Hadi gün yapalım melekler..

2148.jpg



dayanamadım şu tarifi de vereyim dedim sıçan kavurması önce bodrumdan bikaç sıcan yakalıyoruz etli butlu olsun emme bunları suda haşlıyoruz sonra baharatlayıp kızartıyoz yağda:fear:
 
Son düzenleme:
merhaba sevgili melekler ben de hepinizin bildiği ama sevceğinizi tahmin ettiğm bir tarifi paylaşmak istiyorum. Havuçlu tarçınlı kek: - 3 yumurta -1,5 su brd.toz şeker -1 su brd.sıvı yağ - 1 su brd. süt - 3 su brd. un - 2 adet havuç - dövülmüş fındık veya ceviz (göz kararı) - 1 adet vanilin ve 1 adet kabartma tozu
önce yumurta ve şekerimizi çırpalım sonra yağımızı rendelenmiş havucumuzu, dövülmüş fındık veya cevimizi ilave ederek çırpmaya devam edlelim ardından yavaşça unumuzu ve sütümüzü kabartma tozu ve vanilyamızı,kabartma tozumuzu da katarak karıştıralım. Yağlanmış kek kalıbımıza karışımı dökelim önceden ısıtılmış 180 C ye ayarlanmış fırına koyalım. Kabarınca ve bıçağın ucunu kekin ortasına batırdığımızda kuru çıkıyprsa kekimiz pişmiş demektir. AFİYET OLSUN...
 
Geri
Üst