Elektronik sigara nedir ? E likit dolum sıvısı nasıl kullanılır ?

Uzman SühaN

Administrator
Elektronik sigara nedir ? E likit dolum sıvısı nasıl kullanılır ?
Sigara tüketimi günümüzün en büyük sosyal problemlerinden biridir. Pazar payı büyük ve tüketim ürünü olan sigara , kurutulmuş bir çok işlemden geçirilmiş tütünün ince bir kağıda sarılarak pazarlanmasıdır.


Sigara tüketiminin zararları anlatan bir çok uyarıcı broşür ve yazılar görmekteyiz. Fakat bir bağımlı için ,sigaranın zararlarını bilmek pek caydırıcı değildir. Sigaranın zararlı maddesi nikotin olarak bilinmektedir.

Sigara tüketen insanlarda , kalp hastalığı,damar tıkanıklığı,kanser türleri, yüksek tansiyon , asabiyet,uykusuzluk , öksürük, balgam ,astım gibi problemler görülmektedir. Sigara içen kadın ve erkelerde kısırlık vakası da görülmektedir. Sigara kadının yumurta kalitesini düşürür, plesentanın yaşlanmasına yol açar. Erkeklerde de sperm sayısını düşürür , sperm anomalilerine yol açar.


Sigara tüketiminin alışkanlık olduğu söylensede , bu kesinlikle yanlış bir bilgidir. Sigara içmek bir bağımlılıktır. Bir çok kişi sigarayı bırakmak adına onlarca yöntemi denese de sonuç başarısız olmuştur. Nikotin sakızları , akapuntur , psikolojik destek ve tedavi vs. sigaray bırakmak isteyenlerin başvurduğu yöntemlerden biridir. Bu yöntemleri uygulayanların %10 sigaraya veda etmiştir. Anlaşılan o ki sigarayı bırakmak öyle kolay değil. Son günlerde yeni tasarımıyla elektronik sigaralar gündemde. Bir çok kişi normal tütün kullanımın dan elektrobik sigara sayesinde vazgeçmiş. Makalemizin devamın da elektronik sigara ve elektronik sigaranın kullanımı hakkın da detaylı bilgileri bulabilirsiniz..

Öncesi ; Elektronik sigaranın zararları sigara mı zararlı e sigara mı ? Adlı konumuzu incelemenizi öneriyoruz.





elektronik sigara.jpg





Elektronik sigara sigarayı bırakmak isteyenler için üretilmiş ve birçok Avrupa ülkesinde bu amaca yönelik kullanılan elektronik ve buharlı bir cihazdır. Cihazdır diyorum ki sigara demek zararları akla getireceğinden ve elektronik sigarada ise bu zararların olmamasından dolayı bu cümleyi kurmadım.

Ayrıca elektronik sigara kullanımı bazı ülkelerde, sigarayı bırakmak isteyenlere reçete ile verilmektedir. Doktor kontrolünde ayarlanan likitler sayesinde ise kişiler hem sigaradan uzaklaşmakta hem de sağlıklı yaşama başlayabilmektedir. Burada önemli olan elektronik sigaranın dozlarının iyi ayarlanması ve en sonunda bırakılması veya nikotinsiz likitlere geçebilmektedir. Ayrıca elektronik sigaranın yanında kesinlikle sigara kullanmak alışkanlık haline gelmemelidir. İlk başlarda çok zorlanan kişiler bunu yapsalar bile bu sayı en fazla 3 olmalı ve kesinlikle üçü geçmemelidir.

Bildiğiniz gibi elektronik sigara modellerinin kullanımında dikkat edilmesi gereken en önemli konu elektronik sigara içerisinde kullanılan dolum sıvılarıdır. Lütfen elektronik sigara sıvılarını kullanırken gerekli hassaiyeti ve bilinci gösteriniz. Elektronik sigaramıza sıvıyı doldururken kartuş veya tank içerisine doldurduğumuz elektronik sigara dolum sıvıları atomizer sayesinde buhar haline dönüştürülmektedir.

Öncelikle şunu belirtmemiz gerekir ki, dolum sıvıları elektronik sigara yada e-sigara kullanımında en önemli konu olduğu için asla orjinal dolum sıvısı kullanımından ödün verilmemelidir. Sebebi ise içimize çektiğimiz buharın direk organlarımıza nufuz etmesidir. Kimse bedenine ve organlarına zararlı bir maddenin etki etmesini istemez.
Sahte dolum sıvıları kesinlikle kullanmayınız.. Şimdi şu soruyu duyar gibi oluyorum,

-Peki sahte dolum sıvıları (likitler) nasıl anlaşılır?

  • Sahte dolum sıvıları düz beyaz ve kalitesiz plastik kutularda olur.
  • Şişe üzerlerinde bandrol bulunmaz
  • Şişe üzerinde mg seviyesini gösteren rakam bulunmaz
  • Şişe üzerlerinde son kullanma tarihi bulunmaz
  • İçerisindeki sıvılar daha akışkandır
  • Kapak ağzında plastik kilit bulunmaz
  • Şişe üzerinde plastik jelatinden güvenlik şeridi bulunmaz
  • Örnek olarak, Dekang likit dolum sıvılarında '10 ml' ve 20 ml' dışında yani '30 ml' gibi ölçekler yoktur.Sadece '10 ml ve 20 ml olarak üretilir ve satılır.

DOLUM SIVISI - (E-LİKİT) 'MG' VE 'ML' NEDİR ?

Herkesin merak ettiği ve sizlerin likit seçerken 'bu likit mg yi seçtik ama nedir?' sorusunu kendisine sorduğunu tahmin edebiliyoruz. Likit mg yi açıklayacak olursak,

Likit mg: Seçtiğiniz dolum sıvısının ilaçlardakine benzer dozaj oranıdır. Sert ve yoğun sigara içen kimselerin yüksek dojaz ile başlayıp düşürerek devam etmesi mantıklı olanıdır. Belirli bir süre sigara hazzı aldığınız dozaj ile devam ediniz. Daha sonra düşük dozajlara geçerek sonunda sıfır nikotinli dolum sıvılarını kullanmak doğru olan kullanım şeklidir.
Kısaca likit mg için buharın sertlik ve doygunluk oranıdır diyebiliriz. Bu seviye daha çok deneme yanılma yolu ile bulunur.

Likit ml: Sıvı ölçü birimidir. Günlük hayatta içtiğimiz şişe sular, kutu meyve suları veya kola üzerinde de bu yazı yazmaktadır. Orjinal Dekang likitler sadece 10 ml ölçek olarak üretilir ve 10 ml olarak satılır.

Elektronik sigaranın kullanımı ise oldukça kolay ve rahattır. Kullanılan likitleri ve buharla birleşimi sonucunda faaliyete geçer ve her ortamda kullanabilme rahatlığı ile dikkat çekmektedir. Elektronik sigara kullanmaya başlayan kişiler ise bu sayede sigarayı bıraktıklarını ve ciğerlerinin temizlendiğini söylemektedir. Bu da bu cihazın ne kadar olumlu etkiye sahip olduğunun yaşanmış gerçekleridir.

Sigaranın aksine nikotinsiz likitlerle de kullanabileceğiniz bu harika cihaz ile artık sigaradan sizde tiksinecek ve elektronik sigaraya sarılarak sigaraya elveda diyebileceksiniz. İlk kullandığınızın andan itibaren çocuklarınızın ve eşinizin yanına daha rahat gelebilecek kimseden kesinlikle şikayet almayacaksınız.
 
Son düzenleme:
Bende sigara içiyorum.Bırakmayı çok denedim ama olmadı. Başvurmadığım tek yöntem akapunkturdu. Siagarayı bırakma denemelerimde başarısız oldum.Bende bu elktronik sigaradan alıp deniyicem inşallah işe yararda bende sigaradan kurtulurum .
 
Elektronik sigarayı Sadmin Ve Mawi admin de kullanıyor. Her ikisi de sigarayı bu şekilde bıraktı. Bu ay Sadminim E sigaradan bana da yollayacak . Tecrübelirimi , kullanım sonrası mutlaka paylaşıcam .
 
Kesinlikle tavsiye ediyorum yaklaşık olarak 3 aydır kullanmıyorum ben eşim ve diğer kardeşlerim arkadaşlarım da buna geçtiler. Ben Target Pro ve Eleaf Mini Pico Set kullanıyorum. Tabiki bunların paraları kendi aralarında değişiyor ama kör tuttuğunu öpüyor mantığı ile hareket ediliyor.

Facebook üzerinde bulunan kapalı gruplardan sağlam satıcılar ile bu ürünleri satın alabilirsiniz. Konuyu merak eden olur da yazarsa linklerini de veririm Bu meretten kurtulmanın tek yolu e sigara arkadaşlarım. Şiddetle tavsiye ediyorum. Hırıltı yok, kötü koku yok, tad alma duyumuz gelişti son derece hassasız artık. Kül yok çakmak derdi yok :D:D
 
en güzeli bu merete hiç bulaşmamak aslında şükür bulaşmadım ama böyle güzel yöntemler varsa yakınımda sigaradan kurtulmak isteyenlere tavsiye edeyim bende tşkler paylaşım için beyza adminem:sigarayok:
 
Geri
Üst