Gebelikte Kordon Dolanması Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Cevapları

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Gebelikte Kordon Dolanması Hakkında Sık Sorulan Sorular ve Cevapları
gebelikte kordon dolanması, hamilelikte kordon dolanması, kordon dolanması nasıl anlaşılır


Sevgili melekler, gebelikte yaşanan komplikasyonlardan birisi olan kordon dolanması çok fazla görülen bir olay değildir. Tehlikeli olduğu durum % 10 olan kordon dolanması hakkında en çok merak edilen sorular ve cevapları şöyle...


kordon-dolanması.jpeg



Gebelikte Kordon Dolanması Sebepleri
Kordon dolanması olayı fazla görülen bir olay değildir Yani çok çok fazla tehlikeli bir olay olduğunu söylemek yanlış olur Kordon dolanması bebeğin el, ayak ve özellikle boyun kısmında oluşur.Kordon dolanması tehlikeli olduğu durum yüzde 10′luk bir dilimi kapsamaktadır.

Kordon Dolanması Sebepleri ve Nedenler Nelerdir ?
Kordon dolanması bebeğin hareketlerine bağlı bir şekilde gelişmekte olan bir durumdur Bu olay anne karnındayken de olabilir doğum esnasındada oluşabilir Kordon dolanması halk içinde fazla korkulan bir durumdur. Bacak bacak üstüne atma, ters bir şekilde hareket etme gibi durumlar yol açabilir Anne adaylarının bu durumdan kaçınmaları gerekmektedir. Tabi bu durumlar sakıncalı olabilir ancak bu olayların kordon dolanmasıyla herhangi bir alakası bulunmaz. Kordon dolanması bebeğin hareketlerinden oluşan bir durumdur.

Kordon Dolanması Nasıl Anlaşılır?
Kordun dolanmasının bir belirtisi yoktur. Bu olay sadece ya ultrason muayenesinde ya da doğum esnasında anlaşılabilen bir durumdur.

Kordon Dolanması Nelere Yol Açar?
Kordon dolanması nadirde olsa tehlike yaratabilecek bir gebelik durumudur. Anne karnındaki kordon çok uzunsa bebeğe dolanma ihtimali yüksektir. Sıkı bir şekilde dolanmış kordon bebeğin az oksijen almasına ve kalp atışlarının düşmesine neden olabilir. Bu durumlarda annenin yapması gereken yan yatıp dinlenmektir. Eğer bebek bu şekilde normale dönmüyor ise acil sezaryen yapılması gerekebilir.
 
Geri
Üst