı yemekler bulunmasını isterler. Istakoz , tavuk ve her çeşit et yemeğini çok severler.






Başak Kadını Yıldızname Yorumu 24 Ağustos - 23 Eylül
Zarif, lebib ve büyüklerle büyük küçüklerle küçük olurlar. Düşünerek karar verir ve öyle hareket ederler. Hayal kurmayı severler. Her şeyin yerli yerinde olmasını isterler. Etraflarındakilere yardım etmekten hoşlandıkları gibi tenkit etmeyi de severler. Fakat, dostlarını incitmeye de meyillidirler. Çabuk kızmazlar. Çok iyi bir anne olurlar. Evlilik hayatları umumiyetle başarılı olur. Sıhhatleri de umumiyetle iyidir.

Doğum günlerinde yıldızlarının açılarına göre üç vasıfa ayrılırlar.

Birinci Vasıf ( 24 Ağustos – 2 Eylül )

Kızarlarsa, çabuk barışırlar. Dost ve ahbapları çoktur. Tabiatları itibariyle hileye meyyal ve mevki sahiplerinden bahtları yaverdir.

Malları çoktur. Halk arasında da sevilen ve sayılan kişi olup muhteremdirler. Gösterişe meraklı değillerdir. Kendi mizaçlarını ve etraflarında bulunanları tenkit ederler. Çok müşfik bir anne ve iyi bir ev kadınıdırlar.

Karaciğer, pankreas, dalak, safra kesesi ve göz hastalıklarına karşı istidatlıdırlar. Baş ağrılarından da şikayet ederler. Ayrıca alkol kullanmaktan da sakınmaları gerekir.

Sarı, yeşil, mavi, turuncu veya siyah renkli elbiseler giyip, akik veya topaz taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla bir ahenk içinde olurlar.

Öğretmen , muhasebeci, yazar, imalatçı, sekreter ve tercüman olabilirler.

Ayrıca bu saydıklarıma benzeyen işlerde de muvaffak olma şansları vardır.

İkinci Vasıf ( 3 – 12 Eylül )

Düzgün sözlü izzeti nefis sahibi olup , biraz da kibirlidirler. Bir halde ve bir işte sebat etmezler. Hiddet ve gazapları kuvvetlidir. Erkekleri güzellikleriyle tesirleri altına alırlar ve kocalarının da muhabbetini kazanırlar.
Para ve şöhrete düşkündürler. Arkadaş ve dost seçmekte müşkül pesenttirler. Davranışları soğuktur. Yeni şeyler keşfetmeye kabiliyetlidirler. Ama belli bir iş üzerinde uzun zaman çalışmayı sevmezler. .

Sıhhatleri umumiyetle iyidir. Fakat, dalak, karaciğer, pankreas ve safra kesesi hastalıklarına istidatlıdırlar. Hasılı hastalık hastası olmaya meyillidirler.

Beyaz, sarı, yeşil ve açık mavi renkli elbiseler giyip, hanımeli kokusu sürünüp, parmaklarında da akik yahut zümrüt taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla ahenk içinde olurlar.


Üçüncü Vasıf ( 13 – 23 Eylül )

Zeki, akıllı, maharetli, gözle gördüklerini elle yapabilen, akıl ve muhakeme sahibi ve tedbirli kişilerdir. Erkekler tarafından çok sevilirler. Yüzlerinde veya karınlarında bir alamet bulunur. Dostlarının çoğu mevki sahiplerinden olur. Tertipli ve düzenlidirler. Fakat zaman zaman sinirlerine hakim olamazlar.

Siyah, mavi veya yeşil renkli elbiseler giyip, lavanta kokusu sürünüp, yakut veya akik taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla ahenk içinde olurlar.

Sekreter, yazar sanatkar, öğretmen ve memur olabilirler.


Hayat ve Maişeti:

Hayatları güzel geçer. Maişetleri orta halli olur. Kalpleri saf olduğu cihetle sırlarını herkese söylerler. Elleri çok açık olduğundan yardım etmeyi severler. Ama iyilik ettiklerinden zarar görürler. Güzel yüzlüdürler. Zevk, sefa ve eğlenceyi severler.

Esmer tenli, kısa boylu bir kadından sakınmalıdırlar. Çünkü böyle bir kadın, onların evlerini yıkmak ister. Kadınlardan çok eziyet çekmeleri ihtimali vardır.

Mal ve Ticareti:

Kendilerine yetecek kadar malları olur. Kah zengin kah fakirdirler. Haram kazanmaz ve haram yemezler. Mallarına bir kuruş haram girecek olursa mallarını silip süpürür. Orta yaşlarında mallarını bir erkeğin yemesi korkusu vardır. Fakat sonradan yine kendi maişetine yetecek kadar mal sahibi olurlar.

Kardeşleri:

Kız ve erkek kardeşleri olur. Kendileri kardeşlerinin en zenginidir. Kardeşleri sözünü dinlerler. Eğer doğdukları zaman yıldızları Utarit, Güneşe bakar vaziyetteyse kardeşleriyle araları pek iyi olmaz. Kardeşlerinin çoğu onlardan önce vefat ederler.

Bazıları kardeşleriyle anlaşmazlığa düşer aralarında dava ve münakaşa çıkar ayrılırlar ama sonradan yine birleşirler. Kardeşlerinin hepsine galip ve muzaffer olurlar.

Ana ve Baba münasebeti:

Kardeşlerinden daha çok sevilirler. Ana ve babalarına itaatleri cümlesinden üstündür. Ana ve babalarından miras yerlerse de bunun pek faydasını görmezler.

Evlatları:

Ekserisi erkek olmak üzere bir çok çocukları olur. Onlardan hürmet ve itaat görürler. Çocuklarının bazıları ondan evvel vefat ederler.

Hastalık ve İlletleri:

Küçük yaşlarında bir çok hastalıklardan şikayet ederler. Sinir, safra kesesi, dalak, pankreas ve karaciğer hastalıklarına karşı istidatlıdırlar. Hastalıklarının çoğunun sebebi soğuk hava ve balgamdır. Ara sıra müshil kullanmaları, demirhindi şerbeti içmeleri ve bal yemeleri faydalıdır.

Ayrıca bir miktar helile ve sinamekiyi kafi miktarda şekerle karıştırıp güzelce dövdükten sonra, her sabah bir kahve kaşığı almalarında da çok fayda vardır. Fazla miktarda koyun ve sığır eti yemekten sakınmaları gerekir.

Evlilik Hayatı:

Başlarından bir veya üç nikah geçer. Boşandıkları kocalarıyla tekrar evlenmeleri ihtimali vardır. Kızken talipleri çoktur. Erkeklerden bahtları açıktır. Kocalarıyla çok iyi geçinir ve iyi geçinir ve iyi bir anne olurlar. Bazılarının ilk kocalarının vefat etmesi ikinci kocalarının da mallarını israf edip tüketmesi ihtimali vardır.

Korku ve Ölüm Tehlikesi:

7 aylıktan 12 ayalığa kadar geçen zaman içinde ve 6, 14, 24 ve 40 yaşlarında ölüm tehlikesi vardır. Bunları atlatırlarsa 75 sene yaşayacakları söylenir. Ölüm tehlikesi Salı günü başlayan hastalıklarda vardır.

Yolculukları:

Oturmaları seyahat etmelerinden daha hayırlıdır. Çünkü, yolculuklarında çok zahmet çekerler. Eğer bir yolculuğa çıkmaları gerekirse, bir Çarşamba günü erken saatlerde yola çıkıp güney tarafına gitmeleri hayırlı olur.

Çok rüya görürler, fakat çoğunu uyanmadan önce unuturlar.

İzzet ve İkbali:

Okur yazarlar ve mevki sahipleri yanında bahtları açıktır. Her gittikleri yerde muhterem olurlar. Büyük mevki sahibi bir erkekle dostluk kurup ondan çok yardım görürler.

Emel ve Arzuları:

Akıllarına koydukları şeyi yapmadan vazgeçmezler. Acelecidirler istediklerinin çoğunu elde ederler. Akıbetleri çok hayırlıdır. Nimet ve refah içinde vefat ederler.

Düşman ve Hasetçileri:

Düşmanlarının çoğu sarı veya buğday benizli kadınlardır. Aleyhlerinde yalan söylerler. Kadınların çoğu onlara haset eder ve ölümlerine çalışırlar. Esmer bir kadının sihir yapıp eski bir mezara koyması muhtemeldir.

Dost, ortak ve eş olarak tabiatı toprak olanlar uygundur. Tabiatı ateş olanlardan sakınmaları gerekir.

Sık sık yıkanmalıdırlar. Ayrıca kahve içmelerinde ve sığır eti yemelerinde de fayda vardır.

Yün, pamuk, keten ve ipek elbiseler giymeleri ve bunların da beyaz, mavi veya yeşil olması münasiptir. Hayırlı madenleri gümüş taşları zümrüt ve akiktir.

Herkesin yanında makbul olmak, insan ve cin şerrinden korunmak isterlerse, kendilerine ait yıldız saatinin mesud bir diliminde, yıldızlarının özel duasını yazdırıp, üzerlerinde taşırlarsa Biiznillahi Teala aziz olup, her türlü beladan korunurlar.

Bir dilekleri olduğu zaman Çarşamba günü erken saatlerde başvururlarsa muvaffak olurlar.

Uğurlu günleri Çarşamba, uğurlu sayıları 5 tir. Lavanta, leylak veya limon kokusu sürünüp, mavi, sarı, turuncu yeşil veya siyah renkli elbiseler giyerlerse mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.

Canları sıkıldığı zaman Hüzzam, Bestenigar, Segah veya Uşak makamındaki şarkılardan dinleyecek olurlarsa bütün sıkıntılarından kurtulurlar.

Artist, sekreter, yazar, muhasebeci, sanatkar, öğretmen, kitapçı veya memur olabilirler. Ayrıca bunlara benzer mesleklerde de muvaffak olabilirler.

Çok iyi yemek pişirirler. Sofra hazırlamakta maharetlidirler. Mide ve bağırsakları çok çabuk bozulur. Bilhassa sebze yemeklerini severler. Pasta ve sütlü tatlıları da iştahla yerler.

 
Terazi Kadını Yıldızname Yorumu 24 Eylül - 23 Ekim
Eğlence, zevk ve sefayı severler. Zengin olmak isterler fakat müsriftirler. Hoş sözlü ve güler yüzlüdürler. Yalana istidatlıdırlar. Aşkları sürekli ve kuvvetlidir. Hem severler ve hem de çok sevilirler. Sevenler kendilerinden kolay kolay ayrılamaz. Ticaret ve iş konusunda zekidirler. Umumiyetle sıhhatlidirler. Fakat böbrek, barsak ve yan ağrılarına karşı istidatlıdırlar.

Doğum günlerinde yıldızlarının açılarına göre üç vasıfa ayrılırlar.

Birinci Vasıf ( 24 Eylül – 3 Ekim )

İzzeti nefis sahibi olup, zeki ve mahirdirler. Herkes tarafından sevilirler. Güzel koku, ziynet ve ihtişamı zevk ve sefayı severler. Dürüst ve cömerttirler. Ümit doludurlar.
Bazıları fettan olup, mal ve servete düşkündürler. Mizaçları zarif, lisanları latif, akıllı ve lebibdirler. Erkeklerin malalarını yiyici olurlar. Bir çok hastalıklara karşı istidatlıdırlar. Kanları galeyana geldiğinde ya safraları galip geldiğinde baş ağrısı ve baş dönmesinden şikayet ederler. Ciğerlerinden, böbreklerinden ve yan ağrılarından da şikayetleri vardır. Bu durumlarda kan aldırmalarında, müshil kullanmalarında ve nilüfer şerbeti içmelerinde çok fayda vardır.

Açık mavi, yeşil, açık sarı veya beyaz renkli elbiseler giyip, parmaklarında da zafir veya kristal taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.
Şarkıcı, artist, tezgahtar, ticaret erbabı veya hukukçu olabilirler.

İkinci Vasıf ( 4 Ekim – 13 Ekim )

Haleti ruhaniyeleri sık sık değişir. Tedbir ve zekaları ortadır. Zevk ve sefayı severler. Müsriftirler. Aynı zamanda hile ve hurdaya da meyillidirler. Bazıları cimri ve merhametsizidirler. Tatlı ve ekşi şeyleri çok severler. Bunun için de çok zaman rahatsız olurlar. Rahatsızlıkları bel kemiği, yan ağrıları, böbreklerinden.
Hemen karar vermekten kaçınırlar. Ve yaşlandıkları zaman isteklerinin çoğuna kavuşurlar.
Yeşil, çivit mavisi , limon sarısı veya beyaz renkli elbiseler giyip, akik veya opal taşlı yüzük takarlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.
Şarkıcı, ressam terzi, çiçekçi veya bunlara benzer mesleklerde başarılı olabilirler.

Üçüncü Vasıf ( 14 Ekim – 23 Ekim )

Serbest tavır ve mizaçları itibariyle haklarında çok dedikodu olur. Yaşlandıkça malları artar, ihtiyarlıklarında salaha ererler.
Sır saklamayı bilmezler. Düşmanlarını dost, dostlarını düşman bilirler. Ancak mevki sahibi bir adamın muhabbetini kazanmaları mümkündür.
Ticarette talihlidirler. Çok iyi arkadaş olurlar. Fakat münakaşa ve tenkidi de severler. Yeşil, mavi, mor eflatun veya limon sarısı renkli elbiseler giyip, parmaklarında yakut veya zümrüt taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçları ile ahenk içinde olurlar. Meslek olarak, memur, politikacı veya bankacılığı seçebilirler.


Hayat ve Maişeti:

Hayatları kah rahat kah zahmetli geçer. Bazen iyi bazen de fena yaşarlar. Kalplerinde fesat yoktur. Herkesin yüzüne gülüp, sırlarını da söylerler. Ancak iyilik ettiklerinin çoğundan fenalık görürler. Aynı zamanda zevk ve sefaya da düşkün olurlar.

Mal ve Ticareti:

Topladıkları mallarını faydası olmayanlara yedirirler. Mallarının çoğunu erkekler yer. Orta yaşlarında mallarını bir erkeğin telef etmesi ihtimali vardır. Bunun için zarurete düşerlerse de sonradan yine rahata kavuşurlar ve kendi emekleriyle topladıkları mallarını ömürlerinin sonuna kadar yer, içerler.

Kardeşleri:

Kardeşleri arasında en ziyade bahtı yaver ve ebeveynleri arasında makbul ve sevgilidirler. Kardeşleri onların sözlerinden çıkmaz. Fakat, bir kısmıyla iyi geçinir ve bir kısmıyla da geçinemezler. Aralarında münakaşa ve niza olur. Ekseri kardeşleri onlardan önce vefat ederler.

Ana ve Baba münasebetleri:

Ana ve babalarına karşı saygılı ve mutidirler. Ana ve babaları da onları severler. Miras olarak ellerine mal ve mülk geçer. Lakin bu yüzden kardeşleriyle arasında niza doğar ve mahkemelik olurlar.

Evlatları:

Ekseri çocukları erkek olur. Ancak çocukları hususunda bahtları azdır. Birkaç kere çocuk düşürürler, birkaç çocukları da büyük yaşlarında vefat eder. Hatta bir oğullarının vefatı, onları dert ve kedere giriftar eder.

Hastalık ve İlletleri:

Hastalıklarının çoğu böbrek, bağırsak, yan ve bel ağrıları ve hastalıklarıdır. Çoğu zaman balgam galebesi, kan galeyanı, romatizma, yarım baş ağrısı ve mafsal ağrılarından şikayet ederler.
Bahar ve yaz aylarında kan aldırmalarında fayda vardır. Sirke içmekten ve hindiba yemekten fayda görürler. Balgamları çok olduğu zamanlarda çok soğuk su ve şerbet içmemelidirler. Hasılı ekşi yememelerinde ve sık sık müshil kullanmalarında fayda vardır.
Ayrıca, sonbahar ve kış aylarında zencefil, baharat ve şekerden mamul toz veya macundan bir miktar kullanmalarında fayda vardır.

Evlilik Hayatı:

Sarıya çalar beyaz tenli kocadan hayır görürler. Ya bir koca ile yaşarlar yada 5 e kadar evlenirler. Kıskançtırlar, kocalarını severler.
Baliğ oldukları yaşlarda esmer tenli ve kasığında alamet olan bir kadından hayır görürler talipleri çok olur meserret içinde yaşarlar.

Korku ve Ölüm Tehlikesi:

7 aylıkken ve 2, 14, 24, 30 yaşlarında ölüm tehlikesi vardır. Vefat sebepleri Salı günü başlayan bir hastalıktandır. Ayrıca, bir hayvandan düşme tehlikesi de vardır. Eğer bunları atlatırlarsa 75 sene yaşarlar.

Yolculukları:

Uzun bir yolculuğa çıkıp, vatanlarına salimen dönmeleri ihtimali vardır. En iyi ve hayırlı yolculukları Çarşamba günü başlayıp, güney ve batıya doğru olan yolculuklarıdır. Deniz yolculukları kara yolculuklarından daha hayırlıdır. Çok rüya görürler ve rüyalarının çoğu da çıkar.

Hane İzzet ve İkbali:

Mevki sahibi erkek ve kadınlar tarafından çok sevilir ve sayılırlar. Ahbapları çoktur. Sohbetleri tatlıdır. Yüksek mevki sahibi bir zattan hürmet görüp, ondan hayra nail olur ve bundan dolayı da haset edilirler.

Emel ve Arzuları:

İsteklerinde sebatkar olur ve akıllarına koyduklarını yapmadan vazgeçmezler. Mizaçları güzel olup, akıbetleri hayırlıdır. Fakat yaratılışlarında acelecilik alıp olduğundan can sıkıntısından pek az kurtulurlar.

Düşman ve Hasetçileri:

Esmer tenli kadınlardan düşmanları çoktur. Her görüştükleri kadın onlara düşmanlık yapmak ister fakat zarar veremezler. Onlar için esmer, orta boylu ve yüzünde bir alamet olan kadından korku vardır. Çünkü, ona sihir yapıp bir viraneye gömmesi ihtimali vardır. Böyle bir kadından sakınmalarında hayır vardır.
Hülasa, dost, arkadaş ortak ve eş olarak tabiatları ateş olanlar hayırlıdır. Tabiatları toprak olanlardan sakınmalıdırlar.
Hayırlı gün cumadır. Çarşamba günü ve pazartesi gecesi iyi değildir. Uğurlu madenleri altın ve pirinç, taşları ise kırmızı akiktir. Keten ve yünlü elbiseler uygundur. En hayırlı hayvanları da kır ve doru kısraklardır. Kanları galeyan edecek olursa, kan aldırmaktan çok fayda görürler.

Bir dilekleri olduğu zaman Cuma günü erken saatlerde müracaat edecek olurlarsa muvaffak olurlar. Yattıkları zaman başlarını kıble tarafına veya batıya doğru koyarlarsa çok rahat uyurlar.

Canları sıkıldığı zaman Saba, Hüzzam, Acemaşiran ve Nişaburek makamlarındaki şarkılardan dinleyecek olurlarsa çok faydasını görürler.
Şarkıcı, artist, tezgahtar, hukukçu, ticaret erbabı, politikacı, nakkaş çiçekçi ve dinle ilgili işlerde muvaffak olurlar.
Çeşitli yemekler hazırlamayı severler. Yemek ayırt etmezler, ne bulurlarsa yerler. En çok hamur işlerini ve balık yemeklerini severler. Ayrıca çok güzel sofra hazırlarlar. İkramda bulunmayı severler.





Akrep Kadını Yıldızname Yorumu 24 Ekim - 21 Kasım
Tabiatları hırçındır. Bakışları cüretkardır. Yürüyüşleri cesaretlidir. İrade ve tahammülleri fazladır. İşe başlamak için geç karar verirler ama başladıkları işi de tamamlamadan bırakmazlar. Azim ve sebatları sayesinde başaramayacakları iş yoktur. Hep kendi fikirlerini kabul ettirmek isterler. Haksızlığa tahammülleri yoktur. Kızdıkları zamanda onları teskin etmek çok zordur. Kurnaz, saldırgan ve kavgacıdırlar. Aşk hayatları ihtiraslı ve devamlı olur. İhanete uğramaktan hoşlanmazlar. Egoisttirler. İhtiraslarına esir olmazlarsa; giriştikleri her işte başarılı olurlar.

Doğum günlerinde yıldızlarının açılarına göre üç vasıfa ayrılırlar.


Birinci Vasıf ( 24 Ekim - 2 Kasım )


Çok uyurlar, cinsi münasebete, zevk ve eğlenceye düşkündürler. Tembel ve unutkandırlar. Çok yalan söylerler. Gıybetle uğraşırlar. Bazılarının ahlakı çok bozuktur.

İşlerinde acelecidirler. Sabırsızlıkları, hiddetleri ve huysuzlukları yüzünden çok felaket geçirir ve zarara uğrarlar. Kadınlardan düşmanları çoktur. Bir kadının zehir içirmesinden korkulur. Bu yüzden kadın arkadaşlarına karşı dikkatli olmaları gerekir.

Baş ağrılarından şikayet ederler. Sık sık mide hastalıklarına tutulurlar. Erkeklerle olan münasebetlerinde dikkatli olmaları gerekir zira adlarının kötüye çıkmasından korkulur. Bir erkeğe bağlı kalmak isterler. Deniz mavisi ve kırmızı renkli elbiseler giyip, parmaklarında topaz taşlı bir yüzük taşıyacak olurlarsa; mizaçları ile tam bir ahenk içinde olurlar. Berber, doktor, idareci ve çok iyi bir işçi olabilirler.

İkinci Vasıf ( 3 Kasım - 13 Kasım )

Zevk ve sefaya, cinsi münasebete düşkündürler. Azimli ve kuvvetlidirler. Akrabaları tarafından sözleri dinlenir, mevki sahibi bir erkekle evlenme ihtimalleri vardır. Ellerine çok mal geçer ama bunu faydası olmayan şeylere ve kişilere harcarlar. Çocuklarının çoğu erkek olur.

Yarım baş ağrısı, safra ve hararetten şikayetçidirler. Bunun için limonata, demirhindi ve nilüfer şerbeti içmelerinde fayda vardır. Ayrıca kasık, karın boşluğu, kalp, gırtlak ve kan hastalıkları ile tenasül organı hastalıklarına istidatları vardır. Kahverengi, sarı ve turuncu renkli elbiseler giyip, topaz veya kristal taşlı yüzük kullanırlarsa; mizaçları ile tam bir ahenk içinde olurlar.

Hikaye yazarı, hemşire, dişçi, kadın berberi ve terzi olabilir. Elleri her işe yatkındır.



Üçüncü Vasıf ( 14 Kasım - 22 Kasım )

Süs ve zinete meyyaldirler. İzzeti nefis sahibidirler. Bir halde sebat etmezler. Daldan dala konarlar. Haklarında çokça dedikodu yapılır. Kasık, karın boşluğu ve tenasül uzvu rahatsızlıklarına istidatlıdırlar. İçki ve gece hayatından uzak durmaları hayırlarına olur. Kırmızı, mavi, yeşil ve beyaz renkli elbiseler giyer, parmaklarında da zafir veya zümrüt taşlı yüzük taşırlarsa mizaçları ile ahenk içinde olurlar. Şarkıcı, artist, sanatkar, çiçekçi ve kadın eşyası imalatçısı olabilirler.

Hayat ve maişeti:Hayat ve maişeti orta halli olur. Ne zengin, ne de fakirdirler. Kimseye muhtaç olmazlar. Çünkü, kanaatkardırlar. Mizaçlarında cömertlik, kalplerinde temizlik vardır. Kadınlar tarafından çok hile ve felakete uğrarlar. İyilik ettiklerinin çoğundan kötülük görürler. Bahtı açık, akılları hafif, mizaçları değişkendir. Kimsenin sözünü dinlemezler. Kendi bildiklerinden şaşmazlar. Yaşlandıkça kadri artar ve halleri rahata erer.
Mal ve ticareti:
Lüzumu kadar kazanırlar. Mal ve mülkleri az, fakat kanaatleri çoktur. Mallarını israf ettikleri zaman zahmet çekerler. Fakat Allah cc rızıklarını gittikçe arttıracağı için, nimet ve saadet içinde vefat derler.
Kardeşleri:
Az sayıda ve ekserisi kız olan kardeşleri ile geçinemezler. Bunlardan adavet ve husumet görürler. Kardeşlerinden ve akrabalarından ayrı kalmalarında fayda vardır.
Ana-Baba Münasebeti:
Çocukken babaları tarafından sevilirler. Anaları tarafından pek sevilmezler. Ana ve babalarına karşı itaatli olup, onlara hizmette kusur etmezler. Gurbete giderler, ebeveynlerinden bir süre ayrı kalırlarsa da, sonra yine yerlerine dönerler.
Evlatları:
Çocuklarının çoğu erkek olur. Fakat çocuklarının bir veya üç tanesi yaşar. Çocukları yüzünden zahmet ve meşakkat çekerler. Sadece bir oğlundan hayır görürler ve onunla teselli olurlar.
Hastalık ve illetleri:
Yaşları kemale erdikten sonra hastalıkları çok olur. Mide, kasık, karın boşluğu, kalp, gırtlak ve tenasül organları hastalıklarına karşı istidatları vardır. Hastalıklarının çoğu safra artması ve soğuk almaktan olur. Çarşamba günü başlayan bir hastalık, vefatlarına sebep olabilir. Sık sık başları döner. Limonata, demir hindi, sumak, ekşi nar yemelerinde çok fayda vardır. Ara sıra müshil içip, içlerini temizlerlerse; çok fayda görürler. Ayrıca dana eti yemelerinde de fayda vardır. Haftada bir defa kafur veya kekik yağı ile vücutlarını ovarlarsa; romatizma ve mafsal ağrılarından kurtulurlar.
Evlilik hayatı:
Başından iki nikah geçme ihtimali vardır. Bu halde ilk kocalarından vefat veya boşanma ile ayrı düşerler. İkinci kocaları ile ömür boyu yaşarlar. Kocasını çok kıskanır. Bununla beraber kendi ahlakı hususunda laubali olabilirler.
Korku ve ölüm tehlikesi:
2,7 ve 24 yaşlarında iken ölüm tehlikeleri vardır. Bunları atlatırlarsa 70 sene yaşarlar.
Yolculukları:
Çok yolculuk ederler. Fakat yolculuklarında zahmet çekerler. Salı günü çıktıkları yolculuklar hayırlı olur. Kara ve deniz yolculuğu, hayır ve şer bakımından eşittir. Hiç birinden hayır görmezler. Yorgunluk ve zahmet yanlarına kar kalır. Kara yolculuklarının birinde mallarının çalınması ihtimali vardır.
İzzet ve ikbali:
Her kes yanında makbul olurlar. Fakat bazen de hakarete uğrarlar. Nereye teveccüh ederlerse etsinler, muvaffak olurlar. Mevki sahibi bir kadından çok yardım görürler. O kadınla dost olup, birlikte yaşarlar. Bu sebeple itibarları artar.
Düşman ve hasetçileri:
Akrabalarından kadın ve erkek hasetçileri olur. Her yardım ettikleri kişiler ona düşmanlık beslerlerse de, Cenab-ı Hak onu muzaffer eyler. Sarıya çalar, beyaz benizli, ince vücutlu bir kadından korku vardır. Çünkü bu kadın onun mahf olmasına çalışır.
Kendilerine dost ve arkadaş olarak su tabiatlı olanlardan seçip, ateş tabiatlılardan kaçınırlarsa rahat ederler. Bir dilekleri için müracaat etmek isterlerse; Salı günü müracaat etmelidirler. Biiznillahi Teala muvaffak olurlar. Yattıkları zaman başlarını deniz tarafına koyarlarsa; rahat uyurlar.

Yeşil, mavi, sarı, beyaz ve kahverengi elbiseler giyip, manolya veya hanımeli kokuları sürünüp, parmaklarında da zümrüt veya kristal taşlı bir yüzük taşıyacak olurlarsa; mizaçları ile ahenk içinde olurlar.
Canları sıkıldığı zaman; neva, ısfahan ve yegah makamındaki şarkılar dinlerlerse, çok faydasını görürler. Yazar, idareci, doktor, hemşire, dişçi, terzi, artist, sanatkar, şarkıcı ve çok iyi işçi olurlar. Kilo almaya istidatlıdırlar. Rejim yapmaları hayırlıdır.

 
Yay Kadını Yıldızname Yorumu 22 Kasım - 22 Aralık
Çabuk kızar ve çabuk barışırlar. Elleri açık olup yardım etmeyi severler. Nefisleri azizdir. Dostlarına karşı çok merhametlidirler. Omuzlarında, dizlerinde ve ayaklarında ağrı ve sızı vardır. Vefatlarına sebep ise kalp ağrısıdır.
Başlarının arkasında ve ayaklarında bir alamet ve göbeklerinin altında bir ben vardır. Büyüklerinin ve mevki sahiplerinin yanında batları açıktır. Eğlenceyi, içkiyi ve ziyneti severler. Düşmanları çoktur. Tabiatlarında laubalilik vardır. Çoğu evlatları erkek olur. Orta yaşlarında son derce fakirleşirler ve sonra ümit etmedikleri yerden ellerine mal geçer ve hiç kimseye muhtaç olmadan yaşarlar.
Doğum günlerinde yıldızlarının açılarına göre üç vasıfa ayrılırlar.
Birinci Vasıf ( 23 Kasım – 2 Aralık )
Çocuklarının çoğu erkektir. Mevki sahipleriyle münasebetleri olur. Çalışkan, sanatkar ve naziktirler. Ancak, hile ve mekre meyyaldirler.
Bu vasıfta doğanlar Utaridin uğurlu bir saatinde doğmuşlarsa çok zengin, eğer Utaridin kötü bir saatinde doğmuşlarsa fakir olur, çok zahmet ve meşakkat çekerler, büyük felaketlere uğrarlar. Bir keresinde ölüm derecesinde hastalanırlar. Fakat kurtulurlar. Kalça ve bacak hastalıklarına istidadıdırlar. Yiyeceklerine de dikkat etmeleri gerekir. Basit şeyler yemeleri çok iyi olur.
Turuncu, eflatun, yeşil, siyah veya mavi renkli elbiseler giyip, akik, yakut veya elmas taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla ahenk inde olurlar.
İyi memure veya alim olabilirler.
İkinci Vasıf ( 3 – 12 Aralık )
Konuşkan zeki ve lebibdirler. Yer değiştirmeyi severler. İzzeti nefislerine düşkündürler. İşlerine sebatkar olup, haklarını talepte ve almakta gayretlidirler. Arkadaş canlısıdırlar. Ancak kolayca darılabilirler. Umumiyetle sıhhatlidirler. Fakat, sinir hastalıklarına istidatlıdırlar.
Mavi, mor, beyaz, açık yeşil veya ak sarı renkli elbiseler giyip, elmas zafir ve ya topaz taşlı yüzük takarlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.
Avukat, bankacı, katibe ve memure olabilirler.
Üçüncü Vasıf ( 13 – 22 Aralık )
Hile ve mekre heybet ve vakara, rey ve tedbire sahiptirler. İnsanlar arasında muteber ve muhteremdirler. Hakkı sever batıldan nefret ederler. Çok düşmanları vardır. Çocuklarının çoğu erkek olur. Bazıları cömert ve müsriftirler. Bunun için bazen zahmet çekerler. 30 yaşından sonra kazançları artar. Hareketlerine hakim ve disiplinlidirler. Kocalarına sadıktırlar. Umumiyetle sıhhatlidirler. Fakat bacak ve kalça hastalıklarına istidatlıdırlar. Ayrıca yemeklerine çok dikkat etmeleri gerekir. At ve böcekleri severler. Kırmızı, eflatun, mor yeşil veya koyu kahverengi elbiseler giyip, elmas veya topaz taşlı yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.
Yazar, idareci ve memur olabilecekleri gibi felsefe sahasında da muvaffak olabilirler.
Hayat ve Maişeti:
Hayatları güzel ve maişetleri yerinde olur. Kalpleri temiz ve saftır. Dedikoduyu sevmezler. Kerim ve cömerttirler. İyilik etmekten geri kalmazlar. İyi ahlaklı ve emniyetlidirler. Emanete hıyanet etmezler. Yaşlandıkça kudretleri artar.
Mal ve Ticareti:
Kendi kazançlarıyla geçinirler. Fakat, servetlerini şükretmeyi bilmeyen ve kendisine faydası olmayan kimselere harcarlar. Erkek malından çok fayda görürler. 30 yaşlarına doğru çok zarurete düşerlerse de, çok geçmeden beklenmedik bir mala sahip olur, yahut miras yerler. Ve ömürleri sonuna kadar kimseye muhtaç olmadan yaşarlar. Kardeşleri:
Erkek ve kız kardeşleri olur. Mal ve aile cihetiyle hepsinden üstün olurlar. Kardeşlerine mal ve rızk hususunda yardım ederler. Onlara yaptıkları iyiliklere karşı iyilik görürler. Fakat, onlardan ayrı yaşamaları hayırlı olur.
Ana ve Baba Münasebeti:
Anaları babalarından daha çok sever. Bunlardan epeyce miras kalır. Fakat bu miras yüzünden kardeşleriyle ihtilafa düşerler. Ama en sonunda sulh olurlar.
Evlatları:
Evlatlarının çoğu erkek olur. Çocuklarının hastalıkları ve vefatları yüzünden çok zahmet, meşakkat, hüzün ve elem çekerler.
Hastalık ve İlletleri:
Çoğu hastalıkları sevda ve safra çokluğundan meydana gelir. Diz, kalça ve bacaklarında şiddetli ağrılardan şikayet eder. O zaman çok ızdırap çekerler. Sık sık müshil almaları faydalıdır. Kimyonlu ve zencefilli şeyler, bal ve tereyağı faydalı olup, sulu şeylerden, sütten ve yoğurttan soğuk şeyler içmekten sakınmalıdırlar.
Evlilik Hayatı:
Nişanlanmalar da dahil olmak üzere, başlarından 2 veya 4 nikah geçmesi ihtimali vardır. Eğer birden fazla evlilik yapacak olurlarsa, ilk kocaları vefat eder veya boşanırlar, ikinci kocalarıyla uzun süre yaşamaları ihtimali vardır. Evlendikleri erkeklerden bazen muhabbet ve sevgi ve bazen de kahır görürler. Kocalarından birin malını yemesi ihtimali vardır.
Korku ve Ölüm Tehlikesi:
3, 7, 9, 24 ve 43 yaşlarındayken ölüm korkusu vardır. Bunları atlatırlarsa 80 yıl yaşarlar.
Yolculukları:
Vatanlarından ayrılıp şarka gitmeleri ihtimali vardır. Bu yolculuklarından çok hayır görürler. En iyi yolculukları Pazar sabahı başlayıp, doğu ve güneye doğru olan yolculuklardır. Onlar için kara yolculukları deniz yolculuklarından daha hayırlıdır. Çünkü, onlar için denizde boğulmak tehlikesi vardır.
İzzet ve İkbali:
Büyüklerin ve mevki sahiplerinin yanında muazzez ve muhteremdirler. Kadın arkadaşları çok olup onlarla iyi geçinirler. Mertebesi yüksek bir tarafından mal sahibi olurlar. Bu yüzden de hasetçileri olur.
Emel ve Arzuları:
Çok şey isterler ama hiç birinde sebat etmezler. Her gün değişik arzular peşinde koşarlar. Bunun için de işlerinden başarılı olmakta güçlük çekerler. Yaşları ilerledikçe ahlak ve hareketleri düzelir, hayra erişirler. Çocukları arasında saadet ve refah içinde vefat ederler.
Düşman ve Hasetçileri:
Düşman ve hasetçilerinin çoğu ailesi halkından ve akrabaları arasından olur. Beyaz tenli bir erkek ve kadınlardan sakınmalıdırlar sarı saçlı beyaz tenli ve yüzünde bir leke olan kadının sihir yapması ihtimali vardır.
Hülasa, dost, arkadaş, ortak ve eş olarak tabiatı su olanları seçmelidirler. Tabiatı toprak olanlardan ise çekinmeleri iyi olur. En hayırlı günü Perşembe, hayırsız günleri pazartesidir. Pazartesi günü başlayan bir hastalık ölümlerine sebep olabilir.
Sarı veya mavi renkli keten veya ipek elbise giymelerinde fayda vardır. Bunlar için kır ve doru renkli atlardan hayır vardır. Madenleri kalay ve gümüş taşları ise zümrüttür.
Bahar aylarında kan aldırmalarında fayda vardır. Ayrıca sık sık yıkanmaları da iyidir. Yeni ay gördükleri zaman, bir erkek yüzüne bakacak olurlarsa, o ay kendilerine hayırlı olur. Bir işleri için müracaat edecekleri zaman Perşembe günü erken saatlerde başvuracak olurlarsa, o işleri görüler. Ayrıca, başlarını doğuya doğru koyup yatarlarsa rahat uyurlar.


Canları sıkıldığı zaman Hüseyni, Acemaşiran veya Muhayyer makamındaki şarkılardan dinleyecek olurlarsa çok faydasını görürler.
Mizaçlarıyla ahenk içinde olmak isterlerse turuncu, eflatun, yeşil, siyah, mavi, mor, açık sarı, beyaz kırmızı veya kahverengi elbiseler giymelerinde fayda vardır. Ayrıca, akik, yakut, elmas, zefir veya topaz taşlı veya topaz taşlı yüzük kullanmaları da çok iyi olur.
Avukat, idareci, bankacı, memure, yazar, sanatkar olabilecekleri gibi felsefe sahasında da başarılı olurlar.
Her zaman iştahlı değildirler. İştahlı oldukları zaman da çok ve karışık şeyler yerler. Çeşitli yemekler hazırlamakta da ustadırlar. Çünkü, mutfaklarına meraklıdırlar.



Oğlak Kadını Yıldızname Yorumu 23 Aralık- 20 Ocak
İzdivaçlarında nadiren mesut olurlar hisleri çabuk değişir ve aynı zamanda kıskançtırlar. Azim ve sebatları sayesinde her giriştikleri işte muvaffak olurlar. İlim öğrenmeye meraklıdırlar. Seyahat etmeyi de severler. Cömert ve sabırlıdırlar. Güler yüzlü oldukları için halk arasında makbul ve sevilen kişidirler. İdare ve müdarayı da severler.
Birinci Vasıf:
İzzeti nefislerine mağlupturlar. Ekseri çocukları kız olur. Öfkeleri şiddetli olup, hileye de meyyaldirler. Yaşları ilerledikçe fevkalade iyi ahlak ve takva sahibi olurlar.
Sindirim sistemi hastalıklarına istidatlı oldukları için ağır yiyeceklerden sakınmaları gerekir. Bunun için çok su içmelerinde fayda vardır.
Yeşil, mor, eflatun, kırmızı veya siyah renkli elbiseler giyip, parmaklarında da yakut, zümrüt veya zafir taşlı bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar. Hukukçu, bankacı, devlet memuru veya terzi olabilirler.
İkinci Vasıf:
Mevki, sahibi bir aileye mensup erkeklerle evlenmeleri muhtemeldir. Erkekler indinde bahtları açıktır. Haklarını istemekte ve almakta hem inatçı ve hem de sebatkardılar. Sinir hastalığına ve melankoliye istidatları vardır. Ayrıca hazımsızlıktan ve romatizmadan da müştekidirler. Çok tatlı ve ağır yiyeceklerden sakınmalarında, çok su içmelerinde fayda vardır.
Sarı, siyah , yeşil, turuncu ve koyu kahverengi elbiseler giyip parmaklarına yakut veya zümrüt taşlı bir yüzük takarlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar . Çok maharetli oldukları için daha ziyade el işlerinde başarılı olabilecekleri gibi, memur, kuyumcu ve satıcı olabilirler.
Üçüncü Vasıf:
Erkek ve kız çocukları olur, bazılarının ise hiç çocuğu olmaz. Yapmadıkları bir şey için itham edilmeleri ihtimali vardır. Mallarını lüzumsuz yere ve kadrini bilmeyenlere yedirirler.
Hazımsızlık, romatizma ve melankoliye istidatlıdırlar. Çok tatlı ve ağır yemeklerden sakınmaları iyi olur. Çok su içmeyi adet edinmelerinde fayda vardır.
Sarı, yeşil, turuncu veya siyah renkli elbiseler giyip, parmaklarına da kristal yahut yakut taşlı bir yüzük takacak olurlarsa mizaçlarıyla ahenk içinde olurlar.
Ev ve el işlerinde başarılı olabilecekleri gibi ticarette de başarılı olabilirler. Ayrıca memur ve politikacı da olabilirler.
Hayat ve Maişeti:
Hayatı iyi ve geçimleri yerinde olur. Kalpleri temiz olup elleri de acıktır. Emindirler. Lisanları tatlı, sözleri düzgün olduğu için herkes tarafından sevilirler. Eğlenceyi zevk ve sefayı, bilhassa bağ, bahçe ve kırlarda gezmeyi severler.
Mal ve Ticareti:
Genç yaşlarda malları az, 30 yaşlarından sonra ise çok olur. Bu yaştan sonra servetleri artar. Fakat mallarını kendini bilmeyen, hamd ve şükretmeyenlere yedirirler.
Bu kadınların bir miras veya bir piyango yüzünden zengin olmaları ihtimali de vardır. Hasılı, ömürlerinin sonuna kadar rahat bir hayat geçirirler.
Kardeşleri:
Kardeşlerinin çoğu kız olur. Fakat onlarla anlaşıp geçinemezler. Onlardan ayrı yaşamaları hayırlıdır. Eğer doğdukları anda asıl yıldızları merihe bakar vaziyetteyse kardeşleri erkek olur ve onlardan hayır görürler. Kardeşlerinin ekserisi kendilerinden önce vefat eder.
Ana ve Baba Münasebeti:
Ana ve babalarına muti ve hayırlı olurlar. Ebeveynleri de onlardan razı ve hoşnuttur. Annelerinden başka bir kadından da süt emmeleri ihtimali vardır. Büyük bir miras alırlarsa da pek faydasını görmezler, geldiği gibi gider.
Evlatları:
Ekseri evlatları kız olur. Çocukları yüzünden çok meşakkat çekerler. Daha sonra bir çocuk sahibi daha olurlar ve ondan hayır görürler ve çok mesut olurlar.
Hastalık ve İlletleri:
Ekseri hastalıkları romatizma, hazımsızlık, baş ve göz hastalıklarıdır. Bunlar için bal, zeytin yağı ve tereyağı gibi şerbetler içmek iyidir. Sık sık yıkanır ve ara sıra müshil alırlarsa çok faydasını görürler. Perhiz yapmaları, sabah aç karnına bal şerbeti içmeleri ve sakız çiğnemeleri de faydalıdır.
Evlilik Hayatı:
Beyaz tenli erkeklerle evlenmeleri uygundur. Başlarından iki nikah geçmesi ihtimali vardır. İki kere evlenecek olurlarsa birinci kocalarından vefat nedeniyle ayrılırlar. İkinci kocalarıyla ise ölünceye kadar yaşarlar. Genç yaşlarında talipleri çoktur. Fakat nişanlarının ekserisi bozulur. Ancak 25 yaşından sonra evlenirler.
Korku ve Ölüm Tehlikesi:
3, 11, 24 ve 36 yaşlarında ölüm tehlikesi vardır. Bunları atlatırlarsa 70 yıl yaşarlar.
Yolculukları:
En hayırlı yolculuklar Çarşamba günü sabah saatlerinde başlayan, güneye veya doğuya doğru olan yolculuklardır. Çok seyahat ederler ve bütün yolculuklarından hayır görürler. Deniz yolculuğu kara yolculuğundan daha iyidir. Çok rüya görürler, fakat ekserisini uyanmadan unuturlar.
İzzet ve ikbali:
Bu kadınlar her nereye teveccüh ederlerse etsinler, bilhassa büyükler ve erkekler indinde muazzez ve muhterem olurlar. Dostlarının çoğu mevki sahibi kişilerdir. Kadri yüce bir erkekten çok fayda görürler. Hasılı talihleri yaver olup, herkes tarafından da sevilirler.
Emel ve Arzuları:
Çok şey isterler ve istediklerinin çoğuna da kavuşurlar. Tasarladıkları işleri yapmadan dönmezler . İhtiyarlıklarında salaha ve nimete kavuşurlar ve rahat içinde vefat ederler. Düşman ve Hasetçileri:
Düşmanlarının çoğu kadın ve okuyup yazma bilenler arasındandır. Hile yaparlar ve bu yüzden çok zahmet ve meşakkat çekerler. Onlar için esmer tenli , orta boylu ve yüzünde bir yara izi bulunan kadından korku vardır. Bu kadın onların evlerinin dağılmasına çalışacağından çekinmeleri iyi olur. Kendi aileleri içinden de düşman ve hasetçileri vardır.
Hasılı, kadınlara dost, ahbap , eş ve ortak olarak tabiatı toprak olanlar uygundur. Tabiatı ateş olanlardan sakınmaları gerekir.
Beyaz veya mavi renkli elbiseler giymeleri iyidir. Hayırlı günleri Cumartesi, hayırsız günleri ise pazardır. Pazar günü başlayan bir hastalıktan vefat etmeleri ihtimali vardır. Ayrıca Salı günü kocalarıyla cinsi münasebette bulunmaktan da kaçınmalıdır. Uğurlu madenleri kurşun ve gümüş, taşları ise yeşil veya mavi renkli olanlardır.
Yeni ay gördükleri zaman bir kadın yüzüne bakarlarsa, o ay kendilerine mübarek olur. Dilekleri için Cumartesi günü müracaat ederlerse muvaffak olurlar. Başlarını batıya doğru koyup yatarlarsa rahat uyurlar.
Canları sıkıldığı zaman türkü veya evc, ve mahur makamındaki şarkılardan dinleyecek olurlarsa çok faydasını görürler. Ayrıca çam veya kamelya kokuları sürünmelerinde de fayda vardır.
Hukukçu, bankacı devlet memuru, terzi, kuyumcu veya politikacı olabilecekleri gibi ticarette de başarılı olurlar. Ayrıca bunlara benzer meslekleri de seçebilirler.
Yemek pişirmek ve yemek yemekle pek alakaları yoktur. Sofrada israfı sevmezler. Yetecek kadar basit yiyeceklerle iktifa ederler. En çok sebze yemeklerini ve meyveleri severler.




Kova Kadını Yıldızname Yorumu 21 Ocak - 19 Şubat
Çekingen, ferasetli ve akıllıdırlar. Ağır ve ciddi davranışladırlar. Sabırlı ve ketum olup, efkar ve hissiyatlarını saklarlar. İyilik yapmayı da severler. Azimli ve sebatkardırlar. Tedbir ve kiyaset sahibidirler. Ekabir indinde muhteremdirler. Hakka niyeti de severler, mütevazı, alçakgönüllü ve iddiasızdırlar. Uzun vadeli planlar yaparlar ve fakat imkansızlığı tanımazlar. Her giriştikleri işte para kazanabilirler.
Doğum günlerinde yıldızlarının açılarına göre üç vasıfa ayrılırlar.
Birinci Vasıf ( 21 -30 Ocak )Bu kadınların erkekler indinde talihleri yaverdir. Bir halde sebat etmezler. Dostluk ve düşmanlıkları da uzun sürmez. İzzeti nefis sahibidirler. Çok mal sahibi olurlar erkeklerle de eşit olmak isterler. Diş, bacak, romatizma, kramp, damla kan dolaşımı hastalıklarına istidatlıdırlar. Menekşe ve çam göbeği, mavi renkli elbiseler giyip zümrüt veya yeşil taşlı yüzük takarlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.
Memure, şarkıcı, şair, artist, ressam, sanatkar, doktor, ruh doktoru, yazar ve güzel koku imalatçısı olabilirler. Ayrıca bunlara benzer mesleklerde de muvaffak olurlar. Ancak, bu vasıfta doğanların seçtikleri işte sebat etmeyi öğrenmeleri gerekir.
İkinci Vasıf ( 31 Ocak – 9 Şubat )
Çalışkan, sanatkar ve muhtelif işlerde bilgilidirler. İtibarları çoktur. Zevk, safa , sohbet ve içkiye meyillidirler. Aynı zamanda iyilik etmeyi de severler. Sadık ve fedakardırlar. Dünya işlerine çok önem verirler. Bunun için de bazen sevdiklerini ihmal ederler. Başladıkları işi sonuna kadar götürürler. Başarılarını yavaş yavaş elde ederler.
Sıhhatleri umumiyetle iyidir. Fakat, mide hastalıkları ve romatizmaya istidatlıdırlar. Bu vasıfta doğan kadınlar mavi veya siyah renkli elbiseler giyip, akik yahut yakut taşlı yüzük takarlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.
Öğretmen, memure, yazar, muhasebeci, kitapçı, müneccim veya ilim sahasında çalışan birer kişi olurlar. Ancak başladıkları işte sebat etmeleri gerekir.
Üçüncü Vasıf ( 10 – 19 Şubat )
Pek saf, aynı zamanda hilekarlığa meyyal olup, müteharriktirler. Yüzleri güleç olduğu için herkes tarafından sevilirler. Başkalarına yardım ederler fakat karşılığında da takdir edilmek isterler. Seyahat etmeyi de severler. Bu vasıfta doğan kadınların sıhhatleri umumiyetle iyidir. Fakat sinir hastalıkları ile melankoliye istidatlıdırlar. Mavi,beyaz açık yeşil ve açık sarı renkli elbiseler giyip kristal, opal veya zefir taşlı yüzük takarlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar. İnsanların faydalanabileceği her türlü mesleği seçebilirler. Doktor, tüccar, imalatçı ve müneccim olabilirler. Seçtikleri işte muvaffak olmak isterlerse kendilerini melankoliye kaptırmamaları gerekir. İşlerine kendilerini verdikleri takdirde Biiznillahi Teala her işte muvaffak olurlar.
Hayat ve Maişeti:
Hayatları iyi geçer. Refah ve saadet içinde yaşarlar. Niyetleri saf ve kalpleri paktır. Ahir ömürlerinde bolluk ve saadete erişirler. İtibarlı ve şöhretli olurlar. Gülmeyi ve eğlenmeyi severler. Elleri açıktır. Misafire ikramı severler, kimsenin hakkını yemezler ve emanete de hıyanet etmezler. Yaşlandıkça halleri daha da iyi olur.
Mal ve Ticareti:
30 yaşına gelinceye kadar kendilerine yetecek kadar malları olur. Sonra halleri daha da iyileşir. Alış verişte talihlidirler. Bir günde zengin bir günde fakir olabilirler. Fakat, meslekleri yüzünden hiç kimseye muhtaç olmadan yaşarlar.
Kardeşleri:
Ekseri kardeşleri erkektir. Onlarla geçinemezler. Bir mülk veya bir miras meselesinden aralarında niza çıkması muhtemeldir. Kardeşleri onlara haset ederler. Kardeşlerinden pek hayır görmezler.
Ana ve Baba Münasebetleri:
Çocukken ana ve babası tarafından çok sevilirler. Büyüdükleri zaman ana ve babalarına muti ve hayırlı olacaklarından, daima onların hayır dualarını kazanırlar. Onlardan yiyeceği mirastan hayır görmez.
Evlatları:
Ekseri evlatları erkek olursa da onlardan pek hayır görmezler. Çocuklarından sadece biri hayırlı ve muti olur ve bu evlatları yüzünden rahata ererler.
Hastalık ve İlletleri:
Kan deveranı, damla hastalığı ve romatizma, kramp, mide, kalp hastalıklarına istidatlıdırlar. Sık sık baş dönmesinden de şikayet ederler. Midelerini mülayim tutmaları ve ekşi şeyler yemeleri iyi olur. Sol kolundan kan aldırmalarında fayda vardır.
Evlilik Hayatı:
Erkeklere karşı pek müsait olduklarından taliplileri çoktur. Başlarından bir veya üç nikah geçer. Eğer üç kere evlenecek olurlarsa ilk eşleri vefat eder. İkincisi de malını telef edeceğinden ayrılırlar. Üçüncü eşleri iyidir. Erkeklerin biri ona sihir yaparsa da Biiznillahi Teala kurtulurlar.
Korku ve ölüm tehlikesi:
Mal veya kocaları hakkında korku vardır. Bu senelerde bir felakete uğramaları ihtimali vardır. Bu burçta doğanlar için 8, 10, 14, 20, 33, 40 yaşlarında ölüm tehlikesi vardır. Bunları atlatırlarsa 83 yıl yaşarlar.
Yolculukları:
En hayırlı yolculukları Cuma günü erken saatlerde çıkılan güney veya batıya doğru olan deniz yolculuklarıdır. Çok seyahat ederler. Seyahatlerinde zahmet ve felakete uğrarlarsa da kurtulurlar.
İzzet ve İkbali:
Herkesin yanında muhteremdirler. İzzeti nefis sahibidirler. Sözleri dinlenir. Nereye giderlerse gitsinler izzet ve ikram görürler. Büyük bir mevki sahibinden himaye görmekle yüksek bir mevkiye sahip olurlar. Dostlarına da yardım ederler ve bu yardımlarının faydasını da görürler.
Emel ve Arzuları:
Çok şey düşünür ve çok şey isterler. Arzularının bir kısmına nail olurlar. Arzularında sebatkardırlar. Yaşları ilerledikçe kadir ve mertebeleri yükselir, muratlarına ererler.
Düşman ve Hasetçileri:
Erkek ve kadınlardan düşmanları çoktur. Bilhassa dost görünenlerden çok zarar görürler. Haklarında dedikodu yapılırsa da buna önem vermezler. Biiznillahi Teala düşmanlarına galip gelirler. Beyaz tenli bir kadın onlara eziyet için çalışır. Sihir ve mekr ile uğraşıp onları felakete uğratmaya çalışırlar. Böyle bir kimseden sakınmaları çok iyi olur.
Hülasa, dost, ahbap, ortak ve eş olarak tabiatı ateş olanları seçmelidirler. Tabiatı toprak olanlardan sakınmaları gerekir. Hayırlı hayvanları erkek atlardır. Pamuklu, ipekli, keten ve yün elbiseler münasiptir. Madenleri kurşun ve gümüştür. Taşları da zümrüt ve akiktir.
Yeni ay gördükleri zaman beyaz tenli bir erkeğin yüzüne bakacak olurlarsa, o ay kendilerine mübarek olur. Hayırlı günleri Cumartesi hayırsız günleri Cumadır. Bütün felaketler Cuma günü gelir ve o gün başlayan bir hastalığın ölümlerine sebep olması ihtimali vardır. Bu burçta doğanlar kuru ve hararet verici şeyler yemekten, sık sık hamama gitmekten, mercimek, bakla ve nohut gibi şeyleri yemekten sakınmalıdırlar.
Hastalandıkları zaman turunç yaprağını dövüp, pekmez veya şekerle karıştırıp sabah aç karnına içerlerse faydasını görürler. Yattıkları zaman başlarını güneye veya batıya koyup uyurlarsa daha rahat olurlar.

Canları sıkıldığı zaman evc ve Mahur makamındaki şarkıları dinleyecek olurlarsa çok faydasını görürler.
Yazar, kitapçı, muhasebeci, mütercim, doktor, şarkıcı, artist, şair, ressam, öğretmen, müneccim ve sıvı şeylerle ilgili her türlü meslekte muvaffak olurlar.
Çok güzel yemek pişirirler ve sofralarını zevkle hazırlarlar. Boğazlarına düşkündürler. Ayrıca içkiye de meyilleri vardır. Dolma, ızgara, kebap ve tatlıları diğerlerinden daha çok severler.



Balık Kadını Yıldızname Yorumu 20 Şubat - 20 Mart
Cömert ve merhametlidirler. Büyüklerin ve mevki sahiplerinin yanında talihleri açıktır. Eğlenceyi ve ziyneti severler. Laubalidirler. Bazen fakir ve bazen de zengin olurlar.
Tabiatın güzelliklerini severler. Dürüsttürler. Her şeye inanırlar. Bazen akıllıca ve bazen de akılsızca davranırlar. Sır saklamayı bilmezler. Kendi dertlerini olduğundan çok büyütürler. Kanun ve prensiplere uyarlar. Sakin görünmelerine rağmen, içleri devamlı olarak sıkıntılıdır. Dindardırlar. Evlerine ve kocalarına bağlıdırlar ama dikkatsiz bir ev kadınıdırlar.
Doğum günlerinde yıldızlarının açılarına göre üç vasıfa ayrılırlar.
Birinci Vasıf ( 20 – 29 Şubat )
Müsrif olup ellerine geçen mal ve parayı olur olmaz yerlere harcarlar. Bunun için de bazen fakir bazen de zengin olurlar. Sıhhatleri umumiyetle iyidir. Fakat, göğüs ve karın hastalıklarına istidatlıdırlar. Soğuktan korunmaları iyi olur. Keyif verici ilaç ve içkilerden de çekinmeleri iyidir.
Mavi, mor veya gri renkli elbiseler giyip, zebercet veya ay taşı bulunan bir yüzük taşırlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.
Öğretmen, artist, yazar, ressam, işçi ve satıcı olabilirler. Ayrıca bunlara benzer işlerde de muvaffak olabilirler.
İkinci Vasıf ( 1 – 9 Mart )
Hakkı severler batıldan ikrah ederler. Şiir, mizah ve latife etmeyi severler, zevk ve sefaya meyillidirler. 45 yaşından sonra kesbi salah edip takva sahibi olurlar. Bir veya iki kere hacca gitmeleri mümkündür.
Sıcak kanlı , sempatik ve hoşturlar. Sıhhatleri umumiyetle iyi olmakla beraber karın ve göğüs hastalıklarına istidatlıdırlar.
Deniz yeşili, mor, mavi veya menekşe rengi elbiseler giyip, inci, yakut veya zefir taşlı yüzük takarlarsa mizaçlarıyla tam bir ahenk içinde olurlar.
Din işlerinde başarılı olabilecekleri gibi, memur, avukat, hakim, doktor, öğretmen, ressam, artist ve işçi de olabilirler.
Üçüncü Vasıf ( 10 – 21 Mart )
Alış verişte bahtları açıktır. Erkekler tarafından çok sevilirler ama kadınlar tarafından sevilmezler. Gezmeyi severler. Daima huysuzdurlar. Münakaşa etmekten kaçınmaları iyi olur.
Ciğer ve bağırsak hastalıklarına istidatlıdırlar. Ayrıca, safra kesesi ve baş dönmesinden de şikayet ederler . Soğuktan korunmaları iyi olur.
Kırmızı, leylak rengi veya menekşe rengi elbiseler giyip kristal veya inci taşlı yüzük tararlarsa mizaçları ile tam bir ahenk içinde olurlar. Şair, ressam, dişçi, kadın berberi, yazar olabilecekleri gibi sıvı madde ticaretinde de başarılı olabilirler.
Hayat ve Maişeti:
Hayatları renkten renge geçer, maişetleri mutavassıttır. Sırlarını bazen saklarlar ve bezen de söylenmemesi gereken kimselere söylerler. Daima mütebessim ve mültefittirler. İyililik ettiklerinden ve dostlarından yana talihleri yoktur. Bazen neşeli bazen de üzüntülü olurlar.
Mal ve Ticareti:
Ellerinin emeği ile geçinirler. 30 veya 35 yaşlarında zaruret ve yoksulluğa düşerlerse de bu durum çok sürmez kurtulurlar. Sonra refaha erip nimet ve saadet içinde vefat ederler.
Kardeşleri:
Bir veya iki kardeşi olur. Aralarında muhabbet ve meveddet vardır. Kendisi kardeşlerine, kardeşleri de ona yardım eder. Bir birlerine çok hayırlı olurlar.
Ana ve baba Münasebeti:
Ana ve babaları tarafından çok sevilirler. Bazen araları açılır. Analarıyla pek geçinemezlerse de babalarıyla her zaman iyi geçinirler. Ellerine az miras geçer.
Evlatları:
Kadınların ekseri evladı kız olur. Onlardan pek zahmet çekerler. Onlar yüzünden başları derde girer. Bir erkek evladından çok hayır görür. Ekseri evladı kendisinden önce vefat eder.

Hastalık ve İlletleri:
Safraları çoktur. Kabızlığa istidatlıdırlar. Kalp ağrısından şikayet ederler. Sıcağa dayanamazlar. Göğüs ve karın hastalıklarına karşı da istidatlıdırlar. Sık sık müshil almalarında ve yaz aylarında da şerbet içmelerinde fayda vardır.

Evlilik Hayatı:
Erkekler indinde muteber oldukları için iki kocaya varmaları muhtemeldir. İki kere evlenecek olurlarsa, ikinci kocalarıyla ölünceye kadar birlikte yaşarlar. Ama kazandıkları serveti tüketip sıkıntı çekmeleri ihtimali vardır.

Korku ve Ölüm Tehlikesi:
5,6,12,20,24,37 ve 40 yaşlarında ölüm tehlikesi vardır. Bunları atlatırlarsa 80 yıl yaşarlar.

Yolculukları:

Çok seyahat ederler. En iyi yolculukları Salı günü başlayıp güneye ve doğuya doğru olanlarıdır. Kara yolculuğu deniz yolculuğundan iyidir. Yaz aylarında yaptıkları yolculuklarda zahmet çekerler kış aylarında yaptıkları yolculuklardan ise hayır görürler.

İzzet ve İkbali:
Büyükler tarafından sevilir. Ve her gittikleri yerde hürmet görürler. Devlet işlerinde muvaffak olurlar. Ayrıca mevki sahipleri indinde de sevgili, muhterem ve muazzezdirler. Ahbapları çoktur. Yüksek mevki sahibi bir zatla dost olur ve ondan çok yardım görürler.

Emel ve Arzuları:
Arzu ve emellerinde sebatkar olup, her isteklerine nail olurlar. Fakat acelecidirler. İsteklerinin çok çabuk gerçekleşmesini isterler. Bazen zengin bazen de fakir olurlar. Fakat 30 yaşından sonra kazançları artar.

Düşman ve Hasetçileri:
Düşmanlarının çoğu erkekler ve yakın akrabalarıdır. Ona hile ve kötülükler yaparlarsa da, hepsine galip gelir. Esmer tenli, orta boylu ve yüzünde bir eser olan kadından çekinmeleri iyi olur. Çünkü böyle bir kadın sihir yapıp eski bir mezara gömer ve onun kötülüğüne çalışır.

Tabiatı toprak olanlarla muvaffaktır. Tabiatı ateş olanlardan sakınmaları gerekir.

Yeşil ve havai mavi renkli elbiseler uygundur. Madenleri kalay ve gümüştür. Uğurlu taşları da yeşil zümrüttür. Yeni ay gördükleri zaman beyaz benizli bir kadın yüzüne bakacak olurlarsa o ay kendilerine bayırlı olur. Hayırlı günleri Perşembe, hayırsız günleri Cumartesi ve Çarşamba gecesidir. Cumartesi günü başlayan bir hastalıktan vefat etmeleri muhtemeldir. Senede bir defa kan aldırmaları ve sık sık yıkanmaları faydalıdır. Yatarken başlarını kıble istikametine koyarlarsa rahat uyurlar. Dilekleri için perşembe sabahı müracaat ederlerse muvaffak olurlar.

Canları sıkıldığı zaman Hüseyni, Acemaşiran veya Muhayyer makamlarındaki şarkılardan dinleyecek olurlarsa çok faydasını görürler. öğretmen, artist yazar, ressam, satıcı, memur, doktor, berber, avukat, hakim, sanatkar ve işçi olabilecekleri gibi din işlerinde de başarılı olabilirler. Yemek seçmezler ne bulurlarsa yerler. En çok et, sebze, meyve ve tatlıları severler.
 
Yine cok güzel bir konuya el atmissin abla, anladigim kadariyla Yildizname gibi birsey bu….asil burcum
Basak burda Akrep cikti yorumun cogu uyuyor benim kisiligime ve özelligime bi tek o Vasiflari pek
anlamdim onda da bir aciklik getirirsen iyi olur….Ellerine yüregine saglik. ÖPTÜM
 
handan abla ben hesaplıyorum 4 çıkıyor burcum aslan ama yıldıznamem yengeç çıkıyor ve bana çokçok az uyuyor
ismim sevda
anne ismim fadime bi bakabilirmisin doğrumu hesaplamışım toplamda 48 çıkıyor 12ye bölünce 4 kalıyor yani yengeç bana uymuyor
 
eski erkek arkadaşımınkini hesapladım aslan çıktı doğru hem burcu aslan hemde yıldıznamesi
benimkinde sorun var abla yardım edebilirmisin
 
handan abla ben hesaplıyorum 4 çıkıyor burcum aslan ama yıldıznamem yengeç çıkıyor ve bana çokçok az uyuyor
ismim sevda
anne ismim fadime bi bakabilirmisin doğrumu hesaplamışım toplamda 48 çıkıyor 12ye bölünce 4 kalıyor yani yengeç bana uymuyor


Toplam :48
48/12=4
12*4=48 bu 48 den ilk çıkan 48 i çıkartınca 0 kalıyor. ordanda balık çıkıyor..

Genelde öz burcumuz çıkıyor burdan. Yükselenini bak bi. Balık olabilrimi?
Öz burcun kesinse sen Aslanı oku canım.
 
Geri
Üst