Frenk Maydanozu Faydaları ve Kullanımı

T

TİTAN

Forum Okuru
Frenk Maydanozu Faydaları ve Kullanımı
Frenk Maydanozunun Faydaları
Frenk Maydanozunun Yararları
Frenk Maydanozu Hakkında





Alternatif tıp tedavilerinde kullanılan frenk maydanozu ve kullanımı hakkında ki bilgilerimiz şöyle melekler :)

frenk_maydanozu-9.jpg



Kullanılan Kısımları: Çiçekli dallan- tohumu-toprak üstü kısımları

Toplama Zamanı: Mayıs-Haziran

Kurutma Şekli: Tohumları son baharda gölgede

Dahilen Kullanılışı: Çiçekli dalları idrar artırıcı, iştah açıcı, hazmettirin, balgam söktürücü, kuvvet vericidir, aybaşı kanım çoğaltır, kanı temizler, tansiyonu düşürür, basur memelerinin verdiği sıkıntıyı giderir, göz hastalıklarına iyi gelir

Haricen Kullanılışı: Tohumu; frenk maydanozu tohumlan toz haline getirilir, merhem yapılır hastalıklı cilde sürülürse egzamayı tedavi eder

YAPRAKLARI: Emzikli kadınlarda sütten kesme esnasında göğüs uçlarında meydana gelen iltihabı giderir ve sütün gelmesini öner, bunun için yapraklar sıcak suya ıslatılır, lapa haline getirilip göğüse konulur

Egzama ve deri kabarcıklarında taze yapraklar haşlanır, lapa halinde konulur

YABANİ FRENK MAYDONOZU

Çiçekli dalları veya tohumu hazmettirici, gaz söktürücü ve idrar artırıcı olarak kullanılır

Diğer İsimleri: Eşek Hardalı, Kara Hardal, Siyah Hardal


Kullanıldığı Yerler:

Dahilen Kullanılışı: Toz halinde iştah açıcı olarak kullanılır Çok az miktarda midevi ve yatıştırıcıdır, hazımsızlıkta, idrar zorluğunda, iktidar-sızlıkta, sinir zafiyetinde kullanılır Ağrı kesici, antiseptik, spazm çö-zücü, besleyici, müshil, bronşit ve romatizmada faydalıdır

Günde birkaç defa yarım gr içilir

Gastritte; hardal tohumu her gün kahvaltıdan evvel birinci gün 1 adet hergün 1 adet artırarak 20 gün 1 çay bardağı ılık su ile içilir ve hergün 1 adet azaltılarak devam edilir, 1 defada faydası görülmezse 2 defa tekrar edilmelidir, umumiyetle 1 defada iyi netice alınır

Hardal unu balla karıştırılır Soğuk algınlığı ve bronşite karşı yenilir

Kanlı basurda hardal tohumu hafif kavrulur, toz haline getirilir, bal mumu ile hap yapılıp içilir

Hardal kuvvetli anti mikrobiyal etkiye sahiptir

Yüksek dozlarda zehirlenmelere sebep olur, sindirim sistemini tahriş eder

Haricen Kullanılışı: Hardal unu balla macun yapılır, yakı gibi alna konulursa üşüyen uzuvları ve dimağı ısıtırTemreğide sirke ile hamur haline getirilip temreğiye sürülür

Romatizmada; 1 tatlı kaşığı hardal, 1 kaşık ince tuz karıştırılır, üzerine zeytinyağı konur, merhem kıvamına getirilir, 24 saat bekletilir, gece yatarken ağrıyan kısımlar ovulur, sabah ılık su ile yıkanır
 
Geri
Üst