Hamilelik döneminde adet kanaması görülür mü?

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelik döneminde adet kanaması görülür mü?
hamileyken adet olan varmı,hamileyken kanama olurmu,hamileyken kanama olması normalmi,hamileyken adet olanlar,hamilelikte adet kanaması hakkında bilgiler

ge.jpg






Hamilelikte adet görülmez ancak kanama olabilmektedir. Daha açık olmak gerekirse hamilelik sırasında gebe kadın adet olmaz ancak değişik sebepler ile bazı kanamalar görülebilmektedir.
Oluşacak kanamaların sebebi uzmanlar tarafından incelenmiştir. Buna göre hamile kadınların bir kısmı gebeliğin ilk 3-4 ayı içinde kanama yaşayabilirler. Bu tarz kanama yaşayan hamile kadınların uzmanlarına başvurmaları önemlidir. Zira bu kanamalar düşük tehlikesi, anne karnında ki bebeğin ölmesi ya da dış gebelik olup olmadığının araştırılması gerekmektedir. Bu tarz hamilelikte ki kanamalar rahim ağzı iltihaplarına, rahim ağzı yaralarına ve benzeri diğer sebeplere bağlı olabilmektedir. Hamile olup ve kanaması olan kadınlar bu durumu mutlaka ciddiye almayı ve hemen alanında uzman bir doktora başvurmaları gerekmektedir. Adet gördüğünü sanan hamile kadınlar bu kanamaları geçiştirirse ileride ciddi problemler ile karşılaşabilirler.


Bu tarz kanamalar hamileliğin başında, ortasında ya da herhangi bir döneminde görülebilecek bir durumdur. Bu kanamalar değişik miktarlarda ve renklerde olabilir. Bazı hamile kadınlarda bu kanama birkaç damla iken bazı hamile kadınlarda daha fazla kanama gerçekleşebilir.
Hamileliğin dönemine göre her kanamanın belirli bir sebebi vardır.


Hamileliğin ilk 3 ayında görülen bir kanama ise düşük ihtimali göz önünde bulundurulmalıdır. Kanama sebebinin düşük olmadığı biliniyorsa dış gebelik, mol gebelik gibi durumlardan şüphe edilebilir.
Bunun dışında ki kanamalar hamilelikle ilgili olmayan kanamalar olarak bilinir. “Hamileyken adet görülür mü?” diye düşünen anne adaylarına üstte açıklandığı gibi, görülen sadece sebebi belirsiz kanamadır, adet başka bir olaydır. Kanamanın sebebi vajinada bulunan iyi ya da kötü huylu kitlelerde olabilmektedir. Kesin sonuç için alanında uzman bir doktora muayene olunmalıdır. Gebe kadınlar geçirdiği her kanamada telaşlanmamalı, uzmanlardan yardım almalı ve gebelikle ilgili diğer hususlara dikkat etmelidirler.
Hamilelik döneminde oluşan kanamanın adet olmadığı söyledik. Peki başka neler olabilir;
Düşük tehdidi kanamalar,
Tam düşük kanaması,
Erken doğum kanaması,
Cinsel ilişkiye bağlı vajina yırtılması ve dış gebelik kanaması
 
Geri
Üst