Gül hastalığı nedir nasıl geçer ,olanlar

H

Helinxccxz

Forum Okuru
Gül hastalığı nedir nasıl geçer ,olanlar
Gül hastalığı nedir nasıl geçer ,olanlar kadınlar kulübü

Merhaba
Yüzüm de sivilceye benzer şeyler çıktı ama sivilce gibi değildi, cilt temizleme sütüyle temizledim , krem kullandım geçmedi . Cilt doktoruna gittim muayene etti kan testleri de yaptı gül hastalığı dedi. Antibiyotik verdi kullanmaya başladım 1 haftadır ama henüz bir iyileşme yok. Gül hastalığı nedir karaciğerle mi ilgili ekşi tatlı perhizi yapmalı mıyım hacamat diyorlar iyi gelir mi , gül hastalığında yenmemesi gereken şeyler nelerdir teşekkür ederim.
 
Helin merhaba ,

Gül hastalığı diğer adıyla Roza diye bilinen hastalık aslında halen sebepleri tam olarak bulunmuş bir hastalık değil . Cildiniz de özellikle yüz de ve burun çevresinde oluşan iltihaplı sivilce benzeri kızarıklıklardır bunlar zamanla da ağrılı olmaya başlar ve sizi rahatsız eder. Bunun için yapılması gerekeni yapmış cilt doktoruna gitmişsiniz zaten ama size bir kaç önerim olacak ; bu tür rahatsızlıkların büyü bir bölümü aslında karağer odaklı rahatsızlıkların ciltte dışa vurumudur yani cildinizde bir şeyler yanlış gidiyorsa ilk akla karaciğer ve enzimler gelir. bunun için karaciğeri kuvvetlendirecek şeyler yemeli ve karaciğeri yoracak yiyeceklerden mümkün olduğu kadar uzak durmalısınız. Ekşi, baharatlı , acı , kafein, alkol gibi yiyecek ve içecekler gül hastalığını tetikler bunlardan uzak durun , enginar ,brokoli,yulaf ezmesi,karpuz,ıspanak,muz,avakado gibi lifli besinler karaciğer dostudur.
Cildinizi temiz tutmaya özen gösterin hafif nemlendirici krem de fayda sağlayacaktır, güneşe çıkmamaya özen gösterin , çıkacaksanız da güneş kremi kullanın. Aşağıdaki linkte size faydalı bilgiler var bir göz atın isterseniz geçmiş olsun.

 
Geri
Üst