Gögüste sızlama nedenleri ve tedavisi

Uzman SühaN

Administrator
Gögüste sızlama nedenleri ve tedavisi
Kadınların adet dönemlerinden yaklaşık 1 hafta 10 gün öncesinde vücudunda bazı değişiklikler yaşanmaya başlamaktadır. Bu değişiklikler arasında en çok dikkat çeken ise göğüslerde meydana gelen şişme ve hassasiyettir. Göğüs sızlaması kimi zaman kadınların yumurtlama döneminden itibaren de başlayabilmektedir.



Yumurtlama döneminde kadın vücudunda yaşanan hormon değişimleri, göğüslerin sızlamaya başlamasına neden olabilmektedir. Bunun dışında doğum kontrol hapı ve ertesi gün hapı gibi hormon içerikli ilaçlar da yan etki olarak göğüs sızlaması yaşanmasına neden olabilmektedir.





7.jpg








Bu nedenle göğüslerinin sızlamasından şikayetçi olan kadınların, bu belirtilen dönemleri takip etmesinde yarar vardır. Kadınlarda yumurtlama dönemi, adet kanamasının başlamasından 14 gün önce yaşanmaktadır ve bu dönemde göğüslerde hassasiyet başlayabilmektedir.




Göğüs sızlaması ya da göğüslerde hassasiyet hamilelik belirtileri arasında da yer almaktadır. Bu nedenle hamile olabileceğinden şüphelenen kadınların, bu ihtimali göz önünde bulundurarak gebelik testi yaptırmaları gerekmektedir. Göğüslerde yaşanan sızlamalar, vücutta yaşanan hormon değişikliklerinden kaynaklandığı için, bu konudan şikayetçi olan kadınlar, bir kadın hastalıkları uzmanına müracaat ederek gerekli kontrollerin yapılmasını sağlayabilirler.



Göğüste Sızlama/Ağrı Nedenleri Nelerdir?
Göğüs bölgesine darbe ya da hasar alınması sonucunda bu bölgede ağrı, sızlama ve uyuşma hisleri oluşabilmektedir.
Kalp hastalıklarından kaynaklı göğüs bölgesinde sızlama oluşabilir.
Adet kanamasından bir hafta önce, vücutta meydana gelen hormonal değişikliklerden kaynaklı olabilir.
Hamilelik belirtisi olabilir
Göğüste sızlama problemi genelde adet kanaması ve hamilelikten kaynaklanmaktadır. Ancak kimi zaman erkeklerde de görülebilen göğüsteki sızlama ve ağrılar, kalp hastalıklarının habercisi olabilmektedir. Aynı zaman göğüs bölgesinde oluşan travmalar yani fiziksel etkenler(darbe, hasar vs.) bu bölgede ağrıların hissedilmesine neden olur.



Adet döngüsünden önce sızlama hissiyatı, adet kanamasıyla ilgilidir. Hamilelikten kaynaklı göğüs sızlaması problemi beraberinde adet gecikmesi, karın ve kasık ağrısı gibi rahatsızlıkları da getirir. Bu durum kadın vücudunda hamilelikten önce hormonların salınımında meydana gelen değişikliklerden kaynaklanır.



Göğüste sızlama ve ağrıyla beraber göğüste şekil değişikliği memede şişlik, kızarıklık ve şekil bozukluğu gibi problemler görülüyorsa bu durum meme kanserinin habercisi olabilir. Göğüsteki sızlama rahatsızlığı genelde önemsiz nedenlerden kaynaklı olsa da, bir çok ciddi hastalığın belirtisi olabilmektedir. Bu nedenle ihmal edilmemeli ve en kısa zamanda uzman bir doktora başvurulmalıdır.
 
Geri
Üst