Gelir İdaresi, vergi borcu için e-haciz başlatacak

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Gelir İdaresi, vergi borcu için e-haciz başlatacak
e haciz sorgulama haciz sorgulaması sorgulama borcu araç

Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi kayıp ve kaçağı ile daha etkin mücadele için "borç takip sistemi, e-haciz ve cep telefonlarıyla sorgulama" gibi çeşitli projeleri devreye sokuyor. Alınan bilgiye göre, Gelir İdaresi, herkesin vergisini zamanında ve tam olarak ödemesine dönük şu tedbirleri de uygulamaya koyacak:

* Vergi Dairesi Müşteri Profili Projesi başlatılacak. Bu şekilde vergi dairelerine kimlerin ve günün hangi saatlerinde geldiği, hangi talepte bulunduğu, işlem için ne kadar beklediği ve işlemlerin ne kadar sürede tamamlandığı araştırılacak.

ANINDA BİLGİ DÖKÜMÜ

* Daha etkin bir tahsilat yönetimi kapsamındaher mükellefin vergiyle ilgili bilgileri, anında dökülebilecek.

* Türkiye genelinde Borç Takip Sistemi kurulacak. Gerçekleştirilecek yazılımlarla, merkezde özel bir ekip oluşturulacak. Bu ekip, hangi ilde, kimin ne kadar vergi borcunun bulunduğunu, bu borcunu niye ödemediğini, vergi dairesinin de buna karşı ne yaptığını izlemeye alacak.

* Etkin tahsilat için e-haciz uygulaması da başlatılacak. Bankalarla görüşen Gelir İdaresi daha sonra Bankalar Birliği ile de toplantılar yapacak. Daha sonra e-haciz için bankalarla protokoller imzalanacak. Yeni sistemde, vergi borçlularının listesi, gerekli işlemlerin yapılmasının ardından elektronik ortamda başkanlık ve vergi dairelerinden bankalara gönderilecek. Bankalar da, bu kişilerin hesabı olup olmadığını kontrol edip ve hemen haciz işleminde bulunacak ve durumu Gelir İdaresine bildirecek. Böylece hiçbir belge ve araştırmaya gerek kalmadan, haciz uygulaması yapılacak. E-haciz, diğer kurumlara da yaygınlaştırılacak.
 
Geri
Üst