Gebelikte yürüyüş

M

Misafir

Forum Okuru
Gebelikte yürüyüş
Yürüyüş sağlıklı olmanızı sağlar ve gebelik sağladığı pek çok avantajı yaşamanın en güzel zamanıdır. Yürümek, aşırıya kaçmadığınız ve doktorunuzun onayını aldığı sürece hamilelik dönemi boyunca güvenlidir.Hamile kadınlar için güvenli ve mükemmel bir egzersizdir.Hamilelik döneminde yürümek fiziksel olarak uygun ve aktif olmanızı sağlar. Bu, kardiyovasküler sağlığınızı iyileştiren komple bir vücut egzersiz rutinidir.Yürüyüş sizi ve bebeğinizin ağırlığını kontrol altında tutacaktır..

gebelikte yürüyüş.jpg





Yürüme gibi egzersizler, vücut ağırlığınızı kontrol altında tutacak ve gestasyonel diyabet gelişme riskini azaltacaktır. Yürümek, sağlıklı bir kilo vermeye yardımcı olur ve kolesterolü düşürür, böylece gebelik süresince kan basıncını dengeler. Bu şekilde, preeklampsi nedeniyle ortaya çıkan erken doğum riski daha düşük olabilir .Stres, çoğu gebe kadın için sık görülen bir semptomdur. Yürüyüş, diğer egzersizler gibi vücuttaki iyi hissi veren kimyasal olan endorfinleri de serbest bırakır. Hamilelik sırasında yürümek esnekliği artırır. Erken sabah yürüyüşü doğal bir doğum için daha yararlıdır.

Hamilelik sırasında, aktif olmadığınız zaman gelişen belli ağrı ve rahatsızlıklara meyilli olabilirsiniz. Yürüyüş bu acıyı ve rahatsızlıktan kurtarmaya yardımcı olacaktır. Yürüyüş, sabah hastalıkları, (mide bulantısı) yorgunluk, kramplar, kabızlık, varisler gelişimi ve özellikle geceleri uykusuz olma şansını azaltacaktır. Düzenli olarak egzersiz yapmak kaliteli uyku çekmenizi sağlar.Yürüyüş ayakkabıları kullanın. Terlik veya sandaletler, kaymalara neden olacak şekilde yürümek için kullanılmamalıdır.Dehidrasyonu önlemek için bir su şişesi taşıyın. Güneşli bir günse, güneş kremi uygulayın ve bir şapka takın.

Günde 15 ila 20 dakika yürüyün. Yürürken aşağıdaki semptomlardan herhangi biriyle muzdarip olmanız durumunda hemen bir doktora başvurmanız gerekir;

Baş dönmesi, tükenme, nefes darlığı, bayılma, kasılma, bulanık görme, vajinal kanama, kas güçsüzlüğü, göğüs ağrısı, düşük fetal hareketler,amniyotik sıvı sızıntısı.Ayrıca, yüksek tansiyon, kalp rahatsızlığı, akciğer hastalığı veya yüksek risk taşıyan gebelik öyküsü varsa, egzersiz yapmaya başlamadan önce doktorunuza danışmalısınız.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Merhaba sevgili takipçilerimiz; Gebelikte yürüyüş adlı konumuz yeni bilgilerle güncellenmiştir. Yürüme, en iyi egzersizlerden biridir . Fitness seviyenize bağlı olarak yürüyüşe başlayabilirsiniz. Aktif kalmak hem sizin hem de bebeğiniz için yararlıdır. Yürüme egzersizine başlamadan önce doktorunuza danışın. Sevgili okurlar gebelikte yürüyüş adlı konumuza yorum ve deneyimlerinizi yazabilir, merak ettiğiniz soruları yönlendirebilirsiniz.
 
Geri
Üst