Herpes Nedir? Uçuk Tedavisi

THESECRET

"Adalet olunca yiğitliğe lüzum kalmaz"
Herpes Nedir? Uçuk Tedavisi
uçuk nedir,aft nedir,herpes nedir,uçuk ağızda yara nasıl oluşur,uçuk neden çıkar,uçuk nasıl geçer,uçuk tedavisi,uçuk hakkında tüm bilgiler,

indir (1).jpg


Uçuk çoğunlukla dudak, ağız & burun delikleri çevresinde çıkan Herpes simplex ismi verilen virüsün sebep olduğu rahatsızlıktır. uzman.org sizin nedeni ile araştırdı & sayfalarına taşıdı:
Uçuk (Herpes) Belirtileri

Çıkacak bölgede 0-24 saat önceden gıdıklanma, karıncalanma, kaşınma, yanma, sızlama hissedilir.
Bunu o bölgenin kızarıklıksı, şişmesi , daha sonra da içi sıvı dolu kabarcıkların ortaya çıkışı izler. bahsı geçen kabarcıklar konuşurken, gülerken, yiyip içerken acı ve ızdırap verir.
Kabarcıklar patlayarak ülserler oluşur . Bahsı geçen dönemde herpes çok ağrılıdır.
Zamanla kuruyup çatlar, sızıntı yapar ve açılarak görüntüyü bozan çirkin bir yara haline gelir.
Kabuklanma başladığında uçuk küçülmeye başlar.
İyileşme döneminde uçuk üstünde ortaya çıkan kabuk düşer, yerine kuru & gergin bir doku oluşur.
Uçuk ne benzeri komplikasyonlara sebep olmaktadır?

Şayet bireyin immün zafiyeti varsa o zaman çok dikkatli olması gerekmektedir, özelikle de AIDS hastaları, kemoterapi gören kanser hastaları
Akciğer iltihaplanmasına (zatürre)
Göz korneasına yerleşen herpes görüş zafiyetine
Yüz sinirini tahrip ederek yüz felcine (fasials parez)
Beynin iltihaplanmasına (ensefalit)
Yaranın herpes’le birlikte bakteri enfeksiyonuna uğraması sonucu enfeksiyonu
Tavsiyeler

Alkol, kahve ve sigaradan uzak durun
Önlem alarak sağlıklı kalın
Güçlü güneş ışınlarından uzak kalın! Dudaklarınızı efektif bir güneş kremi ile koruyun. son derece fazla rüzgar da dudakları çatlatabilir ,uçuklamaya elverişli ortamı oluşturabilir.
Geçirdiğiniz tüm rahatsızlıkları tam anlamıyla tedavi ediniz. Soğuk algınlığı gibi”sıradan” hastalıklar da dudak uçuğuna etken olabilir.
Ağır streslerden kaçının! Rahatlatıcı egzersizler yapmaya çalışın.
Ağız ,diş temizliğine özen gösterin.
Herpes herkesin bildiği uçuktur , başımızın belasıdır. Her kişide çıktığı tahmin edilen uçuk virüsüne Herpes ismi verilir. Ancak genital herpesi herkes bilmiyor.
Çoğu insan Bahsı geçen virüsü taşıdığından bile habersiz yaşantısına devam ediyor. Genital herpes oluşumunun sebepleri ruhsal olabilir. Yani son derece fazla stres yoğunluk yada kaygı buna sebep olabilir.
Diğer yandan bunun başka sebepleri de olur. son derece fazla adet kanaması, çok miktarda alkol alımı , güneşte kalma genital herpesi tetikleyicidir.
Doğurganlığı etkilemez , kısırlık nedeni değildir.
Bahsı geçen hastalık cinsel yoldan geçebilir.
Basit tedavi yöntemler ise bol giysiler giymek, 600ml suya 1 çay kaşığı tuz katarak bölgeyi yıkamak ,ağrılar nedeni ile ağrı kesici kullanmaktır.
Herpes virüsünün sebep olduğu ilk enfeksiyon çoğunlukla en ağır olandır. Virüs ilk defa bulaştığında immune sisteminin koruyucu antikorları üretecek yeterlikte zamanı olmayacaktır. Bu, virüsün, çok kısa bir sürede çoğalarak ağır belirtilere yol açabileceği anlamına gelmektedir. Kişide, jenital herpesin ilk ağır enfeksiyonu sırasında aşağıdaki belirtiler görülebilir:
Belirtiler çoğunlukla 2 ila 4 hafta içinde yok olur ,uzun dönemli hasara yol açmazlar. Bununla beraber, her hangi bir herpes enfeksiyonu sırasında çok ağrı olması halinde doktorunuzdan, enfeksiyonun süresini kısaltabilen , hafifletici etkisi sayılan antiviral ilaç vermesini isteyiniz.
 
Geri
Üst