Gebelikte adet olunur mu ?

Uzman SühaN

Administrator
Gebelikte adet olunur mu ?
Gebelik kategorimizde bu haftaki konumuz Hamilelik döneminde adet olunurmu ? Bize bu başlık altında konuyla alakalı sorular yönlendirebilir ,en kısa zamanda sorularınıza yanıt alabilirsiniz..


Bazı internet sitelerindeki yalan yanlış bilgiler nedeniyle bir çok okurumuzun da ister istemez bu konuda kafası karışıyor.Gebelikte adet olunur mu ? Bir çok bayan hamile kaldıktan sonra bir veya birkaç kez adet olduklarını söylerler. Ancak hekimlere göre hamile olan bir bayanın adet olmaması gerekir. Gebe olan bir bayanın adet olması imkansızdır.Lakin gebelik döneminde kanamalar olabilir.Bu kanamaları adet olarak nitelendirmemek gerekiyor..Bu kanamalar genellikle hormonal olan vajinal kanamalardır..Gebeliğin başlaması ile birlikte embriyonun rahme tutunma aşamalarında kanama meydana gelebilir. Bu kanama adet kanaması değil üstüne görme olarak adlandırılır.Hamilelikte adet olunurmu hakkındaki tüm detaylaryazımızda..Ayrıca hamilelikte neden adet olunmaz,hamilelikte adet olmak mümkünmü adlı konularımızıda incelemenizi öneriyorum..




hamilelikte adet olunurmu 1.jpg










Bu sorunun cevabı, hem evet hem de hayır olarak yanıtlanabilir. Pek çok kadın, normal olarak en son âdetini görür ve daha sonra yumurtlaması ile beraber hamile kalarak, adet olmaya son verir. Bazı kadınlarda ise, bu durum tam tersi şeklinde gerçekleşir. Kısacası, kadın yumurtlaması gerçekleşip hamile olduğu zaman dahi, adet olmaya devam edebilir. Bu durum, hamileyken adet olmanın istisnai bir durumdur.







Aslında hamile olunduğu zaman, regl olmak denildiğinde her ay düzenli bir adet olmasını beklemeyiniz. Bu bir nevi kanama olarak kabul edilir. Kısacası bu durum, hamilelik döneminin bazı aylarında görülebilir veya bütün hamilelik dönemi içerisinde bir iki defa da görünmüş olabilir. Pek çok kadın, bu neden yüzünden dengesiz regl olduğunu düşünüyor ve hamile olmadığını düşündüğünden dolayı da bu gerçek ile çok geç yüzleşiyor.




hamilelikte adet olunurmu.jpg









Daha çok genetik olan bu durumu, ailenizde yaşayan kadınların bulunması halinde, sizlerin de bu durum ile karşılaşma ihtimaliniz artabilir. Bu nedenden dolayı, her zaman istenmeyen hamilelikler için tedbirlerinizi almayı ve regl olsanız dahi, korunmasız ilişkiler yaşamanız halinde hamilelik şüphesini göz ardı etmeyiniz.




2 ) Hamileyken adet görme nasıl olur?





Hamile olmayı isteyen veya hamile olmaktan korkan kadınlar, bazen düzensiz bir adet yaşadıkları zaman hamile oldukları endişesine kapıldıkları gibi, bazen de hamile olmalarına rağmen meydana gelen bir kanamayı normal adet, yani “period” zannederek, dikkate almamaktadırlar. “Üstüne adet görme” , “üste adet görme” “üste regl olma” ifadeleri, kadınlar arasında çok fazla kullanılan ve hamile oldukları halde adet görmeye devam etmelerini belirten bir terimdir. Hamile olmayı istemeyen çok fazla sayıda ki kadın, yaşadıkları düzensiz bir adet sonrası endişelenerek, hatta paniğe kapılarak “hamile olma korkusunu” yaşamaktadırlar.



3 ) Peki hamile kadın adet görür mü? Regl olur mu?


Elbette ki olmaz. Pek çok sayı da ki kadın, hamile oldukları halde, hamilelik ile alakalı meydana gelen kanamaları (implantasyon –yerleşme kanaması, düşük tehlikesi kanaması, servikal enfeksiyon,yara –lezyon ile alakalı olan kanama, plasenta yerleşim durumu ile alakalı olan kanamalar gibi) adet olarak algılayarak, hamileliklerinin farkına varmamaktadırlar. Hatta bir bölümü, karınlarında olan büyüme veya bebek hareketleri ile hamileliklerinin ancak farkına varırlar. “Üstüne görme” veya “üste görme” olarak ifade edilen bu durumda ki kanamanın yapısı, genel olarak farklıdır.


Daha çok beklenen ve olması beklenen günde olmayıp rengi değişik (daha koyu ve siyaha yakın) ve miktarı da bir önceki adetlerine göre farklıdır. Dikkatli olan bir kadının, genelde bu anormal kanamayı ve aradaki farkı fark etmemesi zordur. Bu nedenden dolayı, bütün anormal ve olması gerekenden farklı kanamalarda hamilelik şüphesi olabilmeli ve bir hamilelik testinin yapılması gerekmektedir. Test yapılmayacaksa da, bir jinekolog tarafından muayene edilmesi gerekir.
Bütün yaşanan adet gecikmelerinde ve anormal adet kanamalarında hamilelik olasılığı da olabileceğinden dolayı, hamilelik testi yapın ve bir şüphe duymanız halinde, muhakkak bir jinekolog ile görüşün.


4 ) Özet

Özetleyecek olur isek, görülen her kanama adet kanaması demek değildir. Hamilelikte de bazı sebeplerden dolayı kanamalar meydana gelebilir. Ancak bunlar adet kanaması değildir. Hatta hamile olmayan kişilerde de görülen her kanama adet kanaması değildir. Mesela, hamile veya hamile olmayan bir kadında rahim ağzında meydana gelen bir hastalık ile alakalı olan kanama meydana gelebilir, ancak bu kanama da, adet kanaması değildir.
 
beyza xanım menim geçik xanım 5 olir mixdem bulanir test na vaket yapacaxım ?
 
Merhaba mensinizde yeterli gecikme söz konusu bu gün test yapmanız uygundur ,sevgiler..
 
Selam benim bu ay adetim 3 gün sürdü normalde 7 gün sürer gebelik söz konusu olabilirmi ?Teşekkür ederim.
 
Merhaba mensin 2-3 gün sürmesi normaldir.Zaman zaman mens miktarında değişim olabilir.Gebelik söz konusu değil,lakin tedbiren test yapmanızda sakınca olmaz.Sevgiler..
 
Slm aşılama oldum günüm geçmişti 2 gün şimdi kahverengi akıntım başladı napmalıyım hamile değilmiyim ?
 
Merhaba aşılama sonrası lekelenme olması normaldir.Kanama olmayana,lekelenme artmayana dek..Kanama oluşursa lekelenme artarsa mutlaka hekiminizle irtibata geçin..
 
Geri
Üst