Evinizi Depolamak İçin Neler Yapılmalı? Depolama Önerileri..

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Evinizi Depolamak İçin Neler Yapılmalı? Depolama Önerileri..
Ev Depolama Önerileri
Evinizi Depolamak İçin Neler Yapılmalı




Zor sandığınız depolama sorunlarını çözmek aslında çok kolay. Kolları sıvayın; önce depolamak istediğiniz eşyaları kategorilere ayırın, sonra da ihtiyacınıza yönelik depolama üniteleri edinin.İşte meleklerim sizlere evinizin derli toplu görünmesini sağlayacak bazı öneriler....



oda-2e9.jpg



Mutfak


Evin en çok kullanılan alanlarından biri olan mutfağı düzenli tutmak çoğu kez kolay değildir. Tabaklar, tencereler, kurulama bezleri, erzaklar, mutfak robotları, bulaşıklık gibi sayamayacağımız çoklukta alet ve edevatı sakladığımız yer mutfaktır. Gözünüz korkmasın. Piyasada mutfaklarınızı organize etmenize yardımcı olabilecek pek çok ürün bulunuyor. Örneğin banko ile mutfak dolapların arasındaki boşluğa ray sistemi monte edebilir, kaşıklıktan tutun da yağlık, cezve, tava ve kağıt havluları bu alana asarak yerden tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca dolap ve çekmece içi düzenleyicileri sayesinde hem yer konusunda ekonomik çözümler yaratabilir hem de düzenli bir görünüm elde edebilirsiniz.


Örneğin üç katlı dolap içi raf sistemi sayesinde önceden sadece fincanlarınızı koyabildiğiniz bir alanda artık tabak ve bardaklarınızı da saklayabilirsiniz. Bunların yanı sıra mutfağınızda kullanabileceğiniz tekerlekli tezgahlar da pek çok eşyanızı derleyip toparlamanızda çok faydalı olacaktır. Seyyar olmaları sayesinde bu üniteleri gerektiğinde istediğiniz yere koyabilirsiniz.


Modüler üniteler, raylı ve tekerlekli sistemlerle hem düzeni rahatça sağlayabilir hem de aradıklarınızı kolaylıkla bulabilirsiniz.


Pratik çamaşır odası


Evinizde ayrı bir çamaşır odasına sahip olmayabilirsiniz. Ama bu, çamaşırları organize edebileceğiniz bir alana sahip olamayacağınız anlamına gelmiyor. Duvara monte edilebilen sistemler az yerde adeta harikalar yaratmanızı sağlıyor. Çamaşır askılıkları, ütü masası, ütü, kirli çamaşır sepeti gibi pek çok alet ve eşyayı duvara monte sistemlerle saklayabiliyorsunuz. Üstelik sahip olduğunuz alanlardan fedakarlık etmeden, kurulu düzeninizi bozmadan. Balkonlar, merdiven boşlukları, misafir odasında istediğiniz takdirde böyle bir köşe yaratabilirsiniz.


Çamaşır odaları ya da alet edevatlarınızı sakladığınız mekanlar çoğu kez karışıklığa teslim olmuşlardır. Tüm fazlalıkların durduğu bu odalarda aradığınızı bulamamanın yanı sıra kapısından içeri adım bile atamıyor olabilirsiniz. Kiler sistemleri, raflı üniteler, saklama kutuları, sepetler sahip olduğunuz eşyaları organize etmek için faydalı olabilir. Böylece neyi nerede muhafaza ettiğinizi bilir aradıklarınızı rahatlıkla bulabilirsiniz. Bir eşyayı aramakla kaybedeceğiniz vakti de kazanmış olursunuz. Ayrıca odaya girdiğinizde içiniz ferahlar.


Genellikle evlerin az kullanışlı alanları çamaşır odası olarak kullanılır. Ancak tercih edeceğiniz ünitelerle evinizin bu odasını da çok işlevli hale getirebilirsiniz.


Oturma Odası


Eğlence, dinlence, yemek gibi pek çok günlük aktiviteyi oturma odalarında yürütürüz. Eşyaların çok oluşu ya da CD, DVD, kitap, dergi gibi eşyalarınız çoksa ya da tv kumandası, DVD oynatıcısı gibi pek çok ev aletine sahipseniz bunları saklayabileceğiniz işlevsel ama aynı zamanda da pratik olan çözümlere ihtiyacınız olabilir. Oturma odalarında eşyaları saklamanın en kolay yolu tekerlekli üniteler, uzun kitaplıklar, raflar, dergilik, gazetelik, saklama kutuları gibi yardımcı depolama üniteleridir.


Uzun kitaplıkları dar alan ve köşelerde kolaylıkla kullanabilirsiniz. Tekerlekli üniteleri ise amacınıza yönelik olarak istediğiniz alana çekebilirsiniz. Örneğin balkon kapısı ya da pencere yanında veya altında kullanabileceğiniz bir alan var; fakat buraya koyacağınız herhangi bir ünite kapıların ya da pencerelerin rahatça açılmasını engelliyor. Seyyar ünitelerle bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda kapaklı sehpalar, TV üniteleri oturma odasının fazlalıklarını göz önünden kaldırmak için iyi bir çözüm olabilir. Var olan mobilyalarınıza kapak yaptırabilirsiniz. Ya da kitaplık, çalışma alanı gibi farklı amaçlar için kullandığınız alanları perdelerle oturma alanından ayırabilir ve pratik yoldan görüntüyü iyileştirebilirsiniz.


Sıkıntılı alanları pratik yollarla değerlendirebilirsiniz. Kapı ve pencere yanlarında kullanabileceğiniz tekerlekli üniteler, uzun ve dar ünitelerle geçişleri rahatlatabilir, hem de depolama için yeni alanlar kazanabilirsiniz.


Antreler


Antre misafirlerinizin eviniz ve sizin hakkınızda izlenim edindiği ilk alandır. Üstelik antreler genellikle dar alanlardır. Bütün bunlara rağmen yine de pek çok eşyamızı sakladığımız yerdir. Peki, nasıl olacak da hem estetik bir görünüme, hem de işlevsel kullanım alanına sahip olan bir antre yaratabileceğiz? Antrelerde düzen elde etmenin kilit yolu dar üniteler tercih etmekten geçer. Dar üniteler geçişi engellemez, kalabalık bir görünüm yaratmaz. Ayrıca dar ünite tercih etmek köşeleri değerlendirmek için de idealdir.


Örneğin bir adet dar dolap edinerek burada kutular ve saklama sepetleri ile ayakkabı, şemsiye, şapka, atkı ve eldiven hatta faturalarınızı saklayabilirsiniz. Bir diğer üniteyi ise portmanto olarak kullanabilirsiniz. Seçeceğiniz bir ayna ve önüne yerleştireceğiniz aksesuarlarla konuklarınız için şık bir karşılama yapabilirsiniz. Değişikliklerden sonra hala yeriniz kaldıysa antrenizin bir köşesine dar bir kanepe, ufak bir koltuk ya da sandalye koyabilirsiniz. Üzerinde kullanacağınız renkli yastıklarla siz de artık hem sıcak hem de işlevsel bir antrenin sahibi olabilirsiniz.


Dar bir antreye sahipseniz tercih edeceğiniz dar, modüler sistemler ve duvar üniteleri ile en küçük alanları dahi değerlendirebilirsiniz.
 
Geri
Üst