Evinizi doğru aydınlatın...

M

Misafir

Forum Okuru
Evinizi doğru aydınlatın...
Evinizi doğru aydınlatın...
ayd0110.jpg
Bir çok insan evinde güzel ve sıcak bir atmosfer meydana getirmek ister. Aydınlatma evinizde aradığınız atmosferin bir tamamlayıcısıdır. Evinizi aydınlatırken gözü yormayan, kamaşma yapmayan bir ortam sağlamak için doğru aydınlatma elemanını seçmeniz gerekir.

Satın aldığınız aydınlatma ürünlerinin verdikleri ışık dışında evinizde bulunan eşyalardan ışığın yansıması ile ikinci bir aydınlanma etkisi meydana gelecektir. Ürünlerimizi satın aldığınız mağazalarda bu ikinci etkinin meydana gelmeyeceğini lütfen göz ardı etmeyiniz.

Gözlerinizin yorulmasına yol açacak yüksek kontrastlı bir aydınlatma yerine daha düşük ama aynı mekanda birkaç noktadan aydınlatma tercih edilmelidir. Işık seviyesinin ayarlanabilir olması oldukça büyük bir konfor sağlar. Kitap okurken yüksek ışık ama dinlenirken daha az ışığı tercih edebilirsiniz.

Flamanlı ampüller daha sıcak bir atmosfer sunarken, fluoresant ampüller daha soğuk bir atmosfer sunarlar. Koyu tonlarda boyanmış bir ortamda koyu renkler ışığı daha fazla absorbe ederler , bu nedenle daha fazla ışığa ihtiyaç duyulur. Açık tonlarda boyanmış ortamlarda , ışığın yansıması daha fazla olacağından gerekli aydınlanma için daha az ışığa ihtiyaç duyulur. Daha etkin bir enerji tasarrufu için bu konunun göz ardı edilmemesi gerekmektedir.

Gözlerdeki kamaşmayı engellemek amacıyla bulunduğunuz ortamda ampüllerin direkt olarak göz’e temas ettiği ürünleri tercih etmeyiniz ya da bu ürünlerde soft ampüller kullanmaya özen gösteriniz.
 
Geri
Üst