Gölge Makyaj Nasıl Yapılır?

Uzman SühaN

Administrator
Gölge Makyaj Nasıl Yapılır?
Kusurları kapatacak ve ifadede istenilen etkiyi yaratacak iyi bir makyajın sırrı yüz hatları ile birlikte gölgelere ve aydınlık alanlara göre yapılan makyaj uygulamalarından geçer. Işık baz alınarak yüz üzerinde gölgeler oluşturuluran ve yüz hatlarının belirginleştirildiği makyaj tekniğine gölge makyaj denir.


Gölge makyaj; alın, çene, burun ve gözlerde uygulanabileceği gibi özellikle yüzü zayıf göstermesi ve farklı bir etki ortaya koyması bakımından elmacık kemiklerini ön plana çıkarmak amaçlı da kullanılabilir.



gölge makyaj.jpg








Elmacık Kemiklerine Gölge Makyaj


Elmacık kemikleri üzerine makyaj yapılacak alan belirlenirken dudak kenarından kulağa kadar olan oyuk alan düz bir hatta baz alınır. Çoğunlukla gölge oluşturulacak hattı belirlemekte en kolay yöntem yanakları içe çekerek dudakları büzmektir. Bu alana bronzlaştırıcı ya da koyu tonda fondöten harmanlanarak belirgin bir çizgi halinde sürüldükten sonra daha çok ince fırça ya da parmaklar yardımıyla, dairesel hareketler ile yedirilir.


Makyajın ikinci adımında yanakları daha yüksekte göstermek ve elmacık kemikleri üzerinde daha belirgin bir izlenim ortaya koymak amacıyla aydınlatıcı kullanılır. Makyajın bitiminde allık elmacık kemiklerinin üzerine yukarıya doğru süpürme hareketi ile sürülür. Bu aşamada dikkat edilecek nokta, allığı göz ve çevresinden mümkün olduğunca uzak tutmaktır.


Gözlerde Gölge Makyaj


Gözlerde yapılacak gölge makyajı göz şekline göre farklılık gösteren bir tekniğe dayanır. Gölge göz makyajında göz kapağının tüm alanına aydınlatıcı etkisi yaratması için açık renk far uygulanır. Üzerine göz kapağının oyuğundan başlanarak dıştan içeriğe doğru hareketle daha koyu bir renk geçilir. Bu noktada dikkat edilecek nokta gözün dış bölgelerine göre iç bölgelerinin daha hafif bir yoğunlukta olmasıdır. Kirpiklerin hemen üzerinden sürülecek göz kaleminin ise kirpiklere yakın mesafeden kullanılması önemlidir.


Gölge Makyajda Püf Noktaları


Eğer bronz bir ten üzerine gölge makyaj uygulanacaksa fondöten ya da allık, kullanılan tondan bir iki ton daha koyu tercih edilebilir.

Genellikle gölge makyajda kullanılacak vurgulayıcıların toz ya da sticker olmasından çok krem olması makyajı daha etkili kılar.

Gölge makyajda doğal bir etki yaratmak için aydınlatıcı ya da gölgelendirme malzemelerinin birbirine harmanlanarak kullanılması önemlidir.

Doğal bir cilt tonu yakalamak için çok karanlık konturlardan ya da fazla aydınlık vurgulayıcılardan uzak durulmalı, daha çok cilt rengine yakın tonlar tercih edilmelidir.

Gölge makyaj yapılırken elmacık kemiklerini daha da belirginleştirmek için gözlerde fazla vurgulayıcı ya da bu bölgelerde parlayan kontur allık kullanımından uzak durulmalıdır.

İstenilen görünümü elde etmek için kullanılan vurgulayıcı ya da gölgelendirme malzemelerinin ince birer kat olarak uygulanması dikkat edilmesi gereken noktalardır.
 
Geri
Üst