Hamilemiyim hamilelik nasıl anlaşılır?

Merhaba, rahim kalınlaşması adete yakın, gebelikte ve başka bir hastalıktan dolayı kalınlaşabilir. Bu nedenle sadece rahim kalınlaşması var diye gebelik teşhisi yapılmaz. Beklenen adet döneminde gecikme yaşarsanız hcg testini tekrar yapın. Çıkan sonuç durumunuz hakkında bilgi verecektir.
 
haziranin 21de adet oldum bu ay adetim gelmedi test yapmaya korkuyorum açık pembe akıntım var birde kasık ağrım yemek kokusundan tiksiniyorum hamile olabilirmiyim
 
Test yapmadan gebe olup olmadığınızı öğrenemezsiniz. Belirtilerden yola çıkarak gebelik teşhisi yapmak yanlış ve yanıltıcı olur. Bugün mutlaka gebelik testi yapın durumunuz hakkında net sonucu alırsınız.
 
Merhaba bi sorum olcaktı nolur yardım edin 5 aylık evliyim evliliğimin 3 ayı adetim düzensiz oldu sonra yine düzene girdi bu ay 6 gündür olmadım 4 tane test yaptım 2 inci çizgi hep silinik çıkıyo 3 gün önce hastaneye gittim doktor varda diyemem yokta diyemem dedi ultrasona gönderdi ama bişey yok dedi acaba hamilemiyim
 
Ben hamile miyim? Bu, gebe kalmaya çalışanlar ve planlanmamış gebelik yaşamaktan endişe edenler için sıkça sorulan bir sorudur . Bazı belirtiler yaşıyor olabilirsiniz ve hamilelik bulguları olup olmadıklarını merak ediyor olabilirsiniz . Belirtilerinizin gebelikle ilişkili olup olmadığını belirlemek zor olabilir. Gebelik,gebelik belirtileri,gebeliğin erken belirtileri,en erken gebelik belirtileri,hamilelik,hamilelik belirtileri,en erken hamilelik belirtileri ile ilgili tüm detaylı bilgileri makalemizin devamın da bulabilirsiniz.


Erken Gebelik Belirtileri




Ekli dosyayı görüntüle 74309


Erken gebelik belirtileri nelerdir?




Gebelik belirtileri kadından kadına ve gebelikten gebeliğe değişir; Bununla birlikte, en önemli gebelik belirtilerinden biri, menstruasyon döngüsünün gecikmeli ya da kaçırılmış olmasıdır. Her belirtinin gebelikten başka bir şeyle ilişkili olabilmesi nedeniyle gebelik belirtilerini anlamak önemlidir. Birincisi gebeliğin ilk belirtilerinin kadından kadına değişmesidir.İkincisi , her semptomun her gebelik sırasında görülmediğidir.


Adet olmadım gebelik testimde negatif

Hamile olup olmadığınızı öğrenmenin tek yolu, döneminiz geçtiğinde gebelik testi yapmaktır . Gecikmeyle birlikte gebelik testi yaptınız ve test sonucunuz negatif . Bunun nedeni rahim ve hormonal kaynaklı bir durumdan yada gebeliğin geç oluşmasından ötürü olmasıdır. Vücudunuz henüz yeterli gebelik hormonu üretmiyorsa, negatif bir gebelik testi sonucunu elde edebilirsiniz. Birkaç gün daha bekleyin ve tekrar test yapın..

Aşağıda, en sık görülen gebelik belirtileri belirtilerinin bir listesi bulunmaktadır. Cinsel yönden aktifseniz ve aşağıdaki semptomlardan herhangi biriyle karşılaştıysanız, hamilelik testi yaptırmanız önemlidir.

İmplantasyon Kanaması

İmplantasyon kanaması en eski gebelik belirtilerinden biri olabilir. Gebe kaldıktan yaklaşık 6-12 gün sonra, embriyo kendisini uterus duvarına yerleştirir. Bazı kadınlar, kramplar lekelenme yaşayacaklardır.


Menstrüasyonda Gecikme

Gecikmiş menstruasyon, bir kadının hamilelik testi yapmasına neden olan en yaygın gebelik belirtisidir..
Not: Aşırı kilo alma / kaybı, yorgunluk, hormonal sorunlar, gerginlik, stres, doğum kontrol hapı almayı bırakma veya emzirmek gecikmeye neden olabilir.


Gögüslerin şişmesi karıncalanması

Şişen ve hassaslaşan gögüsler gebeliğin belirtilerinden dir. Gebeliğin ilk haftalarında bu komplikasyonlar gelişir.
Not: Hormonal dengesizlik, doğum kontrol hapları, yaklaşmakta olan menstrüasyon göğüslerinizin şişmesine nedne olabilir.


Yorgunluk

Yorgun veya daha fazla halsizlik hissetmek, doğumdan sonraki ilk haftaya kadar başlayabilen bir gebelik belirtisidir.

Not: Stres, tükenme, depresyon, yaygın soğuk algınlığı veya grip diğer hastalıklar da sizi yorgun hissetmenize veya yorgun düşebilmenize neden olabilir.

Bulantı

Bu bilinen gebelik belirtisi genellikle gebelikten 2-8 hafta sonra ortaya çıkar. Bazı kadınlar sabah bulantılarını yaşamaz.Diğerleri gebeliklerinin çoğunda mide bulantısı hissedeceklerdir.

Not: Gıda zehirlenmesi, stres veya diğer mide rahatsızlıkları da kusmaya neden olabilir.

Sırt ağrısı:

Alt sırt ağrısı, hamilelikte erken ortaya çıkan bir belirti olabilir

Not: Adet gelişimi, stres, diğer sırt problemleri bel ağrısına neden olabilir.

Baş ağrısı:

Vücudundaki hormonların ani yükselmesi gebeliğin başlarında baş ağrısı geçirmenize neden olabilir.

Not: Kafein yoksunluğu, yaklaşmakta olan menstruasyon, göz yorgunluğu veya diğer rahatsızlıklar kronik baş ağrısı kaynaklı olabilir.

Sık idrara çıkma

Gebeliğin ilk haftaları tuvaleti sık ziyaret edebilirsiniz. Sık idrara çıkma gebelik septomlarından dır.
Not: Üriner sistem enfeksiyonu, diyabet, sıvı alımının artması sık idrara çıkmanın nedeni olabilir.


Potansiyel bir gebelikle ilgili olabilecek her semptom için gebelikten başka potansiyel bir alternatif açıklama vardır . Gördüğünüz gibi, gebelik belirtilerinin her biri diğer sebeplerle açıklanabilir. Hamilelik semptomları yaşıyorsanız öncelikle hcg testi yapın ve sonuca göre hekime görünün..


Aşeriyorum Hamile miyim?
Merhabalar bloglarinizi yorumlarinizi sayfamız inceledim sizlere bilgilerinize dayanarak sormak istedigin bir kac şey var 22 yaşındayım eşim 32 10 aylık evliyim 2 aydır korunmayı bıraktık yumurtlama tarihime göre ilk ay denedik fakat sonuç almadık ikinci ay yumurtlama gününde ilişkiye girdik 10 gün geçti bu süreçte halsizlik mide bulantısı kasik ağrısı ve karpuz istedi Canim cok fazla ve karpuzu normal de hic sevmem gebelik testi yaptım 10 uncu e negatif cikti ve regl tarihine denk geldi ve suan regl min 4. Günü 6 gün sürüyor sadece ilk gün ağrım oluyor ama benim 4 gündür kasiklarim hep agri var hamile olabilir miyim
 
Merhabalar reglden 3 gün önce eşimle korunarak bir ilişki yaşadık fakat eşim içerdeyken boşaldı (prezervatif takılıydı o esnada) . Regl günüm geçti göğüslerimde özellikle yanlarında ağrılar var onun haricinde kramp vs gibi şeyler hissetmiyorum. Henüz çocuk düşünmüyoruz 27 yaşındayım sizce ne yapmalıyım hamile olabilir miyim yoksa stresten mi kaynaklı bir sorundur? Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler
 
Merhabalar reglden 3 gün önce eşimle korunarak bir ilişki yaşadık fakat eşim içerdeyken boşaldı (prezervatif takılıydı o esnada) . Regl günüm geçti göğüslerimde özellikle yanlarında ağrılar var onun haricinde kramp vs gibi şeyler hissetmiyorum. Henüz çocuk düşünmüyoruz 27 yaşındayım sizce ne yapmalıyım hamile olabilir miyim yoksa stresten mi kaynaklı bir sorundur? Yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden teşekkürler


Selamlar, bu durumda hamile nasıl kalacaksınız ki ? Hem korunmuşsunuz prezervatif te takılıymış eğer bu korunma yönteminde prezervatifte yırtılma olmadı ise hamile kalma ihtimaliniz sıfırdır. Boşuna evham yapıyorsunuz asla hamile kalamazsınız. Hamilemiyim şeklindeki düşünce ile stresi de üstüne koyduğumuzda regliniz sarkar tamamen stres kaynaklı bir durum bilginiz olsun. Sevgiler..
 
Selamlar, bu durumda hamile nasıl kalacaksınız ki ? Hem korunmuşsunuz prezervatif te takılıymış eğer bu korunma yönteminde prezervatifte yırtılma olmadı ise hamile kalma ihtimaliniz sıfırdır. Boşuna evham yapıyorsunuz asla hamile kalamazsınız. Hamilemiyim şeklindeki düşünce ile stresi de üstüne koyduğumuzda regliniz sarkar tamamen stres kaynaklı bir durum bilginiz olsun. Sevgiler..
Bilemiyorum açıkcası genede bir test yapalım bakalım inşallah strestendir dediğimiz gibi. Çok teşekkür ederim bu arada içimi biraz da olsa rahatlatabildim :)
 
Merhabalar, psikolojik olarak çok kötü durumdayım lütfen yardım edin. 12 temmuzda adet oldum 19 temmuzda bitti. 23 temmuzda nişanlım ile benim üzerimde çamaşır ve onun üzerinde boxer ve pantolon varken sürtünme yoluyla bir şeyler yaşadık. Ben külotla biraz üzerine oturdum ve kalktığımda pantolonunda minik bir ıslaklık gördüm, zevk suyu olduğunu söyledi. Fakat üzerime boşalmadı. 24ünde ve 25inde lavaboya gittiğimde az miktarda açık pembe akıntı geldiğini gördüm.İlk kez başıma böyle bir şey geldi. Son 3 gündür de midem bulanıyor, grip olduğum için avelox antibiyotik kullanıyorum ondan mı midem bulanıyor bilmiyorum. Ayrıca sağ kasığımda sürekli bir ağrı var. Bunlar ne belirtisi?Psikolojik olarak perişan haldeyim. Lütfen bana yardım edin.
 
Geri
Üst