1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.302
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Fırında Et (4 Kişilik)

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 kg kemikli kuzu eti Tuz
    2 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı yoğurt
    1 tatlı kaşığı yumuşak margarin
    1 tatlı kaşığı salça


    Yemeğin Tarifi
    Eti iyice yıkayın. Büyük bir tencereye koyun. 2 su bardağı suyu ve yeterince tuzu ekleyin. Önce harlı ateşte, kaynamaya başladığında kısık ateşte pişirin. Et yumuşadığında fırın tepsisine aktarın.
    Üzerine yoğurt, yumuşak margarin ve salça karışımını sürün. Orta ısılı fırında üzeri kızarana dek pişirin ve servis yapın.

     
Fırında Et (4 Kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)

    Fırında Soğanlı Yumurta (6 Kişilik)

    Malzemeler 6 Yumurta 2 Su Bardağı Süt 1.5 Kahve Fincanı Tereyağı 1 Yemek Kaşığı Un 2 Yemek Kaşığı Krema 2 Soğan Tuz Karabiber Toz Müskat Yemeğin Tarifi Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte çevirin. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ilave edin. Pütürsüz bir beşamel sos elde...
  2. Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Malzemeler 1/2 Kg Bonfile 10-11 Çarliston Biber 3 Adet Domates 2 Adet Soğan 100 gr Tereyağı Tuz, Karabiber 8 İri Mantar(Arzuya Göre) 8 Küçük Sosis(Arzuya Göre) 8 Kiraz Domates(Arzuya Göre) 1/2 Limonun Suyu 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı Birkaç Taze Biberiye Yemeğin Tarifi Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun...
  3. Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik)

    Fırında Sarmısaklı Domates (4 Kişilik)

    Malzemeler 4 dilim ince kesilmiş kepek ekmeği veya tost ekmeği 4 adet iri domates Yarım tatlı kaşığı kekik 1 limonun suyu 2 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çorba kaşığı sirke 1 çay kaşığı esmer şeker 1 baş sarmısak (ikiye bölünmüş) Yarım su bardağı küp küp doğranıp haşlanmış enginar 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz Tuz, karabiber Yemeğin Tarifi Ön hazırlık olarak fırını ısıtın. Domatesleri...
  4. Semizotlu Cacık (4 Kişilik)

    Semizotlu Cacık (4 Kişilik)

    Malzemeler 150 gr Semizotu 2 Su Bardağı Nohut 3-4 Diş Sarmısak 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Su, Tuz Yemeğin Tarifi Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp,bol suda yıkayalım.Sarmısakları havanda döverek,yoğurda ekleyelim.Yoğurda çok az su ilave edelim.Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Yıkanmış semizotunun suyunu süzdükten sonra bir...
  5. Patates dolması(4 kişilik)

    Patates dolması(4 kişilik)

    MALZEMELER 100 gr Kuşbaşı Et 4 Adet Patates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Sivribiber 3 Adet Taze Soğan 1 Adet Domates 1 Diş Sarmısak Tuz, Kekik, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6...

Sayfayı Paylaş