Erkek doğurganlığına iyi gelen besinler

Uzman SühaN

Administrator
Erkek doğurganlığına iyi gelen besinler
doğurganlık,erkek doğurganlığı, erkek doğurganlığını artıran besinler,sperm sayısı artıran besinler,erkek kısırlığı için beslenme,

erkek doğurganlığı beslenme.jpg




İnfertilite yaygın bir sorundur kadın üreme kabiliyetine odaklanırken vakaların bir kısmı erkeklerden kaynaklanır.Bazen durum hem kadından hem erkekten kaynaklanabilir. Erkek infertilitesi , düşük sperm sayısı, anormal sperm şekli veya boyutu ve azaltılmış sperm motilitesi gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir . Bu anormallikler, bir erkeğin yaşam tarzından ve genetiğinden sorumlu olabilir. Sağlıklı bir diyetin hem erkeklerde hem de kadınlarda doğurganlığı artırabileceğine dair güçlü kanıtlar vardır. Sperm, yediğiniz şeylere özellikle duyarlıdır. Folat, selenyum, çinko ve çeşitli antioksidanlar dahil olmak üzere temel besin maddelerine ihtiyaç duyarlar. Bu makalemizde sperm sayısını artıran besinler,sperm sayısı nasıl artırılır, sperm sayısı nasıl çoğaltılır, sperm sayısını çoğaltmak için nasıl beslenmek gerekir ? Gibi soruların yanıtları detaylı olarak verilecektir daha fazla bilgi edinmek için okumaya devam edin.



Sperm sayısının düşük olması erkek fertilesinin nedenlerinden biridir. Araştırmalar, çiftlerde infertilite sorunlarının yarısından fazlasının , düşük sperm sayısının nedeni olduğunu göstermektedir. Hormonal rahatsızlıklardan fiziksel problemlere, psikolojik problemlerden çeşitli hastalıklar erkek infertilitesine neden olabilir. Birçok tedavi seçeneği mevcut olmasına rağmen, birçok durumda tedavi işe yaramayacaktır. Optimal sperm üretiminde diğer önemli bir faktör de sağlıklı bir kiloyu korumaktır.Potansiyel olarak zararlı kimyasallara aşırı maruz kalmakta erkek doğurganlığını etkileyebilir. Sağlıklı bir yaşam tarzı yaşayan erkeklerin sağlıklı sperm üretme olasılıkları daha yüksektir. Sigara içme -, hem sperm sayısını hem de sperm hücresi motilitesini önemli ölçüde azaltır. Diyette yetersiz C vitamini ve çinko, aşırı alkol tüketimi , Sıkı iç çamaşırı giyme, aşırı streste sperm sayısını düşürebilir.Bu davranışların değiştirilmesi, bir erkeğin doğurganlığını artırabilir..



Ortalama sperm sayısı kübik santimetre başına 120 ila 350 milyon arasındadır. Düşük sperm sayısı kübik santimetre başına 40 milyonun altındadır. Düşük sperm sayısı veya zayıf sperm motilitesi, kimyasallar, radyasyon, ilaçlar, ağır metal maruziyeti, sigara içimi, aşırı alkol kullanımı, uyuşturucu kullanımı ve kirlilik gibi çevresel toksinlere bağlı olabilir.Isı da sperm üretimini azaltabilir. Anti ülser ilaçları simetidin ve ranitidin, sperm sayısını azalttığı ve iktidarsızlık yarattığı rapor edilmiştir.Bol miktarda taze meyve, sebze, kepekli tahıl ve baklagillerin tüketilmesi doğurganlığı artırmaya yardımcı olabilir. Ayrıca tütün, rafine karbonhidratlar, kahve, çay, alkol ve suni katkı maddeleri içeren yiyeceklerden uzak durun.Diğer taraftan obezite, düşük sperm sayısı ve iktidarsızlıkla ilişkili olabilir. İdeal kiloya sahip olduğunuzdan emin olun.Erkekler için, doğurganlığı arttırmak için en önemli takviye edici besin maddeleri C vitamini ve çinkodur. istiridye, yengeç, kırmızı et, kümes hayvanları ve fasulyelerde bulunur.



Kuşkanmaz düşük olan sperm sayınızı artırabilir.Kuşkonmaz, sadece sağlıklı sperm üretimi için kritik olan besinlerle dolu değildir, aynı zamanda kalp damar sisteminize yardımcı olabilecek ve kan şekerinizi düşürecek benzersiz özelliklere de sahiptir. Sperm sayısını artırmak için en iyi yiyecek, bitter çikolatadır . Çikolatayı oluşturan kakao çekirdekleri, zengin anti-oksidanlarla dolu. Ayrıca sperm hacmini arttırmaya yardımcı olan L-Arginin adı verilen bir enzim içerir. Yumurtanın sperm sayısını arttırmak için temel süper yiyecek olduğu sır değil . Yumurtalar, spermin hareketliliğine yardımcı olan E vitamini ve protein açısından zengindir. Ayrıca tüm spermleri serbest radikallerden korur, böylece fertilizasyon şansını iki katına çıkarır.Sperm sayısını arttırmak için Goji meyvelerini tüketin. Çin çalışmasına göre bir ay içinde sperm sayısını ikiye katlayabilir. Muz B1, C vitamini ve magnezyum açısından zengindir. Sperm sayısını artırır.Sarımsak sadece kanserin önlenmesinde yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda skrotumdaki sperm üretimini artırmaya da yardımcı olur.



Mükemmel doğurganlık diyet kesinlikle Kinoa içermelidir. Bu yiyecek, erkek doğurganlık için harika. Kinoa'nın folat ve vitamin B12 içeriği, erkek üreme organlarına kan aktarır ve böylece sperm konsantrasyonunu arttırır. Ispanak özellikle spermin gelişimi için gerekli olan folik asit açısından zengindir . Ceviz zengin omega 3 yağ asitleri ile iyi bilinir ve bu da spermin canlılığını artırmaya yardımcı olur.Beslenme eksiklikleri hormon fonksiyonunu bozabilir, sperm üretimini engelleyebilir ve anormal sperm üretimine katkıda bulunabilir.aze sebzeler, meyveler, kepekli tahıllar, balıklar, kümes hayvanları, baklagiller, kabuklu yemişler ve tohumlara odaklanan doğal yiyecekler yiyin.Sperm sayısını veya sperm kalitesini düşürdüyseniz, özel olarak formüle edilmiş bir fertilite multivitamin yardımcı olabilir. Sağlıklı sperm üretimi için önemli olan önemli vitaminler ve mineraller şunlardır: C vitamini, E Vitamini, Çinko, Selenyum, Folik Asit, L-Karnitin.


Hepimiz portakal suyunun soğuk algınlığına geldiğinde, C vitamini açısından yüksek olduğu için iyi olduğunu biliyoruz, fakat C vitamininin sprem sayısını artırdığını biliyormuydunuz ? Greyfurt, ananas, limon inanılmaz antioksidandır ve doğurganlığınız için harikadır. Brokoli, geliştirilmiş semen kalitesine bağlı olan neredeyse tüm vitaminleri ve mineralleri içerir. Naturel sızma zeytinyağı sağlıklı yağlar ve mikro besinlerin eşsiz bir karışımına sahiptir. Sağlıklı sindirim, kemikler ve beyin işlevleriyle bağlantılıdır ve kardiyovasküler hastalıklara ve kansere karşı korunmaya yardımcı olur. Ayrıca sperm sayısını artırır. Nar anti-aging dir. Sperm üretiminin kalitesinin artmasına yardımcı olan antioksidanlardan da yüksektir.Çalışmalara göre, folik asit eksikliği erkeklerde kromozomal anormalliklere yol açabilmektedir. Mercimek folik asit bakımından zengindir. Çinko açısından zengin olan herhangi bir gıda, serbest radikallerin spermlere zarar vermesini önlediğinden, spermler için büyük bir koruyucudur. Ayrıca libidoyu uyarır. Sığır eti gibi kırmızı et de büyük bir çinko kaynağıdır. Sperm üretimine ve hareketliliğine yardım ettiği bilinmektedir.



Muz, vücudunuzun daha sağlıklı sperm üretmesine ve sperm verimliliğinizi artırmanıza yardımcı olan A, B1 ve C vitaminleriyle doludur. Bu tropikal meyve ayrıca Bromelain adı verilen nadir bir enzim içerir. Bu, sperm sayısını ve hareketliliğini de arttıran doğal bir anti-inflamatuar enzimdir.Folik asit sağlıklı sperm gelişiminde hayati öneme sahiptir. Ispanak ve diğer yeşil yapraklı sebzeler bu vitaminin zengin bir kaynağıdır. Yumurtalar, sperm sayısını arttırmanın yanı sıra motilitelerini arttırmak için mükemmel bir seçenek olarak kabul edilir. E vitamini yüksek ve protein dolu yumurta, sayınızı azaltabilen serbest radikallerden sperm hücrelerini korur. Bu besinler, doğurganlık için önemli olan güçlü ve sağlıklı sperm üretimine yardımcı olurlar.Kuşkonmaz dışında, folik asitle dolu bir başka yeşil sebze de brokoli'dir. B9 vitamini olarak da bilinen folik asit, kadınların gebe kalmasına yardımcı olduğu bilinmektedir ve erkek doğurganlığını artırır. Havuç antioksidan olan beta-karoten içerir. Serbest radikalleri nötralize ederek sağlıklı spermi korumaya yardımcı olurlar. Antioksidanlar ayrıca spermlerin yumurtasına yüzerek yumurtaya doğru yüzmelerine yardımcı olurlar.Çemen otu düşük sperm sayısı için geleneksel bir ilaçtır.


Sperm sayınızı geliştirmenin en kolay yolu, her gün bol miktarda su içmek. Bu, sperm dahil hücrelerin işleyişini hızlandırmak için vücudunuzu hidrate tutmak için gereklidir. C vitamini suda çözünen bir vitamindir. Bu vitamin, sisteminizden temizlenir, dolayısıyla günlük olarak yenilenmesi gerekir. Bu vitaminin en iyi kaynakları taze meyve ve sebzelerdir; Bununla birlikte, diyet takviyeleri şeklinde de alınabilir. C vitamini, vücudun kemik, deri ve kan damarlarını içeren bağ dokularını oluşturmasında ve korumasında yardımcı olur. Bu vitamin ayrıca bağışıklık gücünü artırır ve dokuların onarımı ve yenilenmesinde yardımcı olur.Omega-3 yağları geliştirilmiş sperm sayısı ve sperm kalitesi ile bağlantılıdır. Sperm sayısını artırmak için omega 3 yağları açısından zengin besinler tüketin.Erkeklerde infertilite genellikle düşük sperm sayısının sonucudur. Düşük sperm sayısıyla ilişkili erkek infertilitesi vitamin veya çinko eksikliğine bağlıdır, bu da birkaç diyet değişikliğinin sperm sayısını arttırmaya yardımcı olabileceği anlamına gelir.
 
Geri
Üst