Bu ertesi gün haplarının %100 hamileliği önlemediği her internet sitesinde belirtiliyor. Bana göre çocuk sahibi olmak istemeyenler riske girmemeli uygun ve etkili bir doğum kontrol yöntemi tercih etmeli. Ertesi gün hapı kullanımı sonrası adet gecikmesi varsa akla ilk gelen gebeliktir. Böyle bir durumda mutlaka gebelik testi yapılmalıdır.
 
Merhabalar ben adetim btittikten 4 gun sonra iliskiye girdim 22 temmuz du yarim saat icinde ella aldim.yaklasik 13 gun adetim gecikti.sali gunu ve bu cuma idrar testi yaptim negatif cikti.pazartesi gununden beri adet sokturucu kullaniyorum.var olan bi kistim vardi ama ona ragmen hemen hemen duzenli bi adet donemim vardi.hamile olma ihtimalim nedir?
 
Merhaba, öncelikle belirtelimki ella hap % 100 gebelikten korumaz. Güvenirliği % 85-90 dır. Evde yapılan idrar testleri de % 100 net sonuç vermez. Hcg testinin yanılma payı yoktur. Kist türüne göre gebe kalmada engel teşkil edebilir, düzensizliklere yol açabilir. Bu bilgilerden sonra şunu belirtelimki gebe olup olmadığınız hakkın da kesin bilgi veremeyiz. Hcg testi yaptırın durumunuz hakkın da net sonucu alırsınız..
 
Merhablar ben en son yukarda yazmistim size kan testi yaptirdim 0.1 cikti kan testi gebelik olma ihtmalim varmidir? Cunku bugun gecikmemim 17 gunu
 
Merhablar bu ayin agustosun 10unda iliskiye girdim sevgilim bosalmadi hic ama tedbiren 2gun sonra ella hap ictim ve suan adetim 10gun kadar gecikti geçen ayın 22sinde sanirim en son adet olmuştum acaba hamile olma ihtimalim varmi varsa nasıl kaldirabilirim bu durumu ortadan ?
 
Merhaba sevgilimle korunmasız ilişkide bulunduk o anla birlikte sonraki 2 gün 3 tane yasmin hapı kullandım etkisi olmaz diye 3. gün ella kullandım 3 gün sonra adet günümde adet gördüm 1 ay geçti şüphelendim idrar testi yaptım negatif çıktı şimdi karın ağrım var reglim 1 gün gecikti ella regli geciktirir mi tekrar idrardan test yapmalı mıyım ve hamile olma ihtimalim var mıdır?
 
Merhabalar. Kız arkadaşımla ilişkimiz sonrasında tedbir amaçlı ella ertesi gün hapı kullandık. İlişkiye girdiğimiz gün adetinin bitti gündü ve ne olur ne olmaz diyerek kullandık bu ilacı. Şu an adetinin 7.gününde olması gerekirken hala adet görmedi. 7 gün gecikmesi var. 3 kere ev tipi gebelik testi yaptık hepsi negatif çıktı. Fakat hala adet görmemesi beni şüphelendiriyor. Adet sancıları kasıklarının biraz üstüne uzun süreli aralıklarla saplanıyo 10 saniye sürmüyo geçiyo. Göğüslerim ağrıyo hassaslaştı diyo kendisi adetin habercisi bunlar biliyorum ama gelicek gibi hissetmiyorum kendimi diyo. Sizce hamile olma olasılığı nedir. İlacı ilişkiden yarım saat sonra kullandık.
 
Bir buçuk ay önce sevgilim vajinama dışardan boşalmıştı. 22 saat içinde ella hap almıştım 3 saati doldurduktan sonra kusmuştum ama üç saat geçmişti. O ay tam günümde regl oldum ama bu ay bi hafta geciktim hala olmadım hamile olabilir miyim
 
Geri
Üst