Hidrojen peroksit nedir, nerelerde kullanılır ? Hidrojen peroksitin bilinmeyen kullanımları !

Uzman SühaN

Administrator
Hidrojen peroksit nedir, nerelerde kullanılır ? Hidrojen peroksitin bilinmeyen kullanımları !
hidrojen peroksit,hidrojen peroksit nedir,hidrojen peroksit kullanımı,hidrojen peroksit nerelerde kullanılır,




Hidrojen-peroksit.jpg





Hidrojen peroksit, sayısız kullanım ve fayda sağlayan oksijen ve sudan oluşan tek antiseptik ajan olma konusundaki uzun süredir devam eden bir üne sahiptir. Temizleyici ve dezenfektan olarak görev yapar ve temizlik amacıyla kolayca kullanılabilir. Hidrojen peroksit dünyanın en güvenli tüm doğal etkili dezenfektanı olarak kabul edilir.Hidrojen peroksit, mikroorganizmaları oksitleyerek onları öldürür, bu da kontrollü bir yanma süreci olarak tanımlanabilir. Hidrojen peroksit organik madde ile reaksiyona girdiğinde oksijen ve suya karışır, yani genel kullanım için toksik değildir.Hidrojen peroksit, renksiz bir sıvıdır. Görünüşte, aslında suya benziyor. Bir ağartma maddesi olarak çalışmasını sağlayan güçlü oksitleyici özelliklere sahiptir. Hidrojen peroksitin oksitleyici özellikleri, bakteriler, virüsler, sporlar ve mayalar ile reaksiyona girmesini sağlar ve bu da onu büyük bir dezenfektan haline getirir. UYARI : Hidrojen peroksit bazen deri dezenfektanı olarak kullanılırken, bu ürünü asla doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız !




Hidrojen peroksidin hiç duymadığınız birçok alışılmadık kullanımı vardır. Hidrojen peroksit en çok ilk yardım için kullanılır . Hidrojen peroksit, mikropları oksitleyerek öldürdüğü için, evin her alanında kullanılabilir.Leke çıkarma, başka bir iyi hidrojen kullanımıdır. Kan lekelerini çıkarmada oldukça etkilidir. Mikroplar da dahil olmak üzere mikroorganizmaları, onları oksitleyerek öldürür ve hatta mantar enfeksiyonları, ayak enfeksiyonları, sinüs enfeksiyonları ve daha fazlası gibi enfeksiyonlardan tamamen kurtarır.Fırçalar, tezgahlar, masalar, kesme tahtaları, kovalar vb. Gibi eşyaları dezenfekte etmek için banyoda ve mutfakta güvenle kullanılabilir. Evinizin her yerinde bir dezenfektan olarak kullanılabilir . Karınca sokması, arı sokması, yaban arısı sokması veya sivrisinek ısırıklarından meydana gelen ağrı ve kaşıntıyı giderir.Hidrojen peroksit, mikroplardan kurtulmaya yardımcı olabilir veya bir enfeksiyonun meydana geldiğinde yaraya doğrudan uygulandığında başlamasını engelleyebilir.En yaygın olarak ağız hijyeni olarak ağız gargarası olarak kullanılır, çünkü mikropları öldürerek kötü nefesten kurtulmanızı sağlar.



Meyve ve sebzelerde olan zararlı ilaç kalıntıları sağlığımız açısından risk oluşturuyor. Pahalı meyve ve sebze dezenfektan alternatif arıyorsanız, bakterileri temizlemeye yardımcı olmak için üzerlerinde küçük bir gıda sınıfı hidrojen peroksit kullanın. Tüketmeden önce iyice durulayın.Çoğu hidrojen peroksit kullanımı bir nesneyi parlatmayı veya ağartmayı içerir, bu da mantıklıdır çünkü kimyasal bileşik bir çeşit ağartıcıdır. Bu lekeli beyaz kumaşlar üzerinde harikalar yapacağız anlamına gelir. Buz dolabımızda ve bulaşık makinanızda mikroplar barınabilir. Bunuda hidrojen peroksitle giderebilirsiniz. Günde birkaç kez hidrojen peroksit ile durulanan bir ağız, diş etlerinin iltihabının neden olduğu rahatsızlığın giderilmesine yardımcı olur. Hidrojen peroksit, cilt aydınlatması ve sivilce için kullanılır . Ayrıca, küçük kesikler, çürükler veya yanıkların neden olduğu enfeksiyonları önlemek için deride dezenfektan ve antiseptik olarak görev yapar . Etkilenen bölgede oksijen bırakarak çalışır. Hidrojen peroksit cilt rengini, yaşlılık lekelerini, lekeleri ve yara izlerini ortadan kaldırır . Tabi kullanmadan önce mutlaka bir dermatoloğa danışın.


Hidrojen Peroksit tırnak mantarlarına, nasırlarada iyi gelmektedir.Hidrojen peroksit güçlü bir oksitleyicidir asla yutulmamalıdır. Ve kullanılmadan önce mutlaka bir uzmana danışılmalıdır.Hidrojen peroksit ağrı kesici değildir; Bununla birlikte, bir anti-viral, antibakteriyel ve anti-fungal ajan olarak, enfeksiyona neden olan patojenin tedavisinde etkilidir.Herhangi bir ölü dokuyu temizlemek için doğrudan yaraya uygulanabilir. Bunu yapmak yaranın kanamayı durdurmasına yardımcı olur ve enfeksiyonları temizleyebilir ve yeni enfeksiyonların oluşmasını engelleyebilir.Eğer enfekte olmuş akneden muzdaripseniz, iyileşme sürecini hızlandırmak için anti bakteriyel sabun yerine hidrojen peroksit kullanın. Sadece alanı temizlemekle kalmayacak, aynı zamanda istenmeyen bakterileri de öldürecektir. Anti bakteriyel özellikleri sinüs enfeksiyonlarından sorumlu bakterileri öldürmeye yardımcı olabilir.



Çamaşırlarınızı beyazlatmak için çamaşırlarınızda bir fincan Peroksit ekleyin. Peroksit, giysiler ve halılardaki kan lekelerinden kurtulmak için harikadır. Kıyafetler üzerinde kan varsa, hemen yere doğrudan dökün, yaklaşık bir dakika bekletin, daha sonra ovun ve soğuk su ile durulayın. Gerekirse tekrarlayın. Kir ve pestisitleri gidermek için sebze ve meyveleri hidrojen peroksit ile yıkayınız. Yıkamadan sonra, soğuk su ile iyice durulayın. Dişleri fırçalamak için macun yapmak için kabartma tozu ve hidrojen peroksit kullanın. Bakteri öldürürken diş eti iltihabının erken aşamalarında yardımcı olur. Tuz ve kabartma tozu ile karıştırılmış, hidrojen peroksit beyazlatıcı bir diş macunu olarak çalışır. Tuvalet ve küvetiniz sarımı ? Yarım fincan hidrojen peroksit dökün, 20 dakika bekletin, sonra temizleyin. Zeminleri mikroplardan arındırmak için hidrojen peroksit kullanın.


Çocuk oyuncakları ve oyun alanlarını temizleyin. Hidrojen peroksit, çocuklarda veya solunum problemi olan herkes için güvenli bir temizleyicidir, çünkü akciğeri tahriş edici değildir. Oyuncakları, oyuncak kutularını, kapı tokmağını ve çocuklarınızın düzenli olarak temas ettikleri her şeyi temizleyin. Yalnız mutlaka saf su ilede durulayın.Alternatif terapi uygulayıcılarına göre, sıcak bir banyoya yarım şişe hidrojen peroksit eklenmesi vücudu detoksifiye etmeye yardımcı olabilir. Bazıları bu iddiaya kuşkuyla yaklaşıyor. Dantel perdeler veya masa örtülerindeki sararmayıda hidrojen peroksit solüsyonu ile giderebilirsiniz.Duş perdelerinde küf ve sabun kalıntıları olmakta. Bu kalıntıları çıkarmak için perdelerinizi hidrojen peroksit ile yıkayın. Bakteri ve virüsleri öldürmek için banyonuzu mutfağınızı tuvaletinizi hidrojen peroksit ile temizleyin.Kan, ter, kahve ve şarap gibi lekeleri hidrojen peroksit ile çıkarabilirsiniz.Banyonuzdaki küflü alanları da hidrojen peroksit ile temizleyebilirsiniz.



Hidrojen peroksid cam ve ayna temizliğinde de kullanılabilir.Çamaşırlarınızda Hidrojen Peroksit kullanabileceğinizi biliyor muydunuz? Biraz garip gelebilir ama evet, Hidrojen Peroksit (H202), çamaşır suyu olarak çalışabilen ve kıyafetlerinizi yeni kadar temiz hale getiren oksitleyici bir maddedir.Sadece az miktarda Hidrojen Peroksit (H202) ile beyaz veya solmuş giysilerinizi daha beyaz ve parlak hale getirebilirsiniz. Eski kıyafetlerden solgun renk tonundan kurtulmanıza yardımcı olur.Renkli giysilerinizi yıkarken sadece küçük veya doğru miktarda Hidrojen Peroksit ekliyorsanız, renkler daha parlak hale gelecektir.Hidrojen Peroksit hakkında en iyi şey, kumaşı bozmadan çamaşırlarınızdaki lekeleri çıkarabilmesidir. Ancak doğru miktarı kullanmayı unutmayın. Giysileriniz çok kirli ve kötü kokuyorsa, Hidrojen Peroksit de bunlardan kurtulmanıza yardımcı olabilir.


Hidrojen peroksitin antiseptik veya dezenfektan özellikleri, insanlar tarafından küçük yaraların iyileştirilmesinin yanı sıra temizlik amaçları ile kullanılmaktadır.Plak, diş eti iltihabı ve diş eti kanaması gibi oral rahatsızlıklara faydalı olabilecek antimikrobiyal özelliklere sahiptir .Ağzından gelen kokuya neden olan bakterileri yok ederek kötü nefese karşı koyabilir.Peroksit çözeltisi tüm zararlı bakterileri ağız boşluğunuzdan temizler ve dişlerinizdeki sarı lekeleri hafifletir.Hidrojen peroksit çözeltisinin kullanılması geçici diş hassasiyetine neden olabilir.Asla hidrojen peroksit çözeltisini yutmayın, çünkü mide asidi ile etkileşime girebilir ve gastrointestinal sorunlara neden olabilir. Yutulursa, hidrojen peroksit özofagusta kanamaya neden olabilir.Çocuk dişlerindeki lekeleri çıkarmak için bu bileşiğin kullanılması tavsiye edilmez. Hassas dişleri olan, dişeti kanaması olan ve mevcut diş rahatsızlıkları olan kişiler bu çözümü rasgele kullanmamalıdır. Ve daha önce belirttiğimiz gibi Hidrojen Peroksit kullanmadan önce mutlaka hekime danışın.Eczacılarda bulunan hidrojen peroksit bazı topikal uygulamalar için kullanılabilir, ancak fenol ve asetanilid gibi stabilizatörler içerir. Bu tip hidrojen peroksit ağızdan alınmamalıdır. Uzmanlar hidrojen peroksit tüketmenin ciddi sağlık sonuçlarına ve hatta ölüme neden olabileceği konusunda uyarıyor.




Sağlık ve güzellik uygulamalarına ek olarak, H2O2, bir ağartma maddesi veya ilk yardım uygulamaları için çalışan birçok ev temizlik ürününe sahiptir .Bunu not etmek önemlidir; Her ne kadar değerli ve genellikle güvenli bir ürün olsa da aşındırıcı ve yanıcı niteliklere sahiptir. Her zaman seyreltilmiş bir formda hidrojen peroksit kullanın ve dikkatle kullanın.Hidrojen peroksiti ısı kaynaklarından uzak tutun. Son olarak, kullanmadan önce daima son kullanma tarihini kontrol edin. H2O2 doğal olarak oluşur, ancak ticari olarak üretilen ürün organik olarak kabul edilmez. Ürünü kullanmadan önce nerede ve hangi amaçla kullanacağınız konusunda ürünü alacağınız yere danışın.
 
Valla bunu mutlaka diş beyazlatmak için alacağım Sigara ve çay tüketiminden dişlerim sarardı. Evdeki mikropları öldürmek içinde mutlaka kullanacağım. Çamaşır suyuna kimse benim kadar para vermiyordur. Birde çamaşırları beyazlattığını belirtmişsiniz ben çamaşırları beyazlatmak için bilindik markaları kullanıyorum ama hiçte ağartmıyor birde hidrojen peroksiti kullanalım bakalım gerçekten etkilimi
 
Geri
Üst