Evliliği Kadından Dinleyelim

ßeLeN

Paylaşımcı Melek
Üye
Evliliği Kadından Dinleyelim
evlilik, kadına göre evlilik. evlilik ne demektir, kadının gözünde evliliğin anlamı, kadın ve erkekler

Evliliği birde kadın gözünden ele alalım dedim melekler..

evlilik-2f8.jpg

Kadınlar evliliğin duygusal ve en ana taşlarıdır. Bir evlilikteki düzeni tertibi sağlayan da en başında kuran da kadındır. Eşini çocuklarını evini dik tutan ve gerçekten ayakta durduran kadındır. Kadınlar olmasaymış hayat ne kadar da çekilmez olurmuş ne kadar da karışık olurmuş.
Hiçbir şey de düzen olmaksızın bir yaşam ilerler erkekler kendilerine dağınık bir dünya kurarlarmış.
İyi ki kadınlar var. Ve evlilik denen de kurumsal saygılı sevgili bir yuva kavramı var.
Bu kurum sayesinde eşler gerçek mutluluğu buluyor gerçek evlerini biliyor ve toplum kendi çatısında belki de biz farkında olmadan çok güzel çerçevelerde büyüyor genişliyor. Bu evlilik kadınların en duygusal anlarının başlangıcı olup kadın olduktan ve daha sonra da anne olduktan sonra daha yoğunlaşacağı dönemler anlamına da gelmektedir. Bir erkekten daha çok yaşar bir kadın evliliği. Kadınlar doğaları gereği evcil yaratıldıklarından dolayıdır bu.
Kadınca evlilik demek kadının hayatında evliliğin yerini tartışmak demektir. Kadın hayatını verir ve her şeyini evliliğine adar. Bekârlık döneminden erkeklere göre daha çabuk çıkar ve evlilik bilincini kendinde iyi uyandırır.
Erkekler zaten kadınlara göre daha da geç olgunlaştıklarından kadınların böyle bir olgunluk içersinde olması evliliğe karşı beklenir bir şey elbette. Olgunluk zamanla evliliğin de sürecine bağlı olarak oluşmaya başlar.
Eşler bir evde bir bütün olmanın kanaatine varırlar ve zamanla buna alışırlar. Kadınların samimiyeti ve kadınların olgunluğu anlayışı ile erkekler daha fazla evliliğe yakınlık duyacaktırlar. Ve eşini sevmesi onunla zaman geçirmesi ondan ayrı kalamaması özlemesi gibi durumlarda tatlı durumlar olarak karşımızda duruyor. Belki de nişanlı olanların okudukça mutlu olduğu bir yazı oldu bu.


Evet ben bu yaz evleneceğim diyenler için kocaman mutluluk temennilerimi sizlere iletiyorum. Tuqcem bir seni biliyorum hee bide ben :):)
Her şey gönlünüzce olsun ve her şey hayallerinizden daha da tatlı bir şekilde karşınıza çıksın.

Beklenmedik üzüntüler değil beklenmedik mutluluklarla hep kapınız çalsın telefonunuz çalsın.

Bir ömür bir yastıkta yaşlanmanız dileklerimle…
 
Ne kadar güzel sevdiğinle bi ömür geçirmek onunla aynı yastığa baş koymak...

Kim bilir ne kadar güzel, ne kadar huzurludur o uyku...

Rabbim herkese tattırsın bu güzel duyguyu. Sizlerde inş. ömrünüzün sonuna kadar mutlu olursunuz tek yastıkta kocarsınız inş :)
 
Geri
Üst