Evde Dekoratif Mum Nasıl Yapılır?

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Evde Dekoratif Mum Nasıl Yapılır?
dekoratif mum yapımı, evde mum nasıl yapılır, evde mum yapımı


Sevgili melekler, evde boş oturup canı sıkılan bayanlar için bir önerimiz var. Hem vakitlerinizi değerlendrebileceğiniz hem de evinizin dekorasyonunda minik değişiklikler yapabileceğiniz dekoratif mumların nasıl yapıldığını aşağıdaki makalede anlatıyoruz. Yaptığınız çeşitli şekillerdeki ve renklerdeki mumları satabilir, ev ekonomisine de katkıda bulunabilirsiniz...



evddekoratif-mum.jpg




Mum yapımı için Gerekli Malzemeler

Toz boya
Katı parafin
Sıvı parafin
Pamuklu ip(paket ipi)
Mumun gövdesini oluşturabileceğiniz her hangi bir kalıp
yada bunların dışında evinizdeki eski mumlarınızı değerlendirebilirsiniz!


Dekoratif Mum Nasıl Yapılır?

Öncelikle mum yapacağınız kalıbı seçin, ilk etapta daha kolay olan kalıpları seçmenizi öneririz. BU kalıplar donduktan sonra kolayca çıkabilmelidir! Kalıp evde kullandığınız eşyalar olabilir, bardak, küçük alüminyum kaplar sizin için ideal kalıplar olabilir.
Mumunuzun fitili olacak olan ipi katı parafine güzelce sürün ve kurutun. Kuruduktan sonra düz bir şekil almasına dikkat edin!
Yarım kilo katı parafin parçalarına bir çorba kaşığı sıvı parafin ekleyerek uygun bir kapta kısık ateşte eriyene kadar ısıtın. Burada kullanacağınız kap çok küçük olmamalıdır.
Mumu eritme esnasında kullanacağınız ateş çok hafif olmamalı!
Renk verme kısmında ise aldığınız toz boyaları veya evinizde bulunan kullanmadığınız pastel boyaları kullanabilirsiniz! Eğer mumların kokulu olmasını istiyorsanız karışımın içerisine bir miktar parfüm sıkabilirsiniz.
Ardından mum kuruduktan sonra kalıptan çıkarın. Hepsi bu!

NOT: Kalıbınızı alın ve iç kısmına bir miktar sıvı yağ sürün, bu mumumuz donduktan sonra çıkarılmasında bizlere yardımcı olacaktır.
 
Geri
Üst