Ginseng nedir ? Ginseng' in faydaları nelerdir?

Uzman SühaN

Administrator
Ginseng nedir ? Ginseng' in faydaları nelerdir?
Dünyadaki en popüler bitkisel ilaçlardan biri olan ginseng, uyarıcı, stres giderici ve enerji arttırıcı olarak yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra başka faydalar da vardır.Ginsengin faydaları arasında, zihni korumak, yaşlanma sürecini yavaşlatmak, stresi azaltmak, cinsel gücü arttırmak, kilo kaybına yardımcı olmak, adet rahatsızlığını gidermek ve şeker hastalığını kontrol etmek bulunmaktadır.Bitki yorgun olan bireylerde zihinsel ve fiziksel aktiviteyi teşvik edebilir. Ginseng takviyelerinin de yorgunluğu ve fiziksel performansı artırdığı bulunmuştur.Sağlık yararlarının yanı sıra, saç ve cilt için ginsengin çok sayıda güzellik yararları vardır.Örneğin, ginseng kullanmak cildi korumak ve saç sağlığını güçlendirmek için etkilidir. Makalemizin devamın da ginsengin faydaları hakkında detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.




Ginseng.jpg







Ginseng, Asya da çeşitli sağlık rahatsızlıklarını tedavi etmek ve genel sağlık için yaygın olarak kullanılan popüler bir bitkisel takviyedir. Enerji seviyelerini artırabilir ve hafızayı artırabilir. Bu sağlık yararları nedeniyle, ginseng, çeşitli konsantrasyonlarda ve formlarda takviyeleri, çaylar, şekerler ve enerji içecekleri de dahil olmak üzere geniş bir yelpazede tüketilebilir sağlık ürünlerinde bulunur ve pazarlanır.Yaprakların bazı kullanımları vardır ginseng kökü birçok şifalı özellikleri içerir. Ginsengin optimum faydalarını elde etmek için, tüketiciler ginseng kökünü ağızdan alabilirler. Ginseng ayrıca birçok enerji içeceği, çay, içecek ve takviyede bulunur. Ginsengin inanılmaz sağlık ve güzellik yararları ile ilgili detaylı bilgiler için okumaya devam edin.




Birçok çalışma ve araştırmaya göre, ginseng ve diyabet yönetimi arasında yakın bir bağlantı vardır. Diyabeti yönetmenin, ginseng'in şaşırtıcı sağlık yararları listesine dahil edilmesinin ve diyabetli hastalara ginseng çayı tavsiye edilmesinin bir nedenidir. Ginseng çayı kan şekeri düzeylerini düşürmede etkilidir.Melazma, kadınları etkileyen yaygın bir cilt rahatsızlığıdır. Klinik olarak, melazma yanaklar, alt göz kapakları ve burun bölgeleri çevresinde koyu pigmentasyon yamaları olarak ortaya çıkar. UV ışığı, hormonlar ve hatta ısı ile daha da kötüleşir. Bir çalışma, 24 haftalık bir süre boyunca ginseng tozunu alan kişilerin, koyu pigmentasyon ve kızarıklık düzeyinde önemli bir iyileşme gösterdiğini göstermiştir.



Ginseng ayrıca bitkisel Viagra denir ve bir sebepten dolayı. Araştırma erektil (veya cinsel) disfonksiyonun tedavisinde etkinliğini desteklemektedir. Sonuç olarak, ot libidoyu da arttırır . Ginseng ayrıca erkeklerde testosteron seviyelerini artırabilir.Ginsengin vücudunuzun karbonhidratları metabolize etme şeklini etkilediği bulunmuştur ve bu da kilo kaybına katkıda bulunabilir. Ek olarak, bazı durumlarda, iştah kaybı, bitkinin yan etkilerinden biridir.Ginseng kökleri ve yaprakları çok miktarda antioksidan, mineral ve vitamin içerir. Bu bileşenler cildimiz için gerçekten iyidir. Deri hücrelerini metabolize etmede aktif rol alırlar. Ginseng, ölü deri hücrelerini ortadan kaldırır ve yeni hücreleri yeniden oluşturur. Ginseng çayı cildi arındırır ve nemlendirir. Oksijenlenme yoluyla deri hücrelerini yeniden üretir.Kadınların çoğu akne, egzama ve kaba cilt gibi cilt hastalıklarından muzdariptir. Ginseng bu problemleri giderir.



Zayıf bağışıklık sistemi, hızlı saç dökülmesinin ardındaki en önemli nedenlerden biridir. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi vücudunuzun enfeksiyonlara ve diğer hastalıklara karşı savaşmasına yardımcı olur. Ginseng bağışıklık sistemini güçlendirir ve saç dökülmesine karşı savaşacak saç köklerini geliştirir.Ginseng, beyindeki olumlu etkileri ile ünlüdür. Anksiyete ve stresle, beyni kötü etkileyen iki şeyle savaşır. Bunun dışında, ginseng tüm sinir sistemini geliştirir.Ginsengin kan şekeri seviyesini büyük ölçüde azaltabildiğini biliyor musunuz? Bazı çalışmalara göre , ginseng kan şekeri seviyesini azaltabilir. Diyabet için ilaç kullanıyorsanız, beraberinizde ginseng alabilirsiniz. Böyle bir durumda bitkileri kullanmadan önce doktorunuza danışmanız daha iyi olur.




Ginseng ayrıca metabolizmanızı artırır ve bu da kilo kaybı için iyi bir başka nedendir. Ginseng'in ayrıca insülin duyarlılığını da artırdığı bulunmuştur ve bu durum ayrıca bitkinin diyabet hastalarının durumlarını iyi bir şekilde yönetmesine y.ardımcı olabileceğini ortaya koymaktadır. Ginsengin, KOAH ı ya da kronik obstrüktif akciğer hastalığını tedavi etme yeteneğini de destekleyen araştırmalar vardır.Çocuklar ve yaşlılar sıklıkla ginseng tüketmeleri tavsiye edilir, çünkü ginseng'in yararları bilişsel yetenekleri geliştirmeyi içerir. Ginseng tüketimi, çocuklara ve yaşlılara iyi bir konsantrasyon ve odaklanma ortamı sağlamada yardımcı olabilir. Dahası, ginseng ayrıca yaşlanmaya bağlı olarak etkilenme eğilimindeki nöral aktiviteyi de uyarır.



Ginsengin tümör büyümesini inhibe etme yeteneği, onu kanser için güçlü bir önleyici yapabilir. Çalışmalar ayrıca ginsengin ruh halini iyileştirme ve stresi azaltma kabiliyetini doğrulamıştır. Ginseng ayrıca kronik hastalıklardan muzdarip kişilerde bir bağışıklık uyarıcısı olarak kullanılabilir.Anti-inflamatuar ve yatıştırıcı özellikleri içeren ginseng, menstruasyon rahatsızlığı için güçlü bir bitkisel ilaçtır.Ginseng çayı aşırı menstrüel kramp ve rahatsızlıktan şikayet edenler için etkili bir ilaçtır. Ginseng tüketmek enerji seviyelerini arttırmaya ve metabolizmayı teşvik etmeye yardımcı olabilir. Bu nedenle, ginseng, stres ve anksiyete için mükemmel bir bitkisel ilaç olarak kabul edilir .Ginseng özü de artrit semptomları azaltır ve bu eklem ağrıları iltihabı da tedavi edebilir.



Ginseng ayrıca araştırmalara göre yaşlanma karşıtı bir madde olarak da çalışır. Bitki, cildi sıkılaştıran ve kırışıklıkların başlangıcını geciktiren kolajeni artırabilir. Bitkinin beyazlatma özellikleri cildinize parlak bir görünüm kazandırır.Bitki ayrıca cilt yenilenmesini teşvik eder ve iyileştirici özellikleri cildin iyileşmesini hızlandırır.Ginsengi düzenli olarak tüketmek, kolesterol seviyelerini yönetmeye yardımcı olabilir.Ginseng, kalp yetmezliğini önlemektedir.Kalp yetmezliği veya kalp hastalığını tedavi etmek için ginseng kullanmadan önce doktorunuza dikkatli bir şekilde danışmalısınız. Bunun nedeni yüksek ginseng dozlarının yüksek tansiyona yol açabilmesidir .



Bu bitki Alzheimer hastalığı, Parkinson hastalığı, multipl skleroz, Huntington hastalığı ve diğer nörolojik bozuklukları tedavi etmek ve önlemek için güçlü yeteneklere sahiptir.Ginseng'in bağışıklık sistemini güçlendirici özellikleri de saç derisini iyileştirebilir ve bunun sonucunda saçı koruyabilir.Bir dizi çalışma ginsengin vücudumuzdaki kötü LDL kolesterol seviyesini azalttığını ortaya koymuştur.Kilonuzu kontrol etmeye karar verirseniz, ginseng çayı denemelisiniz çünkü doğal bir şekilde kilo vermenize yardımcı olur. Ginseng, bol miktarda güzellik ve sağlık faydaları ile kutsanmış bir bitkidir. Tıbbi özellikleri nedeniyle Çin tıbbi preparatların da kullanılmaktadır. Bu bitkinin kökleri kan sayımını arttırır, kan akışını iyileştirir, zihinsel stresi azaltır, diyabet tedavi eder, yorgunluğu azaltır ve kolesterolü düşürür.


Şimdi, ginseng çayı tüketerek çok sayıda sağlık ve güzellik avantajından yararlanabilirsiniz. Ginseng kökleri ve yaprakları cilt için iyi olan antioksidanlar ve vitaminler içerir. Ginseng cilt hücrelerini metabolize eder ve ölü cildi ortadan kaldırır. Ginseng ayrıca güzellik ürünlerinde kullanılır.Cildi İyileştirir : Ginseng kökünün vitaminleri, mineralleri ve antioksidan özelliği, sağlıklı bir cildi destekler ve ölü cildi yok eder. Kan dolaşımını artırır ve cilt rengini iyileştirir.Ginsengdeki besinler cildin elastikiyetini artırır, cildi sıkılaştırır ve kırışıklıkları ve ince çizgileri azaltır. Ginseng ayrıca harika bir toner gibi çalışır. Ginseng yağı balla karıştırılabilir ve en iyi sonuç için cilde uygulanır.Ginseng koyu halkaları aydınlatır ve göz altındaki şişlikleri azaltır.Ginseng, cilt metabolizmasını iyileştirir ve akne ve egzamadan rahatlama sağlar. Hızlıca cilde nüfuz eder, kan dolaşımını artırır ve cildin ışıldamasını sağlar.


Ginseng, yararlı antioksidan ve anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. İnme ve nöron ölümlerini önlemek için düzenli olarak ginseng tüketilmesi tavsiye edilir. Grip ve soğuk algınlığı içinde faydalıdır.Ginsengin yararları arasında ayrıca akciğer bakterileri ve akciğer enfeksiyonu tedavisinde kullanımı bulunmaktadır. Ginsengin bağışıklık sistemini güçlendirebilme yeteneği, sağlık açısından ginsengin birçok yararını sağlar. Güçlü bir bağışıklık sistemi vücudumuzun hastalıklara ve enfeksiyonlara karşı savaşmasına yardımcı olabilir. Enfeksiyon veya hastalığa karşı direnci arttırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için, ginsengin saplarını, köklerini ve yapraklarını kullanabilirsiniz.Ginseng ekstraktlarında bulunan antimikrobiyal bileşikler, viral enfeksiyonlara ve bakterilere karşı bir savunma mekanizması geliştirir. Ginsengin sadece fiziksel performans için değil aynı zamanda zihinsel performans için de faydaları vardır. Ginseng tüketimi zayıf hafızalı insanlar için tavsiye edilir. Konsantrasyonu ve hafızayı geliştirir. Ginseng, serbest radikallerin sağlıklı hücreler üzerindeki olumsuz etkilerine karşı savaşabilecek büyük bir antioksidan kaynağıdır. Antioksidanlar, kanser ve kalp hastalığı gibi kronik hastalıkların önlenmesinde etkilidir.
 
Ben sigarayı bırakmak için taze Ginseng aldım pek etkili olmadı fakat eşimin bel ağrısına bayağı iyi geldi. Bıçakla hafif kazıyorum ve özünü çıkarıyorum ağrı olan bölgeye uyguluyorum. Yalnız dayanılmaz bir kaşıntı ve yanma gerçekleşiyor. Daha sonra alan kızarıp morarıyor ama bir kaç saat sonra ağrıdan eser kalmıyor. Cilt bakımı için pek etkili olduğu söyleniyor ama yanma ve kızarıklıktan dolayı cesaret edemiyorum açıkçası
 
Geri
Üst