Evlilik Öncesi Diyet

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Evlilik Öncesi Diyet
düğün öncesi diyet
Düğün öncesi diyet yapmanın sayısız faydaları vardır işte Evlilik hazırlığında diyet yapmanın faydaları :tik:



Spor yapın yürüyüş koşu yapın vücudunuz için en sağlıklısı spordur ve her kaybettiğiniz kiloyu ölçüyü gelinlikçinize bildirin Diyetisyen eşliğinde zayıflıyorsanız mutlak surette gelinlikçinize haber verin tahmini verilecek kiloları diyetisyeninizle gelinlikçinizi konuşturarak ortak fikir birliğinde bulunun..

Diyetisyen için vaktim yok diyorsanız haftalık besin alma programı hazırlayın un tuz şeker yağ belirli ölçülerde karbonhidrat ve proteinli yiyecekleri birlikte almamaya çalışın.

Bir dilim ekmeğin yanında börek makarna yemeğin çoğu insanın düştüğü en başlıca hatalar arasındadır. Besin alma programı hazırlarken vücudun günlük alabileceği besinleri dengeleyip yemeğe çalışın unutmayın ne az nede fazla. Dengeli beslenme size gereksiz kiloları verdirmenize yardımcı olur ve 15-20 gün içinde forma kavuşmuş olursunuz.

Rejim döneminde bol miktarda sebze ve meyve alınmalı yapısı gereği zayıf gelinlerde doktor kontrolünde veya diyetisyen eşliğinde besin alma programına uymalılar aşırı hareketlilikten dolayı fazla yakılan besinlere ağırlık verilmelibelirli zamanlarda masaj ve yogaya da gitmeli kontrollü olunmalı stres için de olmamalı şunu hiçbir zaman unutmayın insandaki huzur her şeyin üstesinden gelir. Düğün hazırlığındaki adaylar nikah stresinden kilo alma vakalarına rastlanmıştır.Aşırı şişmanlığı önlemek için vücut kitle indeksini 25 birimden az tutun.

Vücut kitle indeksi : kilo/boy*2 örneğin: 1.78 metre boyunda 76 kilo ağırlığındaki bireyin vücut kitle indeksi 76/(1.78)*2=24 tür 24 ve altında ise bireyin kilosu normaldir. 25-30 hafif şişman 30 dan büyük değerler ise çok şişmanlıktır. Karın bölgesindeki yağ erkekte 4 cm. kadında 25 cm den kalın olmamalı. Bel çevresinin göbek hizasından ölçümü de kilo fazlalığı hakkında bilgi verir. Bu çevre 101 cm den fazla olmamalı.

Sağlıklı diyet denildiğinde lifli besinler ve doymamış yağlar ağırlıklı bir beslen-me düzeni akla gelmeli doymuş yağlar ve de glisemik karbonhidratların oranı çok düşük olmalı (beyaz undan yapılmış ekmek ve patates püresi gibi çok çabuk öğütülen emilen karbonhidratlar bu gruba girer)..Sağlıklı diyet denildiğinde lifli besinler ve doymamış yağlar ağırlıklı bir beslenme düzeni akla gelmeli doymuş yağlar ve de glisemik karbonhidratların oranı çok düşük olmalı (beyaz undan yapılmış ekmek ve patates püresi gibi çok çabuk öğütülen emilen karbonhidratlar bu gruba girer)..

Ben programlara uyamam diyenler için kaçınmanız gerekenler : beyaz un dan yapılmış hamur ürünleri bisküvi gofret kekler cipsler mısır ekmeği et suyu salam sucuk yağlı kızartılmış kırmızı et….Almanız tercih etmeniz gerekenler koyu parlak renkli taze sodyumu az glisemik indeksi düşük sebze ve meyveler yağı alınmış kırmızı etderisiz kümes hayvanla rıaz yağlı süt ve ürünleri yumurta beyazı balık kuru baklagiller soya ürünlerizeytin yağı trans yağlar yerine sıvı yağlardan yapılmış yumuşak margarinler kanola yağı kepekli un ekmek yulaf ezmesi kahvaltı gevrekleri şekersiz tuzsuz ürünleri tercih etmeniz gerekiyor.

 
Geri
Üst