Gebelikte toksemisi

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gebelikte toksemisi
GEBELİK toksemisi gerçekte preeklampsi ve eklampsidir. Gebeliğin 24. haftasından sonra yüksek kan basıncı ile birlikte belirir. Anne adayında ödem, idrarla protein atılması, yüksek kan basıncı ile belirgindir. Preeklampsi, böylece oluşur. Bunun yanı sıra bir takım havalelerde görülürse eklampsidir. Anne adayının bebeğin hayatını önemli oranda tehdit edebilir.

Gebelik toksemileri annede, plasentanın rahim duvarından ayrılmasına, kafa içerisinde kanama ve buna bağlı felçlere yol açabilir. Aynı zamanda kan basıncı yüksekliği, artık annede, sürekli ve ömür boyu sorun yaratacak bir hastalık olarak yerleşebilir. İleri şekillerinde komaya sokabilir hatta bazen ölümle sonuçlanabilir. Bütün bunlar zamanında teşhisi konulup tedbir alınmasıyla önlenir. Doğum öncesi izlemelerin en önemli sebeplerindeki biri bu ve buna benzer durumların önlenmesidir.

Gebelik toksemisi ölü doğumlar getirebilir. Bebeğin beyni, oksijensiz kalır ve sinir sistemi, zekâsı etkilenir. Rahim içinde gelişme, geriliğine sebep olur. Akciğerlerde kanama yapar. Bebek normal ağırlığının altında doğar. Plasentada yetmezlik sonucu bebek rahim içinde beslenemez.
 
Geri
Üst