Embriyoların rahim duvarına tutunması hakkında bilgiler

Uzman SühaN

Administrator
Embriyoların rahim duvarına tutunması hakkında bilgiler
tüp bebek tedavisi,tüp bebekte embriyonun tutunması,tüp bebek tedavisinde embriyo kalitesi,tüp bebek başarısızlığı hakkında bilgiler

Tüp Bebek tedavisi anne adayına gelişen embriyoları arasından tutunma özelliği en iyi olanlar transfer edilir. Embriyolar transfer edildikten sonra tutunma bölgesi olan rahim duvarı tamamen kontrol altında olmayan bir bölgedir. Rahim zarından ötürü olan ve tıbben hala açıklanamayan nedenlerden dolayı tutunma yaşanamayabilir

Bu nedenler ;

Endometrium kalınlığı; yaklaşık 8-10 mm olması gereken kalınlık, kimi zaman yeterli olmayabilmektedir. Geçirilmiş enfeksiyon yada cerrahi işlemler neticesinde hasar görmüş rahim zarındaki incelmeye yol açabilir. Bu durum genellikle yanıtı olmayan ve tedaviyi olumsuz etkileyebilecek nedenler arasındadır.
Özellikle ultrasonla teşhis edilebilecek, myom, polip gibi yer kaplayan sorunlar, embriyonun beslenmesini etkileyebilecek perde yapışıklık gibi patolojilerin daha tedavi başlamadan değerlendirilerek önlemlerinin alınması çok önemlidir.




tü.jpg




Tüm bunların neticesinde, olumsuz sonuç alındığı zaman; neden tüp bebek tutmadı , nerede hata var, kusur bende mi, gibi soruları sormamak için tedavinin başında oldukça ayrıntılı bir inceleme yapmak gerekir.Tüp bebek başarısızlığa yol açabilecek olası problemler tedavi edildikten sonra tedaviye başlamak, alınabilecek en mantıklı önlemdir.


Tüp bebeğin tutmadığı durumlar için etkenler:

Yumurta gelişimini sağlayacak olan ilaçların düzenli olarak kullanılmaması
Gebeliğin gerçeklemesini sağlayacak embriyonun genetik yapısı bozulmuş olması
Embriyonun dışını saran zarın kalın olması
Embriyonun gelişimini gerçekleştiren kültür ortamının yeterli olmaması
Bu gibi durumların olması, tekrarlayan tüp bebek başarısızlıklarına yol açabilir.
 
Geri
Üst