Egzersiz nedir faydaları nelerdir ?

Uzman SühaN

Administrator
Egzersiz nedir faydaları nelerdir ?
Ben günlük egzersizin savunucusuyum ve yıllardır yapıyorum.Meşgul olduğum halde egzersiz yapmak için zaman ayırıyorum, çünkü o kadar önemli olduğunu düşünüyorum.Herhangi bir şekilde aktif olduğumun yerleşik olmaktan daha iyi olduğunu düşünüyorum, ancak bu faaliyetlerin tıbben önerilen egzersiz niteliği taşıdığından da eminim. Egzersizin sizin için iyi olduğunu biliyorsunuz, ancak ne kadar faydalı olduğunu biliyor musunuz? Ruh halinizi yükseltmeden, cinsel yaşamınızı iyileştirmeye kadar, egzersizin hayatınızı nasıl geliştirebileceğini öğrenin.Bu makalede egzersizin sağlığımız açısın dan faydalarına değinicem.


egzersiz.jpg




Düzenli egzersizin ve fiziksel aktivitenin sağlığa olan faydaları gözardı edilemez. Egzersiz, sağlığın geliştirilmesi ve formun korunması için kullanılan vücudun herhangi bir bölümünü düzenlemek için planlanan, yapılandırılan ve tekrarlayan fiziksel aktivitedir.enel olarak egzersiz sırasında ter atar, ağır nefes alır ve kalp atış hızınızı arttırırsınız.Egzersiz, fiziksel uygunluğumuzu ve genel sağlığımızı korumayı veya arttırmamızı amaçlar. İnsanlar birçok farklı nedenle egzersiz yapıyorlar. Bunlardan bazılarını sıralarsak kas güçlendirme,vücut ağırlığını koruma, sosyalleşme,eğlence, ve sağlık amaçlı.Spor salonuna yapılacak düzenli geziler harika, ancak her gün egzersiz yapmak için büyük bir zaman dilimi bulamazsanız . Fakat endişelenmeyin. Egzersizin faydalarını elde etmek için, gün boyunca daha aktif hale gelin , asansör yerine merdiven kullanın veya ev işlerini kontrollü yapın . Tutarlılık anahtardır unutmayın !

Az Ağrı, Daha Fazla Enerji

Yaygın egzersizlere birkaç basit düzenleme, enerjinizi artırabilir, ağrıyı ve sertliği hafifletebilir, ruh halinizi yükselebilir ve uykunuzu geliştirebilir.

Isının

Egzersize başlamadan önce ısınma hareketleri yapmak gerekir. Önce kaslarınızı gevşetmek için zaman ayırın. Sakatlanmaktan kaçınmanıza yardımcı olacaktır. Ayaklarınızla başlayın ve kolunuzu yukarı kaldırın. Kolayca hareket edene kadar tüm eklemlerinizle yavaş ve dairesel hareketler yapın (saat yönünde ve saat yönünün tersine). Eğer acı hissediyorsanız durun.

Vücudunuzu gerin

Günlük egzersizler eklemlerinizin daha sorunsuz hareket etmesine yardımcı olabilir.Büyük kas gruplarına odaklanın. Uyluk, kalça, bel ve omuzlar. Germeyi 30 saniye tutun. Şayet ağrı hissediyorsanız durun.

Uygun Egzersiz

Vücudunuz için uygun bir egzersiz seviyesi bulmak için, hafifçe başlayın ve egzersiz süresinin yoğunluğunu ve süresini yavaşça artırın. Egzersiz, vücudunuza meydan okumalı ve günlük aktivitenizin normal seviyesinden daha büyük bir yoğunluğa sahip olmalıdır.
Amacınız, zaman içinde etkinlik seviyenizi kademeli olarak artırmak olmalıdır. Vücudunuz onun için belirlediğiniz yeni zorlukları yerine getirmek için uyarlandığı için rutin daha kolay hale gelecektir. Artık kolaylaştığında, egzersiz yoğunluğunu arttırmanın veya yeni bir şeyler denemenin zamanı geldi.Keyfini çıkaracağınız bir egzersiz türünü seçin; bu şekilde düzenli olarak yapmaya devam etmek olasılığınız daha yüksektir. Arkadaşlarınızla ve ailenizle egzersiz yapmak, uygun davranmanın sağduyulu bir yoludur


Egzersiz sağlık koşulları ve hastalıklarla mücadele eder

Düzenli egzersiz, inme, metabolik sendrom, tip 2 diyabet, depresyon, çeşitli kanser türü, artrit gibi geniş sağlık sorunları ve endişeleri önlemeye veya yönetmeye yardımcı olur.Ayrıca, düzenli olarak egzersiz yaparken görünümünüz ve kendiniz hakkında kendinizi daha iyi hissedeceksiniz; bu da güveni artırabilir ve benlik sayınızı artırabilir.Egzersiz, dokularınıza oksijen ve besin sağlar ve kardiyovasküler sisteminizin daha verimli çalışmasına yardımcı olur. Düzenli fiziksel aktivite, enerji seviyelerini ve fiziksel görünümü artırabilir ve cinsel yaşamınızı artırabilir.

Ama bundan daha fazlası var. Düzenli fiziksel aktivite kadınların uyarılmasını artırabilir. Ve düzenli olarak egzersiz yapan erkeklerin, erektil disfonksiyon ile problem yaşamaları, egzersiz yapmayan erkeklerinkinden daha az olasıdır.Egzersiz ve fiziksel aktivite eğlenceli olabilir. Gevşemek, açık havanın keyfini çıkarmak veya sizi mutlu eden faaliyetlerde bulunmak için yalnızca bir şans veriyor. Fiziksel aktivite aynı zamanda eğlenceli bir sosyal ortamda aile veya arkadaşlarınızla bağlantı kurmanıza yardımcı olabilir.

Egzersiz ve fiziksel aktivite kendinizi daha iyi hissetmek, sağlığınızı korumak ve eğlenmek için mükemmel bir yoldur. Hafif yoğunluk egzersizi haftada en az 150 dakika, kuvvetli bir egzersizi haftada 75 dakika hedefleyin.Koşu, yürüyüş veya yüzme gibi kuvvetli ve orta dereceli aerobik egzersizlerin kombinasyonuyla uğraşmaya çalışın.Hafta boyunca etkinliklerinizi boşaltın. Kilo vermek istiyorsanız veya belirli fitness hedeflerini karşılamak istiyorsanız egzersiz çabalarınızı artırmanız gerekebilir.Yeni bir egzersiz programına başlamadan önce doktorunuzla konuşmayı unutmayın . (özellikle uzun süre egzersiz yapmadıysanız, kalp rahatsızlığı, diyabet veya artrit gibi kronik sağlık sorunlarınız varsa veya endişeleriniz varsa )Egzersize yeni başlıyorsanız, düşük ila orta yoğunluklu etkinlikler arasından seçim yapın. Yavaş başlayın ve zaman ve yoğunluğu mümkün olduğunca artırın. Yine, amacınız haftanın 5 günü, günde 30 dakikaya kadar çalışmaktır.
 
Geri
Üst