Evde diş beyazlatma yöntemleri

Uzman SühaN

Administrator
Evde diş beyazlatma yöntemleri
Ağız sağlığı çok önemlidir ve genel sağlığınız oradan başlar.Ve eğer ağzınıza iyi bakmazsanız, genel sağlığınız bozulabilir.Aynısı güzellik için de geçerlidir. Bir gülümseme, güzel bir jest şeklidir. Kötü bir diş hijyeni gülümsemenizi atkileyebilir kendinizi çok ezik hissedebilirsiniz. Dişlerinizi gizlemek neredeyse imkansızdır, çünkü konuşurken gülerken yemek yerken dişler mutlaka görünür. Dişlerinizi beyazlatmak için seçim yapabileceğiniz birçok ürün vardır.Bununla birlikte, çoğu beyazlatıcı ürün, dişlerinizi beyazlatmak için kimyasalları kullanır. Ev yapımı doğal malzemelerle dişlerinizi beyazlatmak mümkün. Dişlerinizi doğal yollardan beyazlatmak istiyorsanız makalemizi okumaya devam edin.



diş beyazlatma.jpg





Dişlerin donuklaşmasına ve parlak, beyaz ışıltılarını kaybetmesine neden olan birden fazla faktör vardır.Bazı gıdalar, dişinizin en dış tabakası olan minenizi lekeleyebilir. Ek olarak, dişlerinizdeki plak birikimi onların sarı görünmesine neden olabilir.Bu tip renk değişimi genellikle düzenli temizlik ve beyazlatma ilaçlarıyla tedavi edilebilir.Dişlerinizi beyazlatmanın en kolay yolu, lekelerin ve sararmanın önlenmesidir.


Çoğu leke yiyecek ve içeceklerden kaynaklanır ve sarılık da diyetinizden kaynaklanabilir.


Daha beyaz dişler istiyorsanız, kaçınmaya çalışın:


Kahve veya çay içmek

Sigara

Yaşlanma nedeniyle diş minesini inceltme

Zayıf bir diyet

Antibiyotik kullanımı

Aşırı florür alımı

Genetik etkenler


Dişlerinizi doğal olarak beyazlatmanın en iyi yolu düzenli olarak fırçalamaktır.Diş macunları, dişlerinizin yüzeyindeki lekeleri nazikçe temizler. Çoğu yiyecek dişleri lekelememektedir, ancak eğer bir kahve tiryakisi iseniz veya sigara içiyorsanız, dişleriniz sararabilir.


Parlak, sağlıklı bir gülümseme, özgüveninizi artırabilir. Ek olarak, ağzınızı temiz tutmak çeşitli enfeksiyon ve hastalıklardan korunmanıza yardımcı olur. Ağız hijyeni rutininizdeki en önemli adımlardan bazıları fırçalama ve diş ipi kullanmaktır, bazı ev ilaçları da gülüşünüzü iyileştirmeye yardımcı olur. Hindistan cevizi yağı, popüler bir seçimdir çünkü hoş bir tada sahiptir ve birçok ek sağlık yararı sunar .Hindistancevizi yağı aynı zamanda, iltihabı azaltma ve bakterileri öldürme yeteneği ile bilinen laurik asidinde de yüksektir



Diş macunları, diş ve diş etlerinizdeki yiyecek artıklarını ve plakları çıkarmaya yardımcı olduğundan, ağız hijyeni rutininizin önemli bir parçasıdır. Diş macunları jel, macun veya toz formda olabilir ve benzer içeriklere sahip olabilirken, bireysel ihtiyaçlar için yapılmış farklı türde diş macunları vardır.Florür suda bulunan doğal olarak bulunan bir mineraldir. Florürlü diş macunları diş minesini güçlendirerek diş çürümesini önler . Beyazlatıcı diş macunları, genellikle magnezyum karbonat, hidratlanmış alüminyum oksitler ve kalsiyum karbonat gibi tipik olarak mineral bileşikleri olan hafif aşındırıcılar içerir.




Bunlar sararmaya neden olan yüzey lekelerinin çıkarılmasına yardımcı olur ve daha parlak bir diş yüzeyi elde etmenize yardımcı olur.Beyazlatıcı diş macunları ayrıca sıklıkla lekeleri çıkarmaya yardımcı olan bir ağartma maddesi olan hidrojen peroksitin küçük bir yüzdesini içerir.Etkili olan hidrojen peroksit içeren beyazlatıcı diş macunları, ancak duyarlılığa neden olabilir. Her gün beyazlatıcı ve hassas diş macunu arasında geçiş yaparak hassaslığı azaltabilirsiniz.


Diş fırçası kullanımı ile ilgili bilgiler






Florid duyarlılığı olan kişiler için, ksilitol, yeşil çay ekstresi, papaya bitki özütü, sitrik asit, çinko sitrat ve kabartma tozu gibi doğal içerikli diş macunları da dişlerin beyazlatılmasında ve iyice temizlenmesinde etkilidir.Hem manuel hem de elektrikli diş fırçaları dişleri etkin bir şekilde temizleyebilir.Yumuşak diş fırçaları hassas dişler ve diş etleri olan kişiler için en iyisidir.. Diş fırçanızı her üç ila dört ayda bir değiştirdiğinizden emin olun. Bakteri, zaman içinde kıllar arasında birikebildiği, plak, emaye aşınması ve ağız enfeksiyonlarına yol açabileceği için kapalı bir kapta saklamaktan kaçının. Diş fırçanızı kimseyle paylaşmayın. Bu ayrıca mikropları, diş fırçasında az miktarda kan varsa bile virüsleri ve hastalığa neden olan bakterileri ağzınıza sokabilir.Her kullanımdan önce ve sonra diş fırçanızı, bakteri kılları üzerinde birikmesini önlemek için yıkayın.Günde en az bir kez diş ipi kullanmak, diş fırçanızın diş fırçanızın ulaşamayacağı yerlerden uzaklaşmasına neden olur. Yemeklerden veya kafeinli içeceklerden sonra su ile durulamak, kalan yiyecek ve kalıntıları dişinizden çıkarmaya yardımcı olur, leke ve çürümeyi önler



Kabartma tozu doğal beyazlatma özelliklerine sahiptir, bu yüzden ticari diş macununda popüler bir içeriktir. Diş fırçanıza biraz karbonat koyarak diş etlerinize değdirmeden dişlerinizi fırçalayın. Diş macunu kullanmak yerine, diş fırçanızı bir deniz tuzu karışımına batırın 3 ila 5 dakika boyunca dişlerinizi fırçalayın. Kabartma tozu dişleri beyazlatmaya ve genel ağız sağlığını artırmaya yardımcı olur. Kabartma tozu, dişlerinizden plak ve yüzey lekelerini temizleyebilen hafif bir aşındırıcıdır. Dişlerinize beyazlatıcı olarak birkaç şekilde uygulayabilirsiniz:Nemlendirilmiş bir diş fırçasını doğrudan toz kabartma tozu içine batırın. Dişlerinizi normalde yaptığınız gibi fırçalayın, kabartma tozunu tükürün ve ağzınızı su ile durulayın.



Çileklerdeki malik asit, yüzeydeki lekeleri ve plakları temizleyen doğal bir emülgatördür. 3 tane çişeği ezin ve içine biraz kabartma tozu ekleyin dişlerinizi bu karışımla fırçalayın. Diş lekelerinin geçtiğini göreceksiniz.



Yüzeydeki lekeleri çıkarmak için elma sirkesini deneyin. Elma sirkesi de doğal diş beyazlatma özelliklerine sahip olan çok amaçlı bir ev ürünüdür. Her ne kadar sonuçlar anında olmasa da, kabartma tozu ile birlikte elma sirkesi kullanmak yüzeydeki lekelerin çıkarılmasına ve dişlerinizi beyazlatmanıza yardımcı olabilir. Sirke limon gibi asidiktir ve bu nedenle dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir, özellikle de kabartma tozu ile birlikte kullanıldığında. İki karışımı, dişlerinizi fırçalamak için macun olarak kullanılabilir


Hindistan cevizi yağı ve nane yaprakları ile plak mücadele. Hindistan cevizi yağı dişlerinizi temizlemeye, lekeleri azaltmaya ve bakteri oluşumuna neden olan plakla mücadele etmeye yardımcı olan doğal bir üründür.Hindistan cevizi yağı hafif ve aşındırıcı olmadığı için günlük olarak kullanılabilir. Hassas dişler ve diş etleri olan insanlar için de güvenlidir.



Kabartma tozu ve limon suyu karıştırın. Limon suyunda bulunan sitrik asit doğal bir ağartma maddesi olduğundan, mükemmel bir beyazlatıcı madde olabilir. İki malzemeyi birleştirerek bir macun haline getirebilir ve seyrek olarak beyazlatıcı olarak kullanabilirsiniz.


Dişlerinizi fırçalamak için adaçayı kullanın antiseptik bir etkisi vardır ve bu nedenle bazı gargaralarda bile bulunur. Dişlerinizi beyazlatmaya da yardımcı olabilir. Sadece taze adaçayı dişlerinize sürün



Çilek dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilecek malik asit adı verilen bir enzim içerir. Dilimlenmiş bir çileği dişleriniz üzerine sürtün veya taze çilekleri bir macun haline getirin ve dişlerinizi ovun.


Taze limon kullanın. Limonda bulunan doğal ağartma maddeleri dişlerinizi beyazlatmaya yardımcı olabilir; Ancak, sitrik asit bulunan limonlar diş minesini de yıpratabildiğinden, bu yöntemi aşırı kullanmamalısınız. Bir dilim limon kabuğu alın ve dişlerinizi ovun.


Diş beyazlatma, dünyanın en popüler kozmetik hizmetidir .Tıpkı hepimizin farklı saç ve ten rengine sahip olduğumuz gibi, dişlerinde genetiği vardır.Bazı insanlar, dişlerinin diğerlerinden daha fazla sararma ve renk değiştirmesinden daha fazla etkilenecektir.Yaşam tarzı, dişlerinizin sağlıklı görünmesinde de önemli bir rol oynar. Hem genel sağlığınız hemde diş sağlığınız için sağlıklı ve dengeli beslenin . Dişlerinizi günde en az 3 defa fırçalayın. Ve makalemizde yer alan bakım önerilerini dikkate alın. En önemlisi yılda 2 defa diş hekimini ziyaret edin..
 
İnternette bir çok yerde diş beyazlatma ile ilgili benzer konular var. Bende bir bilgi paylaşmak istiyorum tabi bunu uygulamak ne kadar zararlı bilmiyorum. Sonuçta bir sağlık uzmanı değilim. Ama okuyanlar olursa bilgi verirse sevinirim. Benim arkadaşım çok sık çay ve sigara kahve tüketiyor. Yılda iki defa diş temizliğine gidiyordu . Du diyorum çünkü artık gitmiyor. Bildiğimiz çamaşır suyuna pamuk batırıp diş lekelerini temizliyormuş. Sigaradan ve çaydan oluşan kahverengi lekeler çamaşır suyuyla geçiyormuş. Normalde çamaşır suyunu solumak bile zararlı biliyorum ama dişe uygulamanın ne kadar zararlı olduğunu bilmediğim gibi kestiremiyorum da. Umarım bir diş hekimi bu yazıya denk gelirde bizi bilgilendirir.
 
Geri
Üst