Hastalıkları önlemenin altın kuralları

Mirmiga

Yeni Üye
Üye
Hastalıkları önlemenin altın kuralları
Hastalıkları önlemenin basit ama çok etkileyici kuralları var. Bunların bir kısmı belki bildik şeyler. Amerikan Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin araştırması etkileyici.

Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi tarafından yapılan yeni araştırma hastalıkları önlemek için uyulması gereken belli başlı kuralları içeriyor. Araştırmaya göre, örneğin her gün bir aspirin almak kalp hastalığından ölme riskini azaltıyor. Araştırma Amerika’da yaşlıların yaklaşık yarısının kalp hastalığından korunmak için her gün bir aspirin aldığını gösteriyor. Her gün aspirin alanların oranı yüzde 90’a çıksa, Amerika’da yılda 45 bin kişinin ömrü uzamış olur.

Hastalıkları önlemek için alınabilecek bir önlem de sigarayı bırakmak. Ama birçok kişi için bunu yapmak oldukça zor. Amerika Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi’nden Doktor Kathleen Tumi bunda da doktorlara büyük rol düştüğünü söylüyor. Örneğin, doktorlar hastalarını bu alışkanlıktan vazgeçirmek için ilaç tedavisi uygulayabilir ya da başka yöntemler önerebilir.

Araştırma aynı zamanda yaşı ilerlemiş kişilerin her yıl grip aşısı olmalarını ve kolon kanserine karşı kontrolden geçmelerini tavsiye ediyor. Oysa Amerika’da bile kolon kanseri için tavsiye edilen kontrollerden geçen yetişkinlerin sayısı %50’yi geçmiyor. Grip aşısı yaptıranların oranı ise sadece %37.

Kadınların düzenli mammogram çektirmeleri ve PAP Smear testi yaptırmaları da araştırmada yer alan tavisyeler arasında. Kısacası araştırma insanların gerekli sağlık kontrollerinden geçerek hastalıklardan korunabileceğini gösteriyor. Üstelik zamanında önlem alarak ileride çıkabilecek sağlık masraflarını da en aza indirmek mümkün.
 
Geri
Üst