evliler odası

Evlendiniz ama eş olamadınız.
berabersiniz ama bir olamadınız.
birbirinizi buldunuz ama kendinizi bulamadınz
evet... sen öyle beklemeliydin ki onu,eşin cennete koşar gibi evine gelmeliydi...
öyle bir sevgi halesi olmaydı ki gözlerinde,sana bakınca cennete düşmeliydi...
arındırmalıydın kalbini her türlü şüpheden ,tüm dünyevi endişelerden.
kalbinde öyle sonsuz umut rüzgarı esmeliydiki eşinin kalbindeki tüm kara bulutlar seni seni görünce dağılmalıydı
''beni incitti sözünü silmeliydin aklından.her ne olursa olsun incitmemeliyim,çünküben sevgi bestesiyim demeliydin
ona hizmet bir zorunluluk değil sevgi ve merhametin sonsuz çağlayanı gibi yaşanmalıydı evinizde
her zaman coşkulu her zaman berrak.
sen onun huzur köşesi olamlıydın.
evine girerken gül bahçesine girmeliydi,
nefsin homurdanışlarını değil,kalbin ölümsüzve doyumsuz sevgi bestelerini dinlemeliydi senden
ve sen sevgili dostum.
evine dünyanın gürültüsünü değil,kalbinin huzurunu getirip gezmeliydin
gözlerindeki solgunbakışları umut çeşmasinde yıkayıp öyle bakmalıydın eşine....

zaten evler böyle olmadığı için biten evlilikler çoğalmadımı?
burda masal okuyo diyceksiniz belki ama gerçekten benim evim böyle şiirdeki gibi mesela eşimle kavga bile etsek 2 ayda bir oda 2 gün zor sürer eşimde çok iyi ama hakkını yiyemem hatta o öyle olmasa ben heralde bu kadar iyi biri olamazdım
yıllar geçmesine rağmen eşim işten arayıp seni özledim sesini duyıyım diyoişte aşk böyle taze kalıyo
bensiz uyumuyo yatağa bensiz asla girmiyo
çevremizdekilerde söylüyorlar bazıları eşime takılıyo oğlum sen ineksin kılıbıksın diyolar başta ben böyle diyolar diye kızıyodum ama eşim nolmuş kılıbık olsam nolmuş diyince bende boş verdim
arkadaşlar bu yzım kendimi sergilemek için değil ama malesef çevremde öyle kötü evlilikler varki
saçma sapan şeylerden evlilikler bitiyo sanane banane bana emir verme bana karışamazsın öyle çirkin öyle saçmaki
GENÇLER sözüm sizeydi nolur benlikten çıkın bizliğe geçin yazık bitmesin evlilikler

Hadi bekarlar.... Evlenin zengin olun...
evlilik-3705.jpg

ABD'de yapılan bir araştırmaya göre evliler, zorunlu giderleri paylaştıkları, daha çok çalışıp yatırım yaptıkları için bekârlardan daha kolay zenginleşiyor...

ABD'DE Ohio Devlet Üniversitesi'nin araştırması, evlilerin, bekârlara ya da boşanmış kişilere oranla daha kolay zengin olduklarını ortaya koydu. Araştırma için 9 bin 55 ABD'linin 1985-2000 yılları arasındaki medeni hallerini ve mali durumlarını araştıran Jay Zagorsky, evli kişilerin daha kolay zengin olmasının temel nedeninin, ev kirası gibi zorunlu giderlerin paylaşılması olduğunu belirtti.
İNSANLARIN evlendikten sonra yaşam biçimlerinin değiştiği, daha fazla çalıştıkları ve daha fazla yatırım yaptıkları da belirtildi. Boşanmanın, 'zenginliği kaybetmenin en hızlı yolu' olduğunu söyleyen Zagorsky, boşanma sonrasında yalnız yaşamaya başlanıldığı ve giderler arttığı için büyük mali kayıp yaşandığını kaydetti.

oooooooooo pelinim bidenem gene döktürmüsün bacim valla emegine saglik güzel aciklamalar varrr

lamisim canim valla seni kiskanmadi degilim bende cok isterdim esim beni arasin sesini duymak istedim desin valla bunun sirri ne acikta onu acikla hele yani biraz tiyo ver ihtiyacimiz var ayyy ne güzel yawwww

Geri