Heyet Raporu Nasıl Alınır?

Uzman SühaN

Administrator
Heyet Raporu Nasıl Alınır?
Genellikle devlet memuriyetlerinde ve bazı özel sektör işlerinde adaylardan istenen belgelerden biri de heyet raporudur. Bazen de çalışan olarak uzun süreli (20 gün ve üzeri) istirahatlar için gerekli bir durumdur heyet raporu almak. Tabi ki bu işin de bir yolu yordamı var. Heyet raporu nasıl alınır tüm detaylar yazımızda..

Birden fazla uzman hekimin kişinin çeşitli yönlerden sağlık durumunu inceledikleri ve kanaat belirttikleri resmi sağlık belgesine heyet raporu denilir. Gerek sağlıklı olunduğunu ve belirtilen işi yapma yönünde herhangi bir engelinin olmadığını gerekse de bir rahatsızlık nedeniyle uzun süreli olarak istirahat gerektiren durumlarda istenen bir belgedir. Bunun dışında askerlik için, ehliyet için, sporcu lisansı çıkarmak için olan cinsleri de vardır. Heyet raporu almak isteyenlerin yapmaları gereken iş ve işlemleri madde madde inceleyelim:



4.jpg









1. Heyet raporları tam teşekküllü(yani bütün polikliniklerin olduğu) sağlık kuruluşlarınca verilebilir. Bunun için önce hastaneye gidilerek heyet raporu almak istediğinizi görevliye belirtmelisiniz.

2. Bunun bir ücreti var. Ancak bazı durumlarda tam teşekküllü hastaneden almak zorunda değilsiniz. Bunlar ücretsizdir. Ücretini yatırdıktan sonra size verilecek listede yer alan poliklinikleri sırayla dolaşmaya başlıyorsunuz.

3. Her polikliniğe girdiğinizde birtakım muayene ve tetkiklere tabi tutuluyorsunuz. İlgili hekim size verilen kağıttaki kendi yerine teşhisini(varsa) yazıyor.

4. Bütün poliklinikler dolaşılıp istenilen tetkik sonuçları da alındıktan sonra bu belgeler yine ilk belgeyi aldığınız yere teslim ediliyor.

5. Heyet haftanın belirli günlerinde toplanır. Bütün müracaatlar incelenerek bir rapor oluşturularak ilgili bütün hekimlerin imzaları ve son olarak hastane başhekimin onayından sonra size bildirilen tarihte gidip raporunuzu alabilirsiniz.

Burada dikkat edilmesi gereken şey sizden heyet raporunda açıkça belirtilmesi gereken ibarenin yer alması için daha önceden dilekçenizde bu ibareyi belirtmelisiniz. Mesela, ülkenin her yerinde her iklim şartında çalışmasında sakınca yoktur, silah kullanmasında sakınca yoktur gibi ibareler olmalıysa bunu önceden belirtmelisiniz.

Bunun dışında uzun süreli istirahat için heyet raporu almak gerekiyorsa bu işlemlere ihtiyaç yok. İlgili hekim kendisi heyete sizi sevk eder. Sevk belgesinde teşhis ve tedavi için gerekli istirahat süresi gibi bilgileri kendisi yazar. Aynı branştan ve ilgili branşlardan hekimlerin ve yine başhekimin onayıyla heyet raporunuz çıkarılır.
 
Geri
Üst