Grip ve corona belirtileri arasındaki fark ne

P

Pelinxaaxxa

Forum Okuru
Grip ve corona belirtileri arasındaki fark ne
Grip ve corona belirtileri arasındaki fark ne hangi farklılıklar var

Merhaba

Bu pandemi sürecinde gerçekten sanki hepimiz paranoyak olduk .Ne kadar titiz davranırsak davranalım bir şekilde aklımızda acaba mikrop kaptım mı sorusu oluyor. iki gündür ben de hafif ateş halsizlik hafif baş ağrısı var zannedersem grip oldum ama merak ettiğim konu şu Grip ile covid 19 arasında belirtiler açısından ne fark var bildiğim kadarıyla ikisi de ateş yapıyor Grip ile covid-19 belirtileri arasında fark var mı sormak istediğim soru aslında bu .
 
Merhaba

Senin de dediğin gibi bu pandemi sürecinde gerçekten çok titiz davranmaya çalışıyorum maskesis asla dışarı çıkmıyorum evin Kapı kollarını bile iki güne bir çamaşır suyuyla siliyorum. dışarıdan bir yiyecek aldığımız zaman mutlaka çok iyi yıkıyoruz poşetli aldığımız şeylerin poşetlerini bile siliyoruz.

Grip ve covid 19 arasında fark var mı belirtileri açısından diye sormuşsun. Evet var grip orta şiddetli ateş yaparken covid-19 daha yüksek ateş yapıyor Ayrıca Gripte enfeksiyon ciğerlere inmiyor covid-19 da çok kısa sürede akciğerlere iniyor bu yüzden balgam oluşturuyor.

Gripte balgam olmamasına rağmen çoğu zaman kovid-19 da mutlaka balgam oluyor. Görünüşte birbirine çok benzeyen iki viral enfeksiyon aslında ayırt edici özellikleri var. Bunları uzmanlar çok daha kolay ayırt edebiliyorlar tabii.
 
Geri
Üst