Hamilelik ne zaman oluşur?

Uzman SühaN

Administrator
Hamilelik ne zaman oluşur?
Adet dönemi düzenli bir kadın yumurtlama gününü adet dönemini hesaplayarak bilebilir. Beklenilen adet gününden 14 gün önce yumurtlama için en ideal gündür. Gebeliğin oluşması için en yüksek şans yumurtlamadan birkaç gün önce girilen ilişkidir. Yumurtlamadan sonra girilen ilişkiler ile kesinlikle gebe kalma oranı yok denecek kadar azdır.


Yumurtlama evde uygulanan testler ile saptanabilir. Yumurtlamanın oluşabileceği dönemlerde haftada en az 2 kere cinsel ilişki ile gebelik sağlanabilir.




4.jpg




GEBELİKLE İLGİLİ TÜM KONULAR BU LİNKTE



Genel Hamilelik Belirtileri ve Sebepleri

Mide bulantısı: Genelde sabahları oluşan mide bulantıları hamileliğin ilk aylarında görülen belirtilerindendir. Hormonal olarak geliştiği düşünülmektedir. Genelde gebeliğin ilk ayında başlayıp 2 – 3 kadar sürer ve yavaş yavaş azalarak yok olur.

Bazen 4 – 5 ay kadar sürebilen mide bulantıları da görülebilir. Hamile kadınlarda sigara tüketimi mide bulantılarında artış gösterir.

Baş dönmesi ve şişkinlik hissi: Baş dönmesi genelde hamileliğin son zamanlarında görülür. Yumurtalıklarda oluşan ve gebeliğe tesir eden bir hormonun neden olduğu düşünülür. kişi yatay pozisyondan birden kalkarsa tansiyon düşmesine neden olur ve doğal olarak baş dönmesi oluşur. Şişkinlik ise, progesteron yükselmesi ile oluşan bir durumdur. Bebeğin beslenmesi için başka hormonların devreye girmesi ile göğüste de şişkinlik ve ağrı oluşabilir. Bunların yanı sıra gebelik belirtileri arasında göğüste hissizlik de olabilir.

Bağırsak alışkanlıkları: Gebelikte en sık karşılaşılan sorunlardan biri de kabızlıktır. Kabızlığa neden olan ise progesteron hormonudur. gebelikte mide ekşimesine neden olan hormon yine progesteron hormonudur. Kabızlık ve mide ekşimesi gibi problemler doğum ile son bulur. Hamilelikte bu gibi durumların tedavisi yetersiz kalabilir. Hamilelikte idrarda genellikle şekere rastlanılır. Böbreklere doğru oluşan kan akışındaki değişiklik ile idrara doğru şeker kaybı olduğu gözlemlenir. Bu bir hastalık türü değildir. Gebelikte oluşan şeker kesinlikle bir şeker hastalığı değildir.

Gebelik’te Dikkat Edilmesi Gerekenler

Gebelik döneminde beslenme şekli ve giysi seçiminde dikkatli olunması gerekir. Sağlıklı bir bebek doğurmak için anne adayı oluşabilecek tehlikelerden haberdar olmalı ve bilinçlenmelidir. Sakat bebek doğumuna neden olan tehlikelerden kendini koruma yöntemlerini öğrenmelidir.

Hamileliğin ilk başlarında yüksek ateş: Gebelikte oluşan yüksek ateş ile anne karnında ki bebekte görüntü olarak bir anormallik olmaz. Fakat beyin fonksiyonlarını olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle bebek zeka özürlü doğabilir.

Stres: Hamileliğin ilk aylarında strese maruz kalan anne adaylarının bebeklerinde dudak yapısında bozukluk olabilir.

Alkol tüketimi: Anne adayının tükettiği alkol plasentadan geçerek embriyoya zarar verir ve bebekte ciddi sağlık sorunları oluşabilir.

Bozulmuş yiyecek tüketimi: Küflenmiş ve bozulmuş yiyeceklerin tüketimi ile bebeğin kromozom yapısı zarar görür. Gebelik süresince yediğiniz gıdaların tazeliğine oldukça önem vermelisiniz.

Ağır makyaj yapmak: Makyaj yapan kadınların yapmayan kadınlara oranla özürlü bebek doğurma şansı daha yüksektir. Gebelik süresince ağır makyajdan uzak durulmalıdır.

Köpek ve kedi teması: Bakteri tehlikesi olan kedi ve köpek teması anne karnında ki bebeğe zarar vererek özürlü doğmasına neden olabilir.Gebelik süresince evde kedi köpek gibi hayvanlar beslenmemelidir.
 
eşimle 3 gün önce ilişkiye girdim 1 saat uzandım yumurtlama günümdü sizce gebelik oluşmuşmudur?
 
Merhaba,

Bunu biz bilemeyiz. Siz gerekeni yapmışsınız.( Ovülasyon günlerin de birlikte olmak gebe kalma şansını artırır) Mensiniz de gecikme olursa ,test yaparak gebe olup olmadığınızı anlayabilirsiniz..
 
Merhaba ben adet olmadan önce butun gebelik belirtilerini yasadim yine de adetimi bekledim cunku aylardir buna cabalayanlardanim ve 3 aydir duzenli giden adetim bu ay gecikti 09 aralikta adet olmustum bugun 12 ocak ve beta hcg testi yaptirdim sonuc 0.13 cikti negatif nasil yorumlayacagimi bilmiyorum beni acil yorumlarmisiniz lutfen acill ben ne yapacagimi bilmiyorum aylardir cabaliyorum ama olmuyo siz ne dusunuyosunuz bu konuda ?
 
Merhaba, Hcg değeriniz gebelik lehine değil. Gecikmenizin nedeni tıbbi koşullar yada stres olabilir.Bir kaç gün içinde mensiniz gerçekleşmez ise tekrar test yapın ve sonuca göre hekime görünün. Yapılacak muayene ve tetkitlerle durumunuz netlik kazanır uygun tedavi uygulanır . İzlemeniz gereken adımlar ve tedavilerle ilgili hekim bilgi verecektir.
 
Geri
Üst