Eski ahşapa hayat verin...

M

Misafir

Forum Okuru
Eski ahşapa hayat verin...
Eski ahşapa hayat verin...
hob0066.jpg
Evlerde kadınların en büyük problemi kendi zevkine uygun olan eşyayı bulamamaktır. Ve pek çoğumuz sadece aradığımızı bulmak için ufacık objelerin peşinde günlerce koşarız. Ahşap boyama sanatıyla artık siz de zevkinize uygun objeler yapabilirsiniz. ‘Ben beceremem’ diye önyargılı olmayın. Çünkü ihtiyacınız olan tek şey ilgi ve sabır…

Ahşap boyama tekniği, sonsuz renk seçenekleriyle farklı bir dünyanın kapısını aralamanızı sağlıyor. Kimi zaman bakmaktan sıkıldığınız bir eşyanızı değiştirirken, kimi zaman da yepyeni ham bir objeyle yaşadığınız mekâna büyük paralar harcamadan farklılık katabilirsiniz.

Evinizin bütçesine katkıda bulunabileceğiniz bu teknik, aynı zamanda sizi günün stresinden uzak tutan bir terapi görevini de üstlenecek. Meercat Sanatevi’nin yetkililerinden Caner Gürlek ile hazırladığımız ahşap çalışmamızla, siz de bu el sanatının büyüsüne kapılabilirsiniz.

Ayrıca Bauhaus Yapı Marketi’nde satılan Luoman Ahşap Evler kır evinden garaja, oyun evinden mangal evine, alet evinden kamelyaya kadar çok çeşitli amaçlarla kullanılabiliyor. Finlandiya’dan ithal edilen Luoman markalı ahşap evler, kolay montajıyla dikkat çekiyor.

Bayrampaşa ve Beylikdüzü marketlerinde sergilenen ahşap evler bahçelerde, yazlıklarda, deniz kenarlarında, yaylalarda doğayla başbaşa yaşamak isteyenlere pratik çözümler sunuyor. Mangal evi, çocuklar için oyun evi ya da otomobiller için garaj, aletler için alet evi, kapalı otopark olarak da kullanılabilen modellere sahip olan ahşap evler için istenirse ücretli montaj hizmeti de veriliyor.

Yaratıcılığı geliştirir...
Ahşap boyama ile ilgilenmek için bazı temel işlemleri bilmek ve kullanılacak malzemeleri doğru seçmek gerekiyor. İsterseniz kendinizi güvenilir ellere teslim edip, yaratıcılığınızı tekniklerle birleştirip, evinizi dekore edebilirsiniz.

Öğrendiğiniz her yeni teknik size yeni yetenekler katarken, yaratıcılığınızı da geliştirecektir. El emeğinizi döktüğünüz objeleri kullanmak da en büyük mutluluklardan olsa gerek. Ahşap boyama sanatıyla ilgilenmeye başlayınca, her bir fırça darbesinin ne kadar eğlenceli ve rahatlatıcı olduğunu fark edeceksiniz.

İlk iş zımparalama
Ahşap bir objeyle çalışmaya başlarken yapılacak ilk işlem zımparalamadır. Ardından boyama işlemi gelir. Ahşap boyarken çok çeşitli renkleri kullanabilirsiniz.

Hatta, bir sünger veya bez yardımıyla başka renkler kullanarak efektler katabilirsiniz. Eğer fırça darbelerinize güveniyorsanız, objenizi çiçeklerle, kuşlarla da süsleyebilirsiniz. Varak, çatlatma, eskitme, dekupaj, transfer gibi pek çok teknikle ahşap boyama yapılabilir. Bir objeyi boyamaya karar verdiğinizde, öncelikli olarak teknik belirleyip, ona göre malzemelerinizi seçmelisiniz.
 
Geri
Üst