Gonore nedir ? Gonore nedenleri belirtileri ve tedavisi nasıldır ?

Uzman SühaN

Administrator
Gonore nedir ? Gonore nedenleri belirtileri ve tedavisi nasıldır ?
Gonore.jpg



Gonore, normalde korunmasız cinsel ilişkiye geçen bir bakteriyel enfeksiyondur. Gonore kolayca tedavi edilebilir. Tedavi edilmezse, gonore kısırlığa (gebe kalma zorluğu) ve diğer sağlık durumlarına neden olabilir. Enfeksiyon vajina, serviks, penis, rektum, boğaz ve gözlerde mukus tabakalarını etkileyebilir. Nadir durumlarda, vücudun diğer bölümlerini etkileyebilir. Gonore, erkeklerde kadınlardan daha fazla semptomlara neden olur. İlk semptomlar genellikle 2 ila 7 gün sonra ortaya çıkar ancak bazen enfeksiyondan aylar sonra ortaya çıkabilir.Erkeklerde penisten sarı veya yeşil renkli bir irin boşalması ve sık idrara çıkma ihtiyacı vardır. İdrar yaparken sıklıkla şiddetli yanıklara neden olur. Çoğu kadın komplikasyon olmadıkça semptom göstermez. Bazıları idrara çıkma konusunda acı çekebilir. Bazıları aslında serviksten gelebilecek belirgin bir vajinal akıntıya sahiptir. Deşarj genellikle sarı veya yeşildir, ancak kan da içerebilir. Genellikle hoş olmayan bir kokuya sahiptir. Gonore doğum sırasında anneden çocuğa geçebilir. Gonore bebeklerde daha tehlikeli olabilir, konjonktivit gibi göz enfeksiyonlarına neden olabilir, bu ciddi durumlarda bebeğin körlüğüne yol açabilir.



Gonore , hem kadınları hem de erkekleri etkileyen cinsel yolla bulaşan bir hastalıktır . Gonore olan bir kişi ile oral, anal veya vajinal ilişkide bulunmak bu bakteriyel enfeksiyona maruz bırakabilir.Enfeksiyon, sperm ve vajinal sıvılar yoluyla yayılır ve vajina, serviks, uterus, fallop tüpleri, üretra ve anüsleri enfekte eder. Ek olarak, bazen ağız yoluyla Gonore boğazı enfekte edebilir. Bakteri nemli yumuşak dokuları içeren mukoza zarlarını hedefler. Bu nedenle, birisi enfeksiyona sahip olduğunda, bakteriler vajina, serviks, uterus, fallop tüpleri, üretra ve rektumda ve ayrıca gözlerin (göz kapağının iç kısmı), ağızda veya boğazda bulunabilir. Enfeksiyon sperm ve vajinal sıvılar yoluyla yayılır, ancak hastalığın iletimi boşalmaya bağlı değildir.Hamile olan kadınlar doğum sırasında bebeklerine Gonore geçirebilir. Bu, bebeğin eklem, göz veya kan enfeksiyonu geçirmesine neden olabilir.




Kadınlarda belirtileri


Kadınlarda gonore belirtileri şunları içerebilir:


ince veya sulu, yeşil veya sarı renkli olabilecek sıradışı bir vajinal akıntı

idrar yaparken ağrı veya yanma hissi

alt karın bölgesinde ağrı veya hassasiyet - bu daha az yaygındır

dönemler arasında kanama , daha ağır dönemler ve ilişki sonrası kanama - bu daha az yaygındır




Erkeklerde belirtiler



Erkeklerde, gonore belirtileri şunları içerebilir:

beyaz, sarı veya yeşil olabilecek penisin ucundan alışılmadık bir akıntı

İdrar yaparken ağrı veya yanma hissi

sünnet derisi iltihabı (şişmesi)

testislerde ağrı veya hassasiyet



Belsoğukluğunu teşhis etmek için çeşitli laboratuvar testleri kullanılır. Bazı idrar üzerinde gerçekleştirilebilir; Diğer testler, serviks, üretra, rektum veya boğaz gibi bir bölgeden bir örnek alınmasını gerektirir. Gonore olan kişiler diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar için test edilmelidir. Bel soğukluğu tedavi etmek için reçete edilen tüm ilaçları almak önemlidir. İlaç enfeksiyonu iyileştirse de, hastalığın verdiği zarar kalıcıdır. Bel soğukluğuna sahip olmak, bir insanın tekrar elde edemeyeceği anlamına gelmez. Tedaviden sonra semptomlar devam ederse doktora başvurun.Tedavi edilmeyen gonore kadınlarda ve erkeklerde ciddi ve kalıcı sağlık sorunlarına neden olabilir.Erkeklerde gonore, tedavi edilmezse infertiliteye yol açabilen testislerin ağrılı bir durumu olan epididimite neden olabilir.Hamile bir kadının gonore olması durumunda, vajinal doğum sırasında bebeğine enfeksiyonu katarabilir.Gebe kadınlarda tespit edilen gonore tedavisi, bu problemlerin riskini azaltacaktır. Gebe kadınlar gerektiğinde muayene, test ve tedavi için bir doktora görünmelidir.


Tedavi edilmezse pelvik inflamatuar hastalık, kronik pelvik ağrı, ektopik gebelik gibi kadınlarda infertiliteye yol açabilir. Gonore enfekte bir partner ile cinsel temas yoluyla yayılır. Cinsel yolla bulaşan hastalıkların önlenmesinde etkili olan tek yöntem prezervatif kullanmaktır. Gonore neredeyse her zaman cinsel temas yoluyla yayılır. Prezervatifsiz bir vajinal ilişkiden sonra, enfekte bir kadından bir erkeğe bulaşma şansı yaklaşık % 20'dir. Enfekte bir adamdan bir kadına bulaşma şansı daha yüksek olabilir. Hamileler enfekte olursa, bakteriler doğum sırasında fetusun gözlerine yayabilir ve yeni doğanda konjunktivite neden olabilir . Gonore ye sahip birçok insanda klamidyal enfeksiyon , sifiliz veya insan immün yetmezlik virüsü (HIV) enfeksiyonu gibi başka cinsel yolla bulaşan hastalıklar vardır .




Önleme


Aşağıdaki genel önlemler gonore (ve diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklar) önlemeye yardımcı olabilir:

Prezervatiflerin düzenli ve doğru kullanımı

Sıklıkla değişmekte olan seks partnerleri veya hayat kadınları ile cinsel ilişkiye , güvensiz seks uygulamalarından kaçınma

Enfeksiyonun tanı ve tedavisi (diğer insanlara bulaşmayı önlemek için)


Cinsel ilişkide bulunmamak (anal, vajinal veya oral) cinsel yolla bulaşan hastalıkları önlemenin en güvenilir yoludur ancak çoğu zaman gerçekçi değildir.



Gonore, başka bir kişiyle cinsel temas yoluyla yayılan bir enfeksiyondur. Gonore mikropları vücudun mukoza bölgelerinde (vajina, penis, boğaz ve rektum) bulunur.Geçmiş enfeksiyon, bir kişinin bel soğukluğuna karşı bağışıklık kazandırmaz. Gonore ile önceki enfeksiyonlar komplikasyonların daha hızlı gerçekleşmesine izin verebilir. Gonore bakterileri öldürmek için antibiyotiklerle tedavi edilebilir. Bir kişinin gonore enfeksiyonunu ortadan kaldırmak için iki ayrı antibiyotik ilacına ihtiyacı olacaktır. İki antibiyotiğe ihtiyaç duyulmasının nedeni, gonore enfeksiyonları arasında artan antimikrobiyal direnç sorunudur.Tanı aldıktan sonra, son 60 gün içinde cinsel ilişkide bulunduğunuz herhangi bir eşin ve son cinsel partnerinizin test edilmesi önerilir.Antibiyotiklerle tedavi edilirken bile gonore iletmek mümkündür. Gonore, klamidya gibi, doğum sırasında anneden çocuğa da bulaşabilir. Gonore , cinsel aktivite sırasında bir kişiden diğerine geçen en yaygın hastalıklardan biridir.Erkeklerde gonore enfeksiyonu geçiren bir kadınla cinsel ilişki kurarak enfeksiyona yakalanma şansı % 20'dir.Kadınlarda gonore enfeksiyonu olan bir erkekle cinsel ilişki kurarak enfeksiyona yakalanma şansı % 50'dir. Enfekte olan kadınların, vakaların % 30 ila % 40'ında herhangi bir semptomu olmadığını belirtmek önemlidir. Gonore pelvik inflamatuar hastalığa ( infertiliteye yol açabilen ciddi bir tıbbi rahatsızlığa) neden olabilir . Gonore enfeksiyondan şüpheleniyorsanız yukarıda yer alan septomlara sahipseniz en kısa zamanda hekime görünün.



Gonore için bitkisel doğal tedavi




Aloe Vera


Aloe Vera iyi bir antioksidandır. Bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu patojenlerden korur. Biri antibiyotik özelliği olan tıbbi özelliklerin olduğu bilinmektedir.


Sarımsak

Sarımsak, uzun zamandır antibiyotik özelliklere sahip olduğu, bakterilere karşı etkili olduğu bilinmektedir. Sadece sarımsak yiyebilir, ezebilir ve diğer sağlıklı diyet takviyeleri, bal vb. İle karıştırın veya sarımsak özleri satın alabilirsiniz.


Zerdeçal


Zerdeçal ayrıca güçlü antibakteriyel özelliklere sahiptir, hastalığa neden olan bakterileri yok eder ve vücudun doğal bağışıklığını güçlendirir.


Elma Elma Sirkesi


Bu etkilidir, çünkü hem antibiyotik hem de anti-inflamatuar nitelikleri vardır. Bir bardak ılık suya 1 veya iki sofra kaşığı ekleyin ve günde iki kez için.


Limon suyu


Her gün bir bardak limon suyu için. Daha iyi bir tat için balla karıştırın.


Zencefil


Zencefil kökü kullanarak bir çay haline getirilebilir tüketebilirsiniz. Ayrıca antibiyotik özellikleri vardır.


Ispanak

Bu bağışıklık hücrelerinin işleyişi için gerekli bir element olan Çinko açısından zengindir.




Zeytin yaprağı eksteresi bir çok hastalığı önlemektedir. Bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.Daha güçlü bir bağışıklık sistemi, yalnızca bel soğukluğunuzu sisteminizden dışarı atmayacak, aynı zamanda tekrarlamasını da önleyecektir.. Zeytin yaprağı özütü, oleuropein olarak bilinen güçlü bir madde nedeniyle gonore tedavisi için mükemmel bir ev ilacıdır. Oleuropein etkili antimikrobiyal özelliklere sahiptir ve hatta gonore için sorumlu olan patojenin tamamen yok olmasına neden olabilir.Zeytin ağacı özünü doğrudan etkilenen bölgelere sürterek veya ağız yoluyla alabilirsiniz.



Kekik yağı bakterileri öldürme özelliği ile bilinir.Bu yağ aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirir. Gonore ile savaşırken hatırlamanız gereken en önemli şeylerden biri de vücudunuzda alkali bir ortam sağlamaktır.Taze meyve ve sebzeler vitaminler, mineraller ve diğer önemli besinlerle doludur, bu nedenle bol miktarda yemeyi unutmayın.Bağışıklık sisteminizi güçlendiren her şey sizin için iyidir ve C vitamini de bunlardan biridir.


Keskin aromasına rağmen sarımsak binlerce yıldır hastalığın her türünü tedavi etmek için kullanılmıştır. Allisin bakımından zengin olan bu bileşik, mevcut bakterileri öldüren ve enfeksiyonu temizleyen antibakteriyel, antiviral, antifungal ve antiprotozoal özellikleri bakımından zengindir.En iyi sonuç için günde 1-2 çiğ sarımsak karanfil tüketin. Biri ayrıca sarımsak içerisine yemek ekleyebilir veya sarımsak kapsülleri alabilir. Ancak, diyabet hastalığınız varsa sarımsak kan pıhtılaşmasıyla ilgili sorunlara neden olabilir ve bu nedenle danışılması gerekir. Günde dört dişten fazla tüketilmemelidir, aksi takdirde bulantı, ishal veya kusmaya neden olabilir.

Doğal antiseptik ve zengin bir antioksidan olan zerdeçal, iyileşme sürecini hızlandıran etkilenmiş dokuların iyileşme sürecini hızlandırır. Bu büyülü bitkiyi ya yemekte serpiştirin ya da süt, zerdeçal ve karabiber ile sade bir zerdeçal çay hazırlayın. Zerdeçalı günde iki defa tüketin.Sayısız enfeksiyona ve gonore de dahil olmak üzere diğer cinsel yolla bulaşan hastalıklara karşı en etkili doğal tedavilerden biri olarak görülen Ekinezya bağışıklık sistemini güçlendirecek antimikrobiyal özellikler içeren güçlü bir bitkidir ancak aynı zamanda sadece klamidya bakterilerinden çok daha fazla patojen öldüren bir lenf temizleyici olarak işlev görür.

Erkeklerde ve kadınlarda gonore için tüm doğal ev ilaçları dışında maydanoz ve kereviz tüketiyor. Bu sebzeler flavonoidler olarak adlandırılan belirli bir kimyasal madde bakımından zengindir. Flavonoidlerin anti-bakteriyel özelliklere sahip oldukları ve gonore tedavisinde başarılı oldukları söylenir. Kereviz ayrıca sağlığınızı destekleyecek ve iltihaplanma gibi belirli gonore belirtilerini azaltabilecek zengin bir polisakkarit ve antioksidan kaynağıdır.Soğan sarımsak ile aynı tıbbi özelliklere sahiptir. Anti-bakteriyel bir sebzedir ve gonore tedavisinde yardımcı olabilir.Sarımsakta olduğu gibi, gonore bakterisi ile savaşabilecek ve sağlığınızı yeniden sağlayabilecek allicin adlı bir bileşenden oluşur .




Çinko, aktif olarak enfeksiyonlarla mücadele eden bir mineraldir. Vücudunuzdaki toplam antikor sayısını ve beyaz kan hücrelerini artırarak yapar. Bağışıklık sistemi güçlendirir ve vücut gonorreal enfeksiyonla kolayca mücadele edebilir.Günlük diyetinizde çinko kullanmak oldukça kolaydır. Vücuttaki çinko depolarını arttırmak için tavuk, susam ve istiridye yiyin.Sarımsak , anti-bakteriyel bir bitkidir ve gonore tedavi edebilir. Bel soğukluğu ile savaşmak ve vücutta sağlıklı bir durumu düzeltmekle sorumlu allisin adlı bir bileşenden oluşur .Bu amaçla piyasada bulunan birçok doğal takviye var fakat sarımsakları doğrudan kullanırsanız tercih edilir.Elma sirkesi, erkeklerde ve kadınlarda gonore için en güçlü ev ilaçlarından biri dir.Gonoreye ek olarak, maya enfeksiyonlarını tedavi etmek için sıklıkla kullanılır . Gonore için elma sirkesi kullanmanın çeşitli yolları vardır.Doğru hijyen sağlamak, enfeksiyonları önlemenin en kolay yoludur.Belsoğukluğu çekiyorsanız, kişisel hijyeninize dikkat edin.


Gelecekte tekrar nüksü önlemek için gonore tedavisi sırasında belirli ipuçlarını göz önünde bulundurmanız önemlidir. Bu amaçla, bir kerede takip etmeniz gereken bazı adımlar vardır. Genel olarak, cinsel temastan kaçınmanın gonore tekrarlanmasını önlemek için tek garantili yoldur.Prezervatif kullanmak gonore nüksünü önlemenin kolay ve güvenilir bir yoludur.Prezervatifler piyasadan kolayca satın alınabilir ve hem erkekler hem de kadınlar için kullanılabilir. Partnerinizle fiziksel bir ilişkiye başlamadan önce cinsel yolla bulaşan hastalıklar hakkında konuşmanız önemlidir.
 
Geri
Üst