Evde Hazırlayabileceğiniz Ev Yapımı Nefis Pasta Kreması Tarifi

T

TİTAN

Forum Okuru
Evde Hazırlayabileceğiniz Ev Yapımı Nefis Pasta Kreması Tarifi
ev yapımı krema nasıl yapılır
ev yapımı krema tarifi



Sevgili melekler, eğer canınız pasta yapmak istediyse ve evde de pasta kreması yoksa hemen pes etmeyin. Şimdi sizlerle paylaşacağımız ev yapımı krema tarifi ile hiçbir katkı maddesi kullanılmadan hazırlanmış leziz bir pasta hazırlayabileceksiniz .. :)




Krema İçin Malzemeler:

2 çay bardağı toz şeker

3 su bardağı süt

3 yemek kaşığı un

1 yemek kaşığı tereyağ / margarin


Krema Yapılışı:


Yağ hariç tüm malzemeleri tel çırpıcıyla karıştıra karıştıra pişirin. Göbek atmaya başlayınca, içine yağını da koyup, biraz karıştırıp altını söndürün.
ev_yapimi_krema-2a.jpg


Yağ, kremaya parlaklık veriyor. Ben hiç koymuyorum aslında, bir zararını da görmedim:) Bu ölçülerle, bir pastayı kaplayacak kadar krema çıkıyor. Eğer bayağı tatlı bir krema istiyorsanız büyük çay bardaklarını, orta şekerli bir krema istiyorsanız ise klasik tip minik çay bardaklarını kullanabilirsiniz. Vanilya sevenler, isteğe bağlı altını kapattıktan sonra bir paket vanilya ekleyebilirler.



Kakaolu Krema İçin Malzemeler:

3 Su Bardağı Süt

2 Çay Bardağı Şeker

1 Yemek Kaşığı Un

2 Yemek Kaşığı Kakao

2 Tatlı Kaşığı Mısır Nişastası

2 Adet Yumurta Sarısı

Kakaolu Krema Yapılışı:

Tüm malzemeleri küçük bir tencereye koyun. Orta ateşte çırpma teli ile sürekli karıştırarak pişirin. Karışım kaynamaya başlayınca, (göz göz olunca) bir iki kez karıştırıp, ocağın altını kapatın. Karışım ılınıncaya kadar ara karıştırarak kabuk tutmamasını sağlayın.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba bu tarifi denedim kivami muhallebi gibi oluyor fakat tadi.mukemmel evde yaptigim pastama hazir pasta tadi verdi resmen :) tarif icin tesekkurler :)
 
Bnde kremayi boyle yapiyorum ama pastaya surduktrn bi iki saat sonra pastanin uzerine yapismamaya,ayrilmaya basliyo:- ( bi onerisi olan var mi
 
Afkadaşlar puding gibi olanilir fakat ben pastaya dokmeden puding gibi yiyorum hem daha salıklı ayrica pasta soguduktan sonra ayrılıyor demiyeceksinizdir die dusunuyorum
 
benim çocuklarım pasta türünün herşeyini çok seviyorlar özellikle böyle kremalı oldumu daha çok severek yiyorlar kremayı marketten alma taraftarı değilim sonuçta içinde kullanılan malzemeler yazsada yinede nasıl bir ortamda ne şekilde yapıldığını göremiyoruz evde krema yapılışı tarifini bizimle paylaştığınız için çok teşekkürler yapacağım ilk pastada bu krema tarifini denemek istiyorum daha hafif olacağına eminim
 
Geri
Üst