Emzirme döneminde limonlu su içmenin faydaları

Uzman SühaN

Administrator
Emzirme döneminde limonlu su içmenin faydaları
Limon kadar küçük bir meyvenin bedenimize sağladığı faydaları biliyor musunuz ? Limon suyunu tüketmek, birçok insanın kilo vermesinin yanı sıra vücudu detokslar. Çeşitli sağlık sorunları ile mücadele yardımcı olur. Limonda kemik güçlendirici kalsiyum, kalp ve sinir destekli potasyum ve magnezyum ve vücuttaki hücreler arasında iletkenlik için gereken sodyum bulunur. C vitamini bakımın dan zengin olan limon ayrıca cilt güzelliğinize de katkıda bulunur. Limon sitrik asit içerir ve C vitamini açısından zengin olup, tıbbi özelliklere sahiptir. Vücutta zararlı serbest radikallerle savaşır ve iltihaplanmayı azaltan bir antioksidandır.



limonlu su.jpg








Limon kolayca elde edilebilen bir narenciye çeşididir. Limon suyu, yaklaşık % 5 lik sitrik asit içermektedir ve keskin bir tada sahiptir. C vitamini, riboflavin, vitamin B, kalsiyum, magnezyum, fosfor, karbonhidratlar ve proteinlerin zengin bir kaynağıdır. Emzirirken limon suyunu içmek hem sizin hem de bebeğiniz için yararlıdır. Emzirirken limon suyu içmek vücudunuzu nemlendirir ve yenilenmesini sağlar, böylece bebeğinize sağlıklı bir süt sağlanır.



Hepimizin bildiği gibi limon suyu sindirim için iyidir. Emzirme süresince limon suyu içilmesi , bebeklerde maksimum sindirim sorununu önleyebilir. Bu sağlıklı içecek evde kolayca hazırlanabilir ve düzensiz bağırsak, kramp, şişkinlik ve gaz gibi sorunları tedavi etmek için düzenli olarak tüketilebilir. Bu sorunlar çok yaygındır ve anne sütü alan bebeklerde görülür.


Limon C vitamini bakımından zengindir, hem bebeğin hem de annenin cildi dokusunu korur. Limon suyu, vücudunuzu nemli hale getirme ve taze kalmasını sağlar. Bu aynı zamanda anne sütünün bebeğinize sağlıklı bir şekilde verilmesine yardımcı olur. Emziren anneler günlük su miktarını artırmalı ve günlük diyetlerinde mutlaka limon suyunu dahil etmeleri gerekir.



Limon suyu, boğaz ağrısı çeken anneye büyük bir rahatlama sağlar. Boğazdaki enfeksiyonu etkili bir şekilde öldürür ve boğaz ağrısını düzeltir. Annelerin enfeksiyonu tedavi etmek için limon suyu ile gargara yapmaları yeterlidir.


Emzirme süresince günlük olarak limon suyunun içilmesi, sindirim, toksin eliminasyonu ve vücuttaki besin emilimine yardımcı olabilir.Bebeğe süt tedarikinde herhangi bir toksin içeri girmesini engeller. Bu sağlıklı içecek, bebeğin sağlıklı olabilmesi için gerekli temiz süt ve günlük besin maddelerini almasını sağlar.



Emziren annelerde yüksek tansiyon yaygın bir durumdur. Limon yüksek miktarda potasyum içerdiği için yüksek tansiyonunuzu düşürecektir. Ayrıca baş dönmesi ve mide bulantısı gibi septomlarıda giderecektir.



Limon kabuğunun içinde limonen diye bilinen bir kimyasal var. Bu kimyasalın içinde anti-tümör özellikleri var.Dolayısıyla limon suyu içmek laktasyondan dolayı emziren annelerde meme kanseri geliştirme riskini azaltır.



emzirme dönemi.jpg





Limonun faydaları



Limonlarda, kolonun sağlığının iyileştirilmesine yardımcı olan ve pectin adı verilen faydalı bir lif bulunur ve güçlü bir anti bakteriyel olarak kullanılır.

Vücuttaki pH seviyelerini dengeler ve korur.

Sabah aç karnına limon suyu içmek vücuttan toksinleri atar

Sindirim sistemini yatıştırmaya yardımcı olduğu için vücuda sinerjik bir etkisi vardır.

Sindirimi kolaylaştırır ve safra üretimini teşvik eder

Karaciğeri güçlendirir.

Mükemmel bir kaynaktır sitrik asit, potasyum, kalsiyum, fosfor ve magnezyum.

Enfeksiyonlara ve hastalıklara neden olan patojen bakterilerin büyümesini ve çoğalmasını önlemeye yardımcı olur.

Eklemler ve dizlerdeki iltihabı önler

Limondaki potasyum içeriği, beyin ve sinir hücrelerinin beslenmesine yardımcı olur.

Karaciğerdeki kalsiyum ve oksijen düzeylerini dengelemeye yardımcı olur.

Hazımsızlık ve aşırı gaz problemini hafifletmeye yardımcı olabilir.

Hamile ve emziren kadınlarda, limon suyu, kalsiyum içeriğinden dolayı çocuğun (yetişkin gibi) güçlü kemiklerin oluşmasına yardımcı olacaktır.

Sağlıklı, parlak bir cilt sağlar

Göz sağlığının korunmasına yardımcı olur ve göz problemlerine karşı savaşır.

Kanın temizlenmesine yardımcı olur.

Soğuk algınlığı grip ve boğaz ağrısına iyi gelir.


Limonlardaki C vitamini, cildi sıkı ve kırışıklardan uzak tutmak için yeterli miktarda kollajenin üretilmesini sağlar


Limonun antibakteriyel özelliklerinden bahsettik. Balla birlikte, limon enfeksiyonlara karşı savaşır



Limon suyuyla gelen güzellik




Özetle ;



Limon, birçok vitamin ve ona bağlı diğer kaynaklardan oluşan, kolayca temin edilebilen narenciye çeşididir. Ayrıca C vitamini, kalsiyum, magnezyum, riboflavin, vitamin B, kalsiyum, karbonhidratlar, fosfor ve proteinleri vardır. Bu nedenle sadece emziren anneler değil herkes bu sağlıklı içeceği tüketmelidir. Bebeğinizin limon suyunun alınmasından kaynaklanan herhangi bir alerjik sorun veya tepki göstermediğinden emin olun. Güne bir bardak limon suyu ile başlayarak sağlığınıza katkıda bulunabilirsiniz.



Vücudunuz sudan yoksun bırakıldığında, yorgun, halsiz, bağışıklık fonksiyonunun azalması, kabızlık, enerji eksikliği, düşük / yüksek kan basıncı, uyku eksikliği, zihinsel netlik ve duyu hissi eksikliği gibi yan etkileri kesinlikle hissedebilirsiniz. Limonlu su tüketerek bu septomları giderebilirsiniz. Limonlu su bağışıklık sisteminizi artırır, sık idrara çıkmayı sağlar, ph şı dengeler, enerji verdiği gibi ruh halinizi de iyleştirir. Limonlu su içmenin elbetteki sayısız faydaları var. Bu makalemiz de sadece bir kısmını ele alabildik. Limon suyu üketerek genel sağlığınızı koruduğunuz gibi bebeğinizin kemik gelişimine de katkıda bulunabilirsiniz. Emzirme döneminde günde 2 bardak limonlu su için. Bebeğiniz her hangi bir reaksiyon göstermez ise limonlu su tüketmeye devam edin. Tansiyonu düşük olanlara limonlu su tavsiye edilmemektedir.
 
sabahları güne başlarken mutlaka limonlu su içerim. Vücuduma detoks etkisi yaratıyor. Daha enerjik ve zinde oluyorum. Metabolizma mı hızlandırıyor. Emziren annelere de elbetteki faydası olacaktır ama düşük tansiyona sahip olanlar, aşırı limonlu su tüketiminden kaçınmalıdır. Düşük tansiyon varlığında limonlu su tüketimi tansiyonu çok hızlı düşürebilir.
 
Geri
Üst